Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod berloq » Sob 05. Mar 2016 14:27:55

MichalJ píše:Štybyho problém je to, že on ak chce vyhrať, musí čakať čo najdlhšie. On nie je až taký skvelý tempár ako iní favoriti, jeho najväčšia šanca je vydržať čo najdlhšie v skupine favoritov. Potom má veľké šance. On si je toho vedomý a jazdí veľmi rozumne.
Samozrejme má trochu zviazané ruky keď Terpstra a spol zaútočia skôr. Len toto mu môže v konečnom dôsledku priniesť výhru, ak ostane visieť v skupine čo naháňa jeho kolegu a jemu ostane najviac síl. Tak ťažko povedať, ako veľmi to je pre neho nevýhoda.

Skrátka, každý z nich má určité prednosti a na druhej strany vlastnosti, v ktorých sú iní jazdci lepší. Pre nich ako individuality to je možno trošku problém, no pre tím ako taký je to mimoriadna vec, mať takýchto jazdcov s rôznymi vlastnosťami. Každý môže pokryť iný scenár. Jeden útočí, druhý pokrýva, buď vyhraje útočník, alebo ich musí doraziť pokrývač... Nikto ďalší týmto nedisponuje.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod West » Sob 05. Mar 2016 15:36:31

Nuž zďaleka nie je tak mokro ako boli predpovede. Dokonca sa sem tam práši. Štybyho akcie trochu klesajú.
West

Poslaťod West » Sob 05. Mar 2016 15:58:04

Toto nevyzerá moc dobre. Momentálne sa ide v silnom protivetre, takže nejaký útočný koncert asi nehrozí. Možno to napokon skončí finišom väčšej skupiny. Že by Valverde?
West

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 16:26:41

Peter je pre mňa víťaz už teraz; toľko čo ťahal na čele, to tuším tí ostatní traja ťahali dokopy. Inak Brambilla dnes tiež výborný.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Keram » Sob 05. Mar 2016 17:43:16

bloy píše:Peter je pre mňa víťaz už teraz; toľko čo ťahal na čele, to tuším tí ostatní traja ťahali dokopy. Inak Brambilla dnes tiež výborný.

Spartacus striedal Petrovi poctivo. Etixaci najskor taktizovali a potom spravili to najlepsie co v danej chvili mohli. Spartacus bol ale dnes prilis silny. Skvele vitazstvo. Peter sa nam opat predviedol. Dakujem mu ze mi sprijemnil vikendove popoludnie. Poslednych 10 km som mal pulz asi ako muzi v uniku :lol: Opat bol dres majstra sveta vidiet. Este to ale nie je celkom ono. Pripravovat sa na klasiku klasikami nie je asi to prave orechove. Drzim palce aj nadalej a budem dufat ze este vyladi formu lebo toto stacit na monumenty nebude.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Sob 05. Mar 2016 18:05:46

Preteky na ktoré som sa tešil ako malý Jarda som nakoniec nevidel (skolabovaná suseda a odvoz do nemocnice) ale podľa výsledkov a krátkeho zostrihu vidím že to boli opäť výborné preteky a Peter zaostal v závere. Inak bol aktívny alebo sa len viezol? Pod článkom už narastá hystéria a začínajú sa vytýkať reklamy apod.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 18:14:18

ifčopifčo píše:Preteky na ktoré som sa tešil ako malý Jarda som nakoniec nevidel (skolabovaná suseda a odvoz do nemocnice) ale podľa výsledkov a krátkeho zostrihu vidím že to boli opäť výborné preteky a Peter zaostal v závere. Inak bol aktívny alebo sa len viezol? Pod článkom už narastá hystéria a začínajú sa vytýkať reklamy apod.

Podľa mňa bol ďaleko aktívnejší ako Spartacus.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod MichalJ » Sob 05. Mar 2016 18:15:20

Peter zaútočil a hneď na ňom ostal nalepený Štybar, a Fabián si sa ich jediný vydal s malým odstupom stíhať. Potom Peter a Fabián makali poctivo obaja, Štyby potiahol sem-tam, a keď odišiel Brambilla, sa samozrejme už len viezol.

Ale hej, v diskusii sa to zase ukazuje ...
MichalJ

Poslaťod MichalJ » Sob 05. Mar 2016 18:16:28

bloy píše:
ifčopifčo píše:Preteky na ktoré som sa tešil ako malý Jarda som nakoniec nevidel (skolabovaná suseda a odvoz do nemocnice) ale podľa výsledkov a krátkeho zostrihu vidím že to boli opäť výborné preteky a Peter zaostal v závere. Inak bol aktívny alebo sa len viezol? Pod článkom už narastá hystéria a začínajú sa vytýkať reklamy apod.

Podľa mňa bol ďaleko aktívnejší ako Spartacus.

ja si to vôbec nemyslím, Spartacus sa tam neskôr ešte raz pokúsil o únik, striedal veľmi poctivo, a dlho stíhal Brambillu sám, kým ho Peťo vystriedal (ten druhý útok)
MichalJ

Poslaťod bloy » Sob 05. Mar 2016 18:28:33

Je to možné, mne to prišlo, že striedal viac, ale podľa Vašich komentov to bolo približne rovnako, takže sa môžem pokojne mýliť, nestopoval som to, len som mal z toho taký dojem, že Peťo ťahal najviac a Spartacus išiel dosť strategicky. V jednom momente napríklad poslal dopredu Štybyho a potom mu nastúpil. Fakt je, že toho Brambillu stíhal najmä on. ;)
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Keram » Sob 05. Mar 2016 18:39:37

Otazka typu vyslo vcera slnko? :mrgreen: Kedy sa Peter len viezol? Samozrejme ze vyprovokoval rozhodujuci unik a potom sa poctivo striedal. :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod West » Sob 05. Mar 2016 18:49:13

Peťo pracoval približne rovnako ako Spartakus, takže momentálne ešte nie je na tej istej úrovni ako on. Ale to sa môže zmeniť. Brambilla dnes najsilnejší jazdec. Bol dlho v tom druhom úniku. Potom išiel nejaký čas sólo. V tej finálnej skupine makal za Štybara aby ten šetril sily na záverečné stúpanie. Potom dal dva dlhé útoky a napokon ešte ubránil tretie miesto. Famózny výkon. Štybar ešte jasne nemá svoju TOP formu. Mal to rozohraté úplne geniálne. Ako jediný mohol šetriť sily, ale Cancellaru na konci nedal. Tomu to víťazstvo absolútne prajem. Super pretek. Najprv to nevyzeralo, ale keď to Peťo to potrhal, tak odvtedy to bola tá pravá klasika.
West

Poslaťod elviska » Sob 05. Mar 2016 19:00:27

Takže Peter na konci už nemal na to nohy, nevadí, ale bol to skvelý pretek, aj keď nevyhral. Spartacus bol silnejší. Etixx má silný klasikársky tím. http://www.tinkoffteam.com/news/peter-s ... e-bianche/
A hystéria pod článkom začína, reklama a podobné veci.
elviska

Poslaťod majo » Sob 05. Mar 2016 19:02:18

tak dnes zas raz spravil peto pretek pretekom...neostal sa viest ale zautocil podla mna vyborne a v pravy cas...osobne si myslim ze keby to nespravil tak dnes to brambila vyhra z uniku...on bol dalsi kto robil ten pretek zaujimavym...naozaj krasne vykony...spartakus aktivny a velmi silny aj ked to tak pri tom petovom utoku az tak nevyzeralo...myslim ze sam si asi uzna ze ak by to vtedy nevydrel za nimy tak je mimo hry...styby super ale vela pre ten unik teda nespravil a aj ked mu fandim podstatne viac ako fabianovy tak dnes som to podla priebehu preteku v tom zavere viac prial spartakusovy...inac chvalabohu ze mi nejde otvorit tie komenty pod clankom lebo by som sa len zbytocne rozculil asi :D jasne ze skoda ze to petovy opet nevyslo velmi som mu to zelal ale znova raz ukazal ako je velmi silny a aku ma chut pretekat...v tom zavere by asi nemal sancu ani s formou z 2013teho...kolkokrat sme v poslednych rokoch videli nositelov duhoveho dresu so sklonenou hlavou nestastych uz vela km pred cielom...ale to nam asi v petovom pripade chvalabohu nehrozi...dnes bol ovela silnejsi ako minuly vikend supersilny GVA co je vyborne znamenie...ja som velmi spokojny len ma mrzi ze to vitazstvo petovy zatial unika lebo urcite ho velmi chce
majo

Poslaťod West » Sob 05. Mar 2016 19:06:58

Ešte k Peťovi. Ja neviem, ale začína to byť z jeho strany príliš priehľadné. Veď Štybar vyložene čakal na ten jeho útok a od začiatku bol nalepený na ňom a nechal sa dotiahnuť dopredu. Pritom Peťo má tak všestranné schopnosti že si môže dovoliť prípad od prípadu meniť taktiku, urobiť niečo čo súperi nečakajú. Jasne že robí preteky a fanúškovia cyklistiky ho za to oslavujú, ale treba aj vyhrávať. Osobne si myslím že pri tom finiši z povedzme 10 člennej skupiny by urobil lepší výsledok. Ak by bol čerstvejší, tak by možno v tom záverečnom stúpaní aj vyhral. Veď keď útočil predtým, tak mu ako tak stíhal iba Štybar. On nemá taký rezervoár síl ako Cancellara, takže s nimi musí rozumnejšie hospodáriť.
West

Poslaťod ondro » Sob 05. Mar 2016 19:20:05

Cancellara si dnes výborne rozložil sily, myslím, že v tom to je. Aj keď ten Brambilla vyzeral, že mu snáď šibe, skoro to dal. Som si hovoril, že Peťo sa len musí dobre schovávať za Fabianom, keď je ten taký veľký, ale keď začal vyhadzovať z dresu prázdne obaly od tyčiniek, tak som len zamrmlal, že tým si príliš neuľahčí.
Zdá sa že sa tie víťazstvá nebudú rodiť len tak ľahko, skôr tak čas od času. Aj keď bude stále patriť medzi hlavných hrdinov.
ondro

Poslaťod Pet » Sob 05. Mar 2016 20:18:48

Mne tam chýba aspoň jeden z jeho kolegov, ktorý by ho podporil. Ak by tam bol Roman tak verím, že by bol v tom úniku s Brambillou, resp. inak by podporil Peťa. Štybymu sa to jazdí s takým mančaftom. Cancellara dnes najsilnejší.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod ifčopifčo » Sob 05. Mar 2016 20:58:47

Tak som si pozrel posledných 20 km zo záznamu a mužom dňa je asi Brambilla, ten išiel fantasticky a vôbec celý Etixx, dvaja na čele a zo zadu to istil Vakoč ktorý perfektne chytal pokusy o nástupy a keď sa dostal na čelo tak celú skupinu brzdil. Aj únik Brambillu 6km pred cieľom bola výborná taktika pretože Štybyho by asi nepustili. A tak to bolo na Spartakovi a Petrovi ktorý si asi vyprázdnil celý rezervoár síl. Nevadí, keď si spomeniem na minulý rok keď odpadol zo špice 20 km pred cieľom, tak tento rok je na tom oveľa lepšie. Teraz príde Tirreno a dúfajme že Peter doladí formu aby bol na klasiky v svojej top forme.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Tibi » Sob 05. Mar 2016 22:17:32

bloy píše:Je to možné, mne to prišlo, že striedal viac, ale podľa Vašich komentov to bolo približne rovnako, takže sa môžem pokojne mýliť, nestopoval som to, len som mal z toho taký dojem, že Peťo ťahal najviac a Spartacus išiel dosť strategicky. V jednom momente napríklad poslal dopredu Štybyho a potom mu nastúpil. Fakt je, že toho Brambillu stíhal najmä on. ;)

Vyjadrím aj ja svoj názor k tým striedaniam.Možno teraz napíšem totálnu sprostosť,ale ja sa nemôžem zbaviť dojmu,že sa Petrovi možno až tak o víťazstva nejedná.Skúša úniky na malých stúpaniach.V únikoch je neuveriteľne aktívny,akoby si testoval svoju max. výkonnosť.Dnes bol podľa mňa v prvých 2/3 úniku najaktívnejší a v poslednej tretine prevzal aktivitu Spartakus.
Akoby chcel ukázať súperom pred monumentami-akceptujte ma v úniku.Budem v tom úniku spolupracovať a máte šancu ma poraziť.
Nemyslím si že Peter stratil výbušnosť,akurát je už v záveroch vyšťavený.Dokonca aj ten jeho nedeľňajší šprint na K-B-K,mi prišiel ako vyslovene testovací(a tam mal relatívne dosť síl).
Inak ETIXX dnes podal perfektný taktický výkon.
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod Keram » Sob 05. Mar 2016 22:55:11

Tibi píše:
bloy píše:Je to možné, mne to prišlo, že striedal viac, ale podľa Vašich komentov to bolo približne rovnako, takže sa môžem pokojne mýliť, nestopoval som to, len som mal z toho taký dojem, že Peťo ťahal najviac a Spartacus išiel dosť strategicky. V jednom momente napríklad poslal dopredu Štybyho a potom mu nastúpil. Fakt je, že toho Brambillu stíhal najmä on. ;)

Vyjadrím aj ja svoj názor k tým striedaniam.Možno teraz napíšem totálnu sprostosť,ale ja sa nemôžem zbaviť dojmu,že sa Petrovi možno až tak o víťazstva nejedná.Skúša úniky na malých stúpaniach.V únikoch je neuveriteľne aktívny,akoby si testoval svoju max. výkonnosť.Dnes bol podľa mňa v prvých 2/3 úniku najaktívnejší a v poslednej tretine prevzal aktivitu Spartakus.
Akoby chcel ukázať súperom pred monumentami-akceptujte ma v úniku.Budem v tom úniku spolupracovať a máte šancu ma poraziť.
Nemyslím si že Peter stratil výbušnosť,akurát je už v záveroch vyšťavený.Dokonca aj ten jeho nedeľňajší šprint na K-B-K,mi prišiel ako vyslovene testovací(a tam mal relatívne dosť síl).
Inak ETIXX dnes podal perfektný taktický výkon.

To uz mi pride trochu prekombinovane ;) Toto je proste styl Peta. Vacsinu klasik byva vzdy jeden z najaktivnejsich a najagresivnejsich. Nevyzera to ze by to bola jeho silna stranka. Najlepsie mu ide ked udrie na konci ako na MS alebo v Montreali kde tiez udrel az na konci. Treba si povedat ze este nie je tam kde by mal byt ale je tam dobry naznak formy. Uvidime co predvedie na hlavnych klasikah. Potom mozme robit sudy.
Obrázok užívateľa
Keram

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia