Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Pia 04. Mar 2016 19:34:33

Ja som zvedavý na Petra Vakoča, vo Francúzku sa ukázal výborne čo ho radí do širšieho okruhu favoritov, okrem toho na rozdiel od klasikárov čo sa pripravujú na Flandry je poriadne rozjazdený pretože sa pripravoval už na TDU. Škoda že bude chýbať Roman Kreuziger, neviem kto ho v Tinkove nahradí ale plnohodnotne ho nenahradí asi nikto. A ak bude chýbať aj na Tirrene bude to mrzuté.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Pet » Pia 04. Mar 2016 20:03:33

Ja som zvedavý na Peťa. Trochu sa bojím, či tých vedľajších aktivít nemá trochu moc. Napr. V So a Ne v Belgicku a na to ihneď do Žiliny podporiť cyklistický klub v ktorom začínal s kariérou.
Nerozptyľuje ho to cestovanie, neuberá mu to zo síl, nenarušuje mu to tréning. Nemohol by si nechať tieto aktivity / aj Telekom / po jarných klasikách ?
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod elviska » Pia 04. Mar 2016 21:51:21

Pet píše:Ja som zvedavý na Peťa. Trochu sa bojím, či tých vedľajších aktivít nemá trochu moc. Napr. V So a Ne v Belgicku a na to ihneď do Žiliny podporiť cyklistický klub v ktorom začínal s kariérou.
Nerozptyľuje ho to cestovanie, neuberá mu to zo síl, nenarušuje mu to tréning. Nemohol by si nechať tieto aktivity / aj Telekom / po jarných klasikách ?

Telekom natáčali ešte začiatkom februára. V stredu som videla na twitteri aj na FB, že trénuje s Gattom, dakde pri Monaku.
elviska

Poslaťod Pet » Pia 04. Mar 2016 21:59:08

Telekom natáčali ešte začiatkom februára. V stredu som videla na twitteri aj na FB, že trénuje s Gattom, dakde pri Monaku.[/quote]
Ale Žilina bola v pondelok. Cestoval určite v nedeľu večer a naspäť do Monaka v utorok ráno. Či tým nestratil zbytočne jeden - dva dni.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod elviska » Pia 04. Mar 2016 22:02:52

Pet píše:Telekom natáčali ešte začiatkom februára. V stredu som videla na twitteri aj na FB, že trénuje s Gattom, dakde pri Monaku.

Ale Žilina bola v pondelok. Cestoval určite v nedeľu večer a naspäť do Monaka v utorok ráno. Či tým nestratil zbytočne jeden - dva dni.[/quote]
Tlačovka a predstavenie tímu CYS - Akadémia Petra Sagana nebolo náhodou v Bratislave?
elviska

Poslaťod West » Pia 04. Mar 2016 22:06:52

Takže máme tu opäť "biele cesty". Už prakticky kultový závod, ktorý si každý kto má rád klasiky poriadne vychutná. Údajne by budúci rok už pretek mohol vstúpiť do WT, takže jeho dôležitosť rastie a aj zostavy tímov tomu zodpovedajú. Favoritov ako maku, ale ak mi niekto vychádza, ako najpravdepodobnejší adept, tak je to Štybar a to hlavne ak bude počasie aké predpovedajú. V tých zajtrajších cyklokrosárskych podmienkach a jeho tradične pragmatickej jazde bude prakticky nemožné sa ho zbaviť a jedinou možnoťou je ho poraziť v tom záverečnom stúpaní, kde mimochodom minulý rok obehol Valverdeho a GVA, ktorí sú v podobných stúpaniach svetová extratrieda. Navyše má za zadkom najsilnejší klasikársky tím, ktorý po neúspechu pred týždňom bude dvojnásobne motivovaný. Ďalších v poradí by som videl GVA a nášho Peťa. U Petra sa jedine obávam príliš skorého útoku (tak ako pred rokom), pretože v tých drsných podmienkach skúšať odtiahnuť v malej skupinke 70km môže byť sebevražda. Už samotný úvodný únik bude asi výlučne pre hardcore Ironmanov s miernymi sklonmi k masochizmu. Navyše tu budú silné tímy, pre ktoré asi nebude problém únik kontrolovať. Spartakus je samostatná kapitola. Naozaj je ťažké odhadnúť, ako na tom v súčastnosti je. Je isté že bude motivovaný a ak by dokázal podať výkon na svojom maxime, tak pokojne môže dať druhému v cieli polminútu a to záverečné stúpanie ho nezastaví. Maximálne tam stratí pár sekúnd. Ale ako moc pravdepodobný tento scenár nevidím.
West

Poslaťod Tibi » Pia 04. Mar 2016 22:37:12

Ifčo na Vakoča som zvedavý aj ja,ale ešte viac ma zaujíma ako budú riešiť v ETIXXE úlohu lídra(možno aj toho, koho vôbec postavia) v ďalších JK a monumentoch.Styby,Terpstra,Boonen,Vandenrbergh,Vakoč+mladí Belgičania.Silu majú obrovskú,môžu a mali by z toho ťažiť.Pri takých povahách ako je napr. Terpstra, mám ale dojem,že budú problémy.Táto téma sa tu preberá každý rok,ale tento rok im na klasiky pribudol T.Martin.Zdravý je aj Boonen a výborne sa ukazuje Vakoč.
Na zajtrajšom Strade budem veľmi zvedavý aj na pomocníkov z Tinkoffu.Osobne,ale neočakávam nič svetaborného.Mierne sklamaný som bol aj po víkende.Určite ešte nie sú v ideálnej forme,možno sa aj úmyselne šetria a možno jednoducho nechcú odokryť všetky karty.Ale nejako podobne som sa utešoval aj minulý rok a márne som čakal na to kedy sa konečne zobudia.Úplne ma dorazili na P-R,keď nebolo nikoho,kto by dal Petrovi svoj bicykel.Tento rok to ale skutočne vyzerá tak,že Petrovi,aj pomocníkom ladia formu na monumenty.
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 1:17:35

Čudujem sa, že nejde Kwiatek.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

...

Poslaťod berloq » Sob 05. Mar 2016 2:30:15

@West
No určite Štybara sa pôjde iba ťažko zbaviť, ale to podľa mňa platí o celom preteku vrátane Santa Cateriny. Pretože práve to vsadenie, ktoré tam mal lepšie ako Valverde a GVA mu vyhralo pretek vlani, to z neho spravilo víťaza. Nebola to tá technika a výdrž na šotolíne, tam boli všetci traja narovnak, ten "krpál" ho oddelil od ostatných. Preto to bude záležať od jeho formy, ak ju bude mať takú ako minulý rok iba niekto ešte silnejší ho porazí. Alebo prípadné tímové šachy, tými ide poraziť každého jazdca.

@Tibi
Quick-Step si na klasikách zakladá... bolo to tak odjakživa. To, že chcú mať a majú na takýchto pretekoch prevahu a podriaďujú tomu aj teoretické úspechy na GT (do čoho sa dnes už ženie každý tím, často bez nádeje), svedčí o všetkom. Trošku si pomiešal jablka s hruškami. Tam budú tie zostavy diferencované a až na pár pretekov prakticky segregované, jedni budú jazdiť klasiky severské a druhá skupina sa vydá do Arden. A akú povahu má Terpstra, keď majú byť kvôli nemu problémy? To, že majú troch jazdcov, ktorí dokážu spraviť pretek na Roubaix je len a len výhoda, to je problém taktiky a nie jazdcov. A keď tu menuješ Vandebergha, môžeme doplniť Vermoteho, Van Keirsbulcka, Keisseho a ďalších... a do tejto party pribudne Tony Martin. Oni nie sú predurčení lídri, to, že zostávajú v tak pokročilých fázach pretekov so svojimi lídrami len svedčí o koncepcii tímu. Vakoč sa bude musieť skôr presadiť medzi D.Martinom a hlavne Alfavilom... Boonen jeho súper nebude.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod berloq » Sob 05. Mar 2016 2:33:53

bloy píše:Čudujem sa, že nejde Kwiatek.

Ak sa bavíme o Strade-Bianche Kwiatek ide! Berie aj Golaša. Zo Sky by mohol dobre zajazdiť aj Nordhaug, ten je taký nenápadný, ale on jazdí v takýchto kopcoch celkom dobre.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod majo » Sob 05. Mar 2016 8:52:12

nas strade som sa tesil cely rok...uz to tu padlo x-krat ale kazdy musi uznat ze tieto preteky su jedinecne a kazdorocne to dokazuju nielen zostavy teamov ale aj nasadenie a s akym sa preteka...ak naozaj bude tento rok zle pocasie tak treba asi najviac pocitat s cyklokrosarmi na cele so stybym (skoda ze nejde boom) a velmi som zvdavy na Oss-a nejako mam pocit ze toto by mu mohlo sediet...a netreba zabudat ze peto tiez bol vyborny cyklokrosar a vsetci vieme ako rad na takomto type pretekov preteka :D on sa len tak vozit a natahovat km nebude...predpokladam najmenej 2-3 pokusy o trhak tak uvidime
podla startovky na C-I kwiatek nestartuje ale podla oficialnej stranky strade ano
majo

Poslaťod ifčopifčo » Sob 05. Mar 2016 11:16:55

@Tibi
Podľa mňa sú v Etixxe jasní lídri na kocky - Štyby, Boonen, Terpstra, aj keď Tommeke, pri všetkej úcte, od famózneho roku 2012 nezajazdil na klasikách nič svetoborné (ja viem zranenia, pády). Vandenbergh bude mať čochvíľa 32 rokov a má na konte len 3 víťazstvá na pretekoch nižšej kategórie a na monumente sa ani raz nedokázal dostať na pódium. Musela by to byť neviem aká zhoda okolností aby vyhral, pretože aby ušiel sám na to nemá dostatočný ťah a šprint má z klasikárov asi najhorší. Čo ale robí šikovne je že chodí často do únikov a tak ostatných kolegov odsudzuje do úlohy pomocníkov, to je zároveň podľa mňa zároveň najväčší nedostatok Štybyho, častokrát až príliš vyčkáva a keď sa nejakí jeho kolegovia dostanú do úniku sú jeho úlohy jasne vymedzené.
Za týmito cyklistami majú v Etixxe rad skvelých cyklistov na pave ako Keisse, Lampaert, Maes, Van Keisbulck ale nemyslím si žeby bol ktorýkoľvek z nich schopný vyhrať nejakú významnú klasiku ale môžu byť práve rozhodujúcim faktorom pri pomoci svojim lídrom keďže majú schopnosť vydržať v popredí až skoro do samého záveru. Tonyho Martina som nenapísal schválne, sám som zvedavý ako sa prejaví.
Potom sú tam dvaja jasný lídri na Ardény, mladý Alaphilippe a skúsený Dan Martin, k nim by sa mohol priradiť práve Vakoč. Inak na roadcycling.cz je zaujímavý názor že Štyby by bol dobrý aj na L-B-L s ktorým ale nesúhlasím.
Doplním tým ktorý hrajú Velogames, choďte do sekcie hry s cyklistickou tématikou, Paríž-Nice začína už zajtra.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Sob 05. Mar 2016 11:20:16

Ešte pridám názor čo robí Strade také výnimočné - nespevnené cesty, kopcovitá trať bez dlhších oddychových úsekov, typický záver v Siene a aj to , že cyklisti toľko netaktizujú ako na monumentoch.
ifčopifčo

Poslaťod MichalJ » Sob 05. Mar 2016 12:35:22

Štybyho problém je to, že on ak chce vyhrať, musí čakať čo najdlhšie. On nie je až taký skvelý tempár ako iní favoriti, jeho najväčšia šanca je vydržať čo najdlhšie v skupine favoritov. Potom má veľké šance. On si je toho vedomý a jazdí veľmi rozumne.
Samozrejme má trochu zviazané ruky keď Terpstra a spol zaútočia skôr. Len toto mu môže v konečnom dôsledku priniesť výhru, ak ostane visieť v skupine čo naháňa jeho kolegu a jemu ostane najviac síl. Tak ťažko povedať, ako veľmi to je pre neho nevýhoda.
MichalJ

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 12:35:32

berloq píše:Ak sa bavíme o Strade-Bianche Kwiatek ide! Berie aj Golaša. Zo Sky by mohol dobre zajazdiť aj Nordhaug, ten je taký nenápadný, ale on jazdí v takýchto kopcoch celkom dobre.

Aha, takže ide, aj keď v tunajšej listine nie je uvedený http://www.cycling-info.sk/preteky/2996
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Keram » Sob 05. Mar 2016 12:46:55

Tesim sa. Sotolina, kopceky. Toto je taky mix kockovych klasik ( hoci sa nejde po dlazobnych kockach ale po piesku/strku) a arden v skratenom vydani. Kazdy rok je sa na co divat a verim ze dnesok nebude vynimkou. Je to kratke, hore dole. Na celkovu dlzku velky pomer strkovych usekov. Jeden aj dole kopcom ak sa nemylim :mrgreen: Bude to intenzivne. Ak sa k tomu prida aj pocasie mame sa na co tesit 8-)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod MichalJ » Sob 05. Mar 2016 13:14:59

Trochu na pobavenie (stihli to veľmi rýchlo opraviť). Dnes nás čaká riadne dlhý závod :lol:

Obrázok
MichalJ

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 13:28:30

tak to by bol teda poriadne tvrdý závod :)
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod paula@sile » Sob 05. Mar 2016 14:03:53

skoda, ze gilbert nestartuje, nie je to nahodou koli gva?
neboli v minulosti medzi nimi nejake nezrovnalosti? uz sa to tu raz tusim preberalo, mozno ze si idu jednoducho z cesty…
ja som dnes velmi zvedava na spartakusa v akej forme predstavi…
paula@sile

Poslaťod berloq » Sob 05. Mar 2016 14:23:36

paula@sile píše:skoda, ze gilbert nestartuje, nie je to nahodou koli gva?
neboli v minulosti medzi nimi nejake nezrovnalosti? uz sa to tu raz tusim preberalo, mozno ze si idu jednoducho z cesty…
ja som dnes velmi zvedava na spartakusa v akej forme predstavi…

Vraj to už nie je až také horúce. Na Omloope boli obidvaja. Tiež ma prekvapuje, že sa vyhýba tomuto preteku, ako som už hore spomínal.
Obrázok užívateľa
berloq

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 13 hostia