Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Focus-Shimano » Uto 15. Dec 2015 9:27:12

Ja by som nechcel vidiet Petra v Etixxe ved uz teraz je to tam nabite Boonen,Štybar,Terpstra atd .V sky by to este celkom mohlo ist ak by sa Geraint Thomas zameral na celkove poradiat tak by Peter bol jasnou jednotkou lebo Kwiatek by sa zameral skor na ardenske klasiky a Kwiatek chce jazdit na celkove poradia aj ked ja mu moc v tomto smere neverim ze vyhra v buducnosti grand tour ale je to jeho vyber.S Vivianim by si to nejak rozdelili Elia Giro Peter Tour atd. Petrovi sa myslim nepacilo na SKY to ze casto su mimo domova na mallorce.Ostal este Cannondale ale Breschelovi by sa asi nepacilo keby ho Peter opat pripravil o post jednotky na klasiky :D Nejlapšie je pre Petra zachovanie súčastného tímu možno slovenský Tipos kúpi tím od Olega Tinkova a dočkáme sa prvého SK world tour tímu :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Uto 15. Dec 2015 10:16:33

Focus-Shimano píše:Ja by som nechcel vidiet Petra v Etixxe ved uz teraz je to tam nabite Boonen,Štybar,Terpstra atd .V sky by to este celkom mohlo ist ak by sa Geraint Thomas zameral na celkove poradiat tak by Peter bol jasnou jednotkou lebo Kwiatek by sa zameral skor na ardenske klasiky a Kwiatek chce jazdit na celkove poradia aj ked ja mu moc v tomto smere neverim ze vyhra v buducnosti grand tour ale je to jeho vyber.S Vivianim by si to nejak rozdelili Elia Giro Peter Tour atd. Petrovi sa myslim nepacilo na SKY to ze casto su mimo domova na mallorce.Ostal este Cannondale ale Breschelovi by sa asi nepacilo keby ho Peter opat pripravil o post jednotky na klasiky :D Nejlapšie je pre Petra zachovanie súčastného tímu možno slovenský Tipos kúpi tím od Olega Tinkova a dočkáme sa prvého SK world tour tímu :D

ze tipos :lol: :lol: :lol: to skor Vahostav :roll: z dalsich teamov by mi prisiel celkom vhody este aj Trek...v podstate od vzniku Trek fact.racing zili hlavne z vysledkov spartakusa a kedze on ma pred sebou poslednu sezonu tak by bol peto adekvatnou nahradou...je pravda ze xcu nibaliho po buducej sezone a uz aj par pretekarov pribrali kvoli GT ale neverim zeby Peta nexceli...uz len zohnat prachy :D
majo

Poslaťod menovatel » Uto 15. Dec 2015 10:48:26

Najprv k predaju. Tiňkov s tým skutočne počítal už nejaký čas. Dobre to vidno na počte jazdcov, ktorí majú zmluvu na 2017 - päť (Oleg zavádza, že len PS a Majka, ale to sú marketingové blufy). Okrem tých dvoch predajných ťahákov dovolil takú zmluvu len JS (vplyvom PS) a dvom lacným začiatočníkom: EB a Goglovi. Z významných tímov má menej upísaných na 2017 len BMC (troch) a tam majiteľ tiež vraví, že potrebujú ko-sponzora, alebo šetriť.
Tiňkov sa tvári, že bude za tím chcieť toľko čo zaň dal, spomínalo sa 6M. Lenže to mu nikto nedá, Saxobank by dala odhadom tak tretinu. On preplatil, keď chcel ísť rýchlou skratkou do WT. Licencia má istú cenu, ale nie toľko, záujemcov podstatne ubudlo. Z pohľadu slovenských záujmov by bol predaj (a zachovanie WT statusu) najlepší, len či OT predá "holandskou dražbou", ako bolo spomenuté.
Dostávam sa k tomu, čo ak nepredá a tím celkom zanikne alebo stratí WT status. Výpredaj toľkých jazdcov stlačí ceny a tímov dosť solventných na plat pre PS je veľmi málo. Ešte pred rokom - poldruha vraj javil vážny záujem BMC (bolo by fajn znovu spolupracovať s Ossom), ale moc neverím, viď vyššie. Bohaté je Sky (Stannard, Kwiatek, Viviani), ale neviem či reálne, ďalej Etixx (plejáda. ale istý záujem by bol - len asi nie o celý SVK kontingent do nabitého mančaftu) a možno oba post-sovietske tímy, hoci aj Makarov z Kaťuše sa už vyjadril, že nemôže financovať tím donekonečna (ja dodám: hlavne pri súčasných cenách ropy). Astane skončí Nibali a vrchárov majú dosť, že by? Otázka je, koľko by vedel ponúknuť Trek po odchode Cancellaru, tí špekulujú o nových lídroch ale nie sú veľmi bohatí.
Snáď jediné drobné plus vidím v tom, že okrem našich mladých sa v existenčnom ohrození aj pomocníci PS ako Gatto a Blythe budú maximálne snažiť predviesť svoju užitočnosť.
menovatel

Re: Tímy a cyklisti-Predaj Tinkoff

Poslaťod Miki » Uto 15. Dec 2015 12:41:58

@menovateľ
Súhlasím stým čo si napísal.Len chcem dodať,že tým Tinkoff bude predaný.Peniaze sa asi nájdu a to na strednom východe.Už to že sa tam začínajú vo veľkom uskutočnovať preteky/Omán ,Katar,Dubaj/o niečom svedčí.To jest záujem investovať do tohto odvetvia športu.Chce to však jedno:a to skončiť konflikt na strednom východe a tým pádom zastaviť pokles cien ropy a to sa môže do roka podariť.Už sám Alonzo avizoval príchod veľlkého sponzora.Teraz má šancu.Druhá vec je,že ak sa podarí zastaviť prepad cien ropy,resp.skončí,hospodárska blokáda Ruska,Tinkoff možno ani nebude chcieť predávať.Ja mu veľmi neverím.Uznávam ho,ale veriť mu to je iné.Tinkoff je veľmi úspešný podnikateľ a všetky jeho vyhlásenia majú svoj účel.Ináč by nebol úspešný.Preto vyčkajme času.
Miki

Poslaťod bloy » Uto 15. Dec 2015 22:39:49

Sorry za malú odbočku, ale veľká gratulácia Froomeymu k prírastku do rodiny. ;)
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Štv 17. Dec 2015 16:28:57

No, a už sa pošuškáva že Trek by chcel od roka 2017, Peťa, Avermaeta, Garderena a Nibaliho. Teda neviem či som to presne pochopia cez Google prekladač. http://www.wielerflits.nl/nieuws/128553 ... sagan.html
elviska

Sláva

Poslaťod berloq » Štv 17. Dec 2015 17:51:31

Ono skorý Tinkovov odchod z cyklistiky bol podľa mňa ďaleko skôr istý ako na MS. Ja som to predpokladal hneď po tom, čo úplne ovládol ten tím.

Nech odtiaľ konečne vypadne! V cyklistike nič nedokázal, skôr naopak odchádza zosmiešnený, strápnený, skrátka 3 roky to bol taký šašo cyklistického sveta, ktorý disponoval a chvastal sa síce obrovským kapitálom, ale kapitálom veľmi zle použitým. Jeho trápnych uplakaných výlevov sme si užili dosť. Boli to práve tie jeho výlevy, ktoré v povedomí cyklistických fanúšikov vzbudzovali dojem, že Tinkov je iný od ostatných, je lepší, progresívnejší a niečo dosiahne. Lenže to bol veľký omyl... Tinkov po nasledujúcej sezóne odíde ako najväčší porazený bez ohľadu na to, čo jeho tím v sezóne dokáže.

Čo Tinkov za tých pár rokov (ne)dokázal:

-Umelo nafúkol zopár cyklistom (vrátane Sagana) platy, do takej podoby, že to bolo priveľa aj na neho.
-Vybudoval nejakú virtuálnu opozíciu proti ASO, ktorá však v reále predstavovala len jedného člena.
-Nepodarilo sa mu dostať od ASO ani cent navyše.
-Nedokázal sa vyrovnať marketingu tímu Sky.
-Nedokázal u UCI presadiť žiadnu podstatnú reformu.
-Nedokázal ponúknuť ani jednu jedinú koncepciu.
-Nedokázal bojkotovať TdF.
-Dokázal veľmi dôrazne a mediálne kritizovať svoj vlastný tím.
-Dokázal minúť neskutočné množstvo peňazí, no jeho tím, ktorí až na pár jedincov patril skôr k slabšiemu priemeru vo WT.

Takže keď už nič nedokázal, mohol by aspoň ako väčšina potichu odísť a nezvaľovať vinu, jeho neúspechov, na všetko možné len nie na jeho neschopnosť. Zatiaľ čo niektorí principáli tímov sú ticho, makajú na 100%, aby ich tím fungoval vo WT s tretinovým rozpočtom, nesťažujú sa, nevyhovárajú sa, nekritizujú ale bojujú. Tinkov napumpoval veľké peniaze v myšlienke, že kam príde tam sa mu poklonia a poserú sa z neho.

Aj keď je mi jasné, že bude mudrovať aj po odchode, možno ešte viac, je to jedno, bude ešte viac k smiechu ako je teraz. Takže nech už je preč... Contador s Rogersom skončia, tí lepší ako Majka, Kreuziger, Valgren a pár ďalších sa ľahko zamestnajú. Sagan bude mať skôr problém s výberom ako s nedostatkom ponúk. Tipujem to tiež na takú Astanu...

Ešte sezónu ho strpíme a bude pokoj... Prišiel, rozvrátil trh, niečo vyhral, niečo prehral, dosť nakecal a zase odíde...
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod elviska » Štv 17. Dec 2015 19:21:57

elviska píše:No, a už sa pošuškáva že Trek by chcel od roka 2017, Peťa, Avermaeta, Garderena a Nibaliho. Teda neviem či som to presne pochopia cez Google prekladač. http://www.wielerflits.nl/nieuws/128553 ... sagan.html

http://www.cyclingweekly.co.uk/news/lat ... ara-204471
elviska

Re: Tímy a cyklisti-Nech konečne odtiaľto vypadne

Poslaťod Miki » Štv 17. Dec 2015 21:54:48

@berloq
Otázka:Tvrdo si sa vymedzil voči Tinkoffovi,alebo si sa vymedzil voči Rusovi?Už skôr si v jednom diskusnom príspevku napísal"Čo dobrého vzišlo z Ruska?To by si žiadalo dlhý komentár,ale teraz o to nechcem písať.
S tvojho príspevku mi však nie je jasná jedna vec:
1.si proti výške Saganovho platu,ked je nafúknutý?Sú aj platy J.Sagana,Kolára,Bašku nafúknuté?A máš konkrétne informácie o ich platoch?
2.si proti tomu,aby ASO viac participovalo na chode World tou týmov,resp.aby sa zmenil súčastný spôsob financovania?
3.si proti reforme World Tour a súhlasíš,ako ju riadi UCI?
4.Na akom základe posudzuješ marketingové ukazovateľe a stratégie SKY a TINKOFFU?
Poznáš ich rozpočty,koncoročné vyhodnotenia a ďalšie ukazovateľe,okrem športových výsledkov?
5.míňa neskutočné množstvo peňazi.Ostatní ho nemíňajú?
6.si proti bojkotu TDF
Ak si v zásade kladne odpovedal na všetky moje otázky,tak Ťa viem pochopiť.Ale ak len preto že je Rus tak tvoj nenávistný komentár považujem za prinajmenej zavádzajúci a nespravodlivý.
A keď sme už pri tej koncepcii World Tour.Od Tinkoffa si čakal aj koncepciu aj reformu?Však
on nie je UCI.On je majiteľ týmu.On môže navrhovať,prehovárať a tlačiť na zmeny.Lenže presvedčiť o zmenách ľudí,ktorí sú dlhé roky na zabetónovaných pozíciách je strašne tažké.Asi také ťažké,ako sa darí presvedčiť Nemečka, Handzušovi.
Ak sa teda smeješ Tikoffovi,tak sa smej,veď smiať sa je ľudské a utužuje to zdravie.Za rok sa už nebudeš mať komu a to môže byť pre Teba problém.
Miki

Poslaťod berloq » Štv 17. Dec 2015 23:07:49

@Miki

Stačí zabrúsiť na stránky a pohľadať tam zopár článkov, hneď po tom čo sa dostal čiastočne k moci v tíme Bjerneho Riisa. Áno som "Tinkov-nie!". A zaslúži si iný postoj? Veď on nič iné nevie, jeho Twitter je len o tom ako sú tí a tí neschopní, ako to nerobia dobre, za čo sú platení a podobne... Jeden krát tuším bola aj kauza, keď pri nejakej príležitosti nazval Obamu opicou... no skrátka je určite veľmi príjemný človek, za ktorým bude všetkým strašne smutno.

Je všeobecne známe, že Sagan tie, minimálne, tri melónky ročne má... Takže, nie je vôbec podstatné čo si o tom plate myslím ja. Ja som už raz napísal, nech mu platí tak isto ako Messimu s Ronaldom dokopy, mne je to fuk. Ale nech nevyplakáva, že ho ten tím stojí strašne veľa peňazí, to potom vyznieva ako úplný magor, ktorý si s**ie do huby. Naší ostatní do tejto kategórie iba ťažko môžu zapadať :D , niektorí boli "zbožie plus", niektorí nádejní zelenáči, ktorí samozrejme o veľkých platoch ešte rozmýšľať nemôžu.

ASO je téma na dlho a v tejto sekcii som to už raz rozpisoval. Nechce sa mi znova... Iba, že by o tom, akú sumu by si asi milý Rus predstavoval od nich? Tých 30 mega? Aby ho to nič nestálo? No, to je... Takže ak by povedzme dostal aj 5 miliónov od nich... ešte raz AJ KEBY. Čo by mu to pomohlo? Počítam, že by sa zachoval tak, že by kúpil ďalšieho jazdca, ktorému by tie peniaze vysolil... to je jeho štýl a potom sa ísť na cyclingnews.com vyplakať, ako za to môže ASO. Ale skôr ide o to, nech navrhne plán, prečo by sa mali podieľať na zisku/strate len ASO a nie ostatní organizátori. Lebo ASO majú? Aha jasne...

Otázne je čo si predstavuje pod reformou Tinkov. A čo ty? Tinkov asi, aby z toho niečo kvaplo. Keď ti ten súčasný model prekáža čo by si zmenil? Ako by si si to ty predstavil?

Na akom základe? Jeden dá cca 30 mega aj druhý dá 30 mega. Tuto to snáď vidí každý, ale snáď len taká maličkosť. Jeden ide ďalej a stále hľadá cestu na zlepšenie, druhý plače a už prchá.

Ostatné tímy asi utrácajú koľko môžu a nie "ja mám pozrite" a za 2 roky "to sa nedá, je to drahé". Tak napr. rozpočty v miliónoch z roku 2014: AG2R-9,5, FDJ a LAMPRE-7,5, GIANT-6.

Ten bojkot TdF bol vrchol Tinkovových myšlienok, ktoré snáď nebral vážne nikto. To bola tá najsmiešnejšia časť jeho výplodov.

No ono smiať sa asi neprestanem, podľa mňa budú jeho revolucionárske myšlienkové pochody plniť stránky cykloserverov dlhšie. Takže z toho Ruska naozaj nikdy nič dobre neprišlo :twisted: To si ma chceš preskúšať? Ono starší členovia ti môžu ľahko potvrdiť, že Tinkov bol u mňa za každú cenu nie! Začalo to tým, vrazením kudly do Contadorového chrbta.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Keram » Štv 17. Dec 2015 23:12:14

elviska píše:
elviska píše:No, a už sa pošuškáva že Trek by chcel od roka 2017, Peťa, Avermaeta, Garderena a Nibaliho. Teda neviem či som to presne pochopia cez Google prekladač. http://www.wielerflits.nl/nieuws/128553 ... sagan.html

http://www.cyclingweekly.co.uk/news/lat ... ara-204471

Mohli by ich kupit oboch. Uz davno tajne snivam o tejto kombinacii v jednom time. Co by to prinieslo neviem ale som zvedavy :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod motyliLET » Štv 17. Dec 2015 23:48:21

Berloq tvoje komentare mam rad ale len po hranicu ked komentujs cyklistiku ako taku po sportovej stranke, komentare ako tie posledne dva su na citanie zle srsi z nich nenavist pohrdanie malo objektivity a velmi subjektivny ba az neracionalny postoj taky povedal by som emotivny. O jednotlivych bodoch by sa dalo diskutovat ale to nemienim s niekym co napise ze z ruska nic dobre nevzislo pretoze uz len to je za hranicou akejkolvek objektivnej pravdy. A sky a tinkoff ako teamy z hladiska majitela su neporovnatelne tinkoff financuje team sam ako oleg tinkoff a sky? Kto to je sky?
motyliLET

Poslaťod bloy » Pia 18. Dec 2015 7:20:46

"No, a už sa pošuškáva že Trek by chcel od roka 2017, Peťa, Avermaeta, Garderena a Nibaliho."

Spartacus ich bude trénovať a veľký bobor im bude baliť musetky.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Pia 18. Dec 2015 7:37:44

bloy píše:"No, a už sa pošuškáva že Trek by chcel od roka 2017, Peťa, Avermaeta, Garderena a Nibaliho."

Spartacus ich bude trénovať a veľký bobor im bude baliť musetky.

No, ale mám taký pocit že kúpia len dvoch cyklistov, jedného klasikára a jedného vrchára. A pár pomocníkov. :lol:
elviska

Poslaťod Pet » Pia 18. Dec 2015 8:59:25

motyliLET píše:Berloq tvoje komentare mam rad ale len po hranicu ked komentujs cyklistiku ako taku po sportovej stranke, komentare ako tie posledne dva su na citanie zle srsi z nich nenavist pohrdanie malo objektivity a velmi subjektivny ba az neracionalny postoj taky povedal by som emotivny. O jednotlivych bodoch by sa dalo diskutovat ale to nemienim s niekym co napise ze z ruska nic dobre nevzislo pretoze uz len to je za hranicou akejkolvek objektivnej pravdy. A sky a tinkoff ako teamy z hladiska majitela su neporovnatelne tinkoff financuje team sam ako oleg tinkoff a sky? Kto to je sky?

Tiež som si prečítal posledné dva komentáre od Berloqa a nemám z nich dobrý pocit. Z histórie príspevkov Berloqa je zrejme, že má znalosti z cyklistiky na vysokej úrovni. Ak sa z nimi podelí aj s ostatnými koná záslužnu prácu. V poslednej dobe sa však výrazne vymedzuje čo spôsobuje odpor u časti diskutujúcich.
@ Berloq - bez urážky, mám dojem ,že v tvojich posledných príspevkoch presakuje samoľúbosť a velikášstvo. Skús si ich prejsť a možno sám posúdiš prečo tvoje posledné komentáre vadia niektorým prispievateľom.
Možno skús zjemniť hrany tvojich reakcií. :|
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod MichalJ » Pia 18. Dec 2015 9:38:42

Na druhej strane Berloq nie je zďaleka jediný čo sa voči Tinkoffovi takto tvrdo vymedzuje. Stačí si napríklad pozrieť články pána Matejku na roadcycling.cz. V podstate ani z redakciu tu nemám pocit že by ho mali dvakrát radi, aj keď otvorene proti nemu nevystupujú. Ale ani nemajú moc kde keď vo veľkej väčšine článkov sa snažia byť objektívny, a je tam minimum ich názorov.
Osobne tiež z Tinkoffa nie som moc nadšený ani ja, a neprekáža mi že z cyklistiky odíde.
MichalJ

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Dec 2015 12:55:51

Môj postoj k Tinkovovi a Rusku je prakticky úplne zhodný s postojom Berloqa.
Tinkov okrem peňazí za ktoré si kúpil (ako sa nakoniec sám aj vyjadril) drahú hračku nepriniesol do cyklistiky nič pozitívne. Nakoniec sa k cyklistickému tímu aj správal ako usoplené rozmaznané decko. Keď mu hračka nefungovala ako si to predstavoval tak okolo seba kopkal, jačal a rumádzgal. Mohli by ste vy, ktorí sa ho zastávate, napísať čo konkrétne Tinkov dosiahol? Čo konkrétne a rozumné navrhoval? Už vopred napíšem že ja šmátranie po cudzích vreckách za rozumné nepovažujem. Chce sa deliť o zisky s ASO? Bude sa chcieť deliť aj o straty z iných pretekov ako je TdF? Je naozaj organizovanie cyklistických pretekov okrem pár podujatí naozaj také lukratívne? Určite nie.
V podstate vyhnal Saxo s Riisom z tímu a začal hľadať iného partnera a investora. Kto rozumný by ale po tých skúsenostiach čo predvádzal Tinkov s ním išiel do partnerstva? Možno iba rovnako sebastredný a fanfarónsky človek či firma, ale to by boli dvaja kohúti na jednom smetisku.
Saganovi dal lukratívnu zmluvu a potom začal do médií vyplakávať aký je drahý a začal špekulovať ako mu nevyplatiť to čo má v zmluve. A teraz plače že ho nemôže predať ako futbalistu pričom zabúda že ale ani ako futbalistu nekúpil. Skutočne skvelý biznismen.
Cyklistika má veľký problém so sponzormi, investormi, myslíte že to šaškovanie čo predvádzal Oleg pritiahne nejakých rozumných ľudí či firmy aby dávali peniaze do cyklistiky? Dovolím si pochybovať, pretože tvrdenie "aj negatívna reklama je reklama" platí tak na fanúšikov Justina Biebera (ožrať sa, pobiť sa ...) len aby som bol v médiách ale neplatí na serióznych podnikateľov a investorov.
Takže suma sumárum Oleg okrem šaškovania, vulgárnosti a fanfarónstva nepriniesol do cyklistiky nič. Tak zbohom Oleg a do nevidenia.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod eres » Pia 18. Dec 2015 12:59:03

Tak ja osobne mám Rusákov rád asi ako Miloš Zeman nealko nápoje ;), vždy mám takú malú (škodo)radosť, keď niečo veľké v športe prehrajú (viem, asi to nie je úplne OK, ale poctivo to priznávam, je to tak - fakt ich "nemusím"), ALE tvrdiť, že "z toho Ruska naozaj nikdy nič dobre neprišlo" je pre mňa vrchol kultúrnej negramotnosti či arogancie (alebo obidvoje), pretože Dostojevskij, Solženicin a hlavne Vladimír Vysockij sú niečo, bez čoho by som svetovú literatúru a hudbu považoval za, mierne povedané, ochudobnenú...

Mám však pocit, že táto debata nesmeruje správnym smerom a nechcem k tomu prispievať (aj keď sa vlastne už stalo), poviem k športovej stránke - cyklistika bola pred Tinkovom a bude aj po ňom, možno polemizovať o tom, akou mierou prispel k deformácii platového trhu, úspechy určite dosiahol, aj keď asi nie také, aké si predstavoval...

Na môj vkus trochu drahá hračka milionára, ale hold, ako sa hovorí "proti gustu žiaden dišputát". Nám bežným smrteľníkom stačí Velogames a Cycling (alebo Football) manager. Osobne som presvedčený, že Oleg T. svojimi vyhláseniami skôr opäť hrá nejakú hru a niečo sleduje, ale môže to byť aj tak, že je fakt rozhodnutý urobiť "finito". Minimálne pre to hovorí vývoj ruskej ekonomiky a hodnoty rubľa v posledných rokoch...

Tak alebo tak, ani Peter a jeho tím určite nepočítali s tým, že to bude "s Tinkovom na večné časy a nikdy inak", takže ak by aj museli vyberať nový tím o rok skôr, ako končí súčasná Petrova zmluva, určite by si mali z čoho vyberať. Možno za menej peňazí, možno s menším "podporným" tímom, ale už mnohokrát sa ukázalo, že menej býva niekedy viac...
Naposledy upravil eres dňa Pia 18. Dec 2015 13:03:48, celkovo upravené 1
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Dec 2015 13:01:24

Ešte si dovolím jednu poznámku, myslím si že je v poriadku že berloq je subjektívny či emocionálny, dôležité je aby sme sa navzájom rešpektovali, takže prosím pekne oponujme druhému ale nerozoberajme jeho osobu, bolo to tu prakticky od začiatku tohto fóra a myslím že by sme v tom mali pokračovať.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod eres » Pia 18. Dec 2015 13:01:50

Asi nás tu je s podobnými názormi na Olega T. viac :-)
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia