Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod rrYan* » Str 13. Júl 2016 17:14:00

Co ste (ne)normalni? :D :D
rrYan*

Poslaťod paula@sile » Str 13. Júl 2016 17:22:09

bravo sagi, bravo froome.... :lol:
paula@sile

Poslaťod motyliLET » Str 13. Júl 2016 17:48:47

Ludkovia toto budeme rozpravat svojim vnucatam ako sagan spolocne so zltakom a dvomi pomocnikmi v rovinatej etape nalozili spurterom a celemu peletonu ;) megamasaker po tomto nemoze uz ozaj nik pochybovat kto si odvezie z pariza zelene tricko ;)
motyliLET

Poslaťod Keram » Str 13. Júl 2016 18:59:59

Ako spieva Michal Dusicka. Tento chalan je saman :lol: Toto by som nepovedal ani v najdivokejsich predstavach ze sa toto stane. Nakoniec si toho Froomieho aj oblubim. Normalne som lutoval ze ziskal iba 12 sekund.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Focus-Shimano » Str 13. Júl 2016 19:49:12

Minuloročná tour bola od Petra parádna ale čo predvádza od richmondu to je niečo neuveritelné dnešok si budeme ešte dlho pamätať škoda že to nedotiahol Maciej do víťazného konca a froomey nezískal viac sekund :) Nemám veľmi rád keď špurtérsky dojazd pokazí nejaký utečenec ale dneska to Petrovi,Maciejovi,Froomeymu a G-čku odpustím :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Str 13. Júl 2016 21:08:19

neskutocny masaker vo vysledovke spravili tym atakom...Peto parada...ako som napisal vcera je on vobec clovek?...co sa tyka bodnar a thomasa tu sa da povedat len ze to bola nadherna praca pre svojich lidrov ...peto sa chcel maciejovy ocividne odvdacit etapov ale na froomyho nastup jednoducho musel zareagovat...a teraz nieco k Chrisovy....waaaaau...po dnesku mu definitivne fandim na vitazstvo...este pred tyzdnom by som neveril ze nieco take napisem...uz nielen zabijak v kopcoch ale ukazal aj aky blazon vie byt z kopca(aj so svojimy 60kg ) a dnes ukazal aj svoje temparske schopnosti o ktorych sice kazdy vie ale nikto necakal zeby mohol ist v takejto etape do uniku a nahnat par sekund...takto sa bojuje o zlte triscko a nikto uz teraz nemoze povedat ze si ho nezasluzi...zelam mu zlty hattrick...jedine zeby roman prekvapil a vyhral tour ale budme realisti :D

btw len dnes som si vsimol ze na tour ide aj sep vanmarcke...kde on vobec je?...co robi?...od klasikara jeho typu by som cakal minimalne snahu na urovni GVA...mozno ma uz svoj vrchol sezony(jar) za sebou a teraz uz sa len tak vozi :P
majo

Poslaťod West » Str 13. Júl 2016 21:16:27

No musím sa ospravedlniť Valgrenovi. Dnes odviedol kusisko práce. Samozrejme aj Bodnar a celý Tinkoff skvelá práca. Dnes to bol úplne iný tím. K Peťovi aj ťažko niečo dodať. On to ukazuje svojimi výkonmi. Je v inej lige ako ostatní. Aj Froomi možno do úniku išiel hlavne preto, lebo tam bol on a vedel že jeho úniky bývajú úspešné. A na záver Froomi. Mne sa páčil už na minuloročnej Tour. A to čo predvádza teraz, aj keď to napokon nemusí byť ten najefektívnejší spôsob ako vyhrať žltý, tak obrovská poklona pre neho. Takto si fanúškov získa oveľa istejšie, ako ďalším vykalkulovaným víťazstvom. A tiež tak ako sa stáva komplexnejším borcom, tak by rozhodne mal zvážiť svoju väčšiu orientáciu na klasiky a raz z neho môže byť legenda.
West

Poslaťod ifčopifčo » Str 13. Júl 2016 21:29:31

Focus-Shimano píše:Minuloročná tour bola od Petra parádna ale čo predvádza od richmondu to je niečo neuveritelné dnešok si budeme ešte dlho pamätať škoda že to nedotiahol Maciej do víťazného konca a froomey nezískal viac sekund :) Nemám veľmi rád keď špurtérsky dojazd pokazí nejaký utečenec ale dneska to Petrovi,Maciejovi,Froomeymu a G-čku odpustím :D

Peter začal dominovať už od minuloročnej Kalifornie.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Str 13. Júl 2016 21:30:35

Keby Peter mohol nechať vyhrať Macieja bolo by to krásne gesto a taký vzdialený odkaz Pistolerovi.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Tibi » Str 13. Júl 2016 22:34:54

Keď sa Peter vydal za Bodnarom a chvíľu ťahal pelotón,tak si vravím chlapče tebe asi hrabe.
Ako náhle sa vytvorila malá medzierka a pridali sa k ním chlapci zo SKY,tak si vravím,ten Peter to myslí smrteľne vážne a snáď by to aj mohlo vyjsť.No a keď kamera ukázala ako sa ich snaží chytiť jedine borec z Kaťuše,kontrolovaný nejakým Tinkoffakom a keď ešte záber z vrchu ukázal ten chaos na špici pelotónu,kde všetci po sebe čumeli ako vyorané myši,tak som vedel,že im to musí vyjsť.Za dnešnú etapu si skutočne zaslúžia pochvalu Petrovi parťáci z Tinkoffu.Takto by sa malo pomáhať svojmu lídrovi.
Zareagujem aj na vyhlásenia Olega Tinkoffa,že možno ostane pri cyklistike.Podľa mňa by bol teda riadne trafený,ak by si nechal uniknúť taký marketingový klenot.Neviem,či by aj v hocijakom inom športe našiel nejakého športovca,ktorý by mu robil takúto reklamu.Tu by sa oplatilo aj zabudnúť na spory s UCI,alebo s kým to má vlastne problém.
Otázne je,ale to či by mal Peter pokračovať po ukončení zmluvy v Tinkoffe. Ak áno tak by mal byť jasným a jediným lídrom.Určite by sa mu mali zabezpečiť aj lepší domestici.Hlavne na JK.
Ideál čo najviac Slovákov(možno Čechov,Poliakov).Tieto podmienky si už môže klásť,hocijakému
tímu do ktorého bude chcieť prestúpiť.
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod motyliLET » Str 13. Júl 2016 23:38:11

Tibi píše:Keď sa Peter vydal za Bodnarom a chvíľu ťahal pelotón,tak si vravím chlapče tebe asi hrabe.
Ako náhle sa vytvorila malá medzierka a pridali sa k ním chlapci zo SKY,tak si vravím,ten Peter to myslí smrteľne vážne a snáď by to aj mohlo vyjsť.No a keď kamera ukázala ako sa ich snaží chytiť jedine borec z Kaťuše,kontrolovaný nejakým Tinkoffakom a keď ešte záber z vrchu ukázal ten chaos na špici pelotónu,kde všetci po sebe čumeli ako vyorané myši,tak som vedel,že im to musí vyjsť.Za dnešnú etapu si skutočne zaslúžia pochvalu Petrovi parťáci z Tinkoffu.Takto by sa malo pomáhať svojmu lídrovi.
Zareagujem aj na vyhlásenia Olega Tinkoffa,že možno ostane pri cyklistike.Podľa mňa by bol teda riadne trafený,ak by si nechal uniknúť taký marketingový klenot.Neviem,či by aj v hocijakom inom športe našiel nejakého športovca,ktorý by mu robil takúto reklamu.Tu by sa oplatilo aj zabudnúť na spory s UCI,alebo s kým to má vlastne problém.
Otázne je,ale to či by mal Peter pokračovať po ukončení zmluvy v Tinkoffe. Ak áno tak by mal byť jasným a jediným lídrom.Určite by sa mu mali zabezpečiť aj lepší domestici.Hlavne na JK.
Ideál čo najviac Slovákov(možno Čechov,Poliakov).Tieto podmienky si už môže klásť,hocijakému
tímu do ktorého bude chcieť prestúpiť.

Peter ma s tinkoffom zmluvu ak sa nemylim do roku 2017 teda aj na buduci rok ak by ti kof ostal nic nemusi podpisovat ;) inak cim dalej tym viac sa mi zda ze oleg ostane pri cyklistike este rok zbavil sa alberta ktory ide do treku ostava mu par milionov rocne usetrenych ;)
motyliLET

Poslaťod nat » Štv 14. Júl 2016 1:24:49

Pet: ... že mi pomohol Maciej a dvojica z tímu Sky. Zvyčajne mi v úniku nechce nikto pomáhať. Preto som sa v cieli poďakoval Froomovi.

Toto uz pisem vyse 3 roky. Ze ked si ma vybrat tim,tak ked uz mu nik nepotiahne

a) tak silnych partakov (co tu vedia asi vsetci 8-)

b) A nejst do timu kde je jazdec na top3(5?) v GC,to nielen preto , ze cely tim bude na GC jazdca ale preto lebo zvycajne jediny jazdec ktory bude naplno spolupracovat s Petom je jedine GC jazdec, ktory nahana sekundy a obetuje vitaztvo. Takto by to bol konflikt zaujmov v time. (nemohol by tahat frooma od contika, ci ako kedysi spolupracovat s Nibaliho na TA)
nat

Poslaťod eres » Štv 14. Júl 2016 9:17:41

Človek sa usalaší pred TV, že si pozrie "nudný" hromadný dojazd a modlí sa, aby Peťo stratil čo najmenej v boji o zelený dres. A potom je z toho neuveriteľný a frenetický záver, aký sme zažili včera...

Už som videl koňa grcať, hada cúvať, či žabu päsťou po kameni búchať, ale že začnem fandiť na žlté Froomiemu :shock:
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod Tibi » Štv 14. Júl 2016 10:27:32

eres píše:Už som videl koňa grcať, hada cúvať, či žabu päsťou po kameni búchať, ale že začnem fandiť na žlté Froomiemu :shock:

Froom si svojou aktivitou získal aj mňa. Quintanu určite neodpisujem,aby si ma ale získal,musí začať byť aktívnejší.Dnes budem fandiť SKY a to za aktivitu vo včerajšej etape,ktorou pomohli aj Saganovi.
Ak to skutočne bude veterná etapa,tak by to SKY malo roztočiť už od začiatku.Majú oproti Movistaru výraznú prevahu klasikárov.Rowe,Stannard,Thomas
tak to je klasikárska elita.Ak včerajšia etapa Quintavi nevoňala,tak dnes by mu to mohli znova riadne osoliť.Pokúsiť sa ho odpárať,alebo ho riadne vyšťaviť ešte pred Mont Wentoux a to aj za cenu,že si odpárajú svojich vlastných domestikov vrchárov.Podobne by mohli uvažovať aj v TREKU,veď Mollema je Holanďan a mal by vedieť jazdiť po vetre.Možno aj v Tinkoffe pri Romanovi.
Ak by sa náhodou išlo pokojné tempo a všetci by sa šetrili na Mont Wentoux,tak by nám mohol Peťo znova naskočiť do úniku a ukázať nejaké šialenstvo.
Keď už teda je na tej víťaznej vlne a cieľový kopec nám skrátili :lol: :lol: :o
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod West » Štv 14. Júl 2016 11:59:30

Tibi píše:
eres píše:Už som videl koňa grcať, hada cúvať, či žabu päsťou po kameni búchať, ale že začnem fandiť na žlté Froomiemu :shock:

Froom si svojou aktivitou získal aj mňa. Quintanu určite neodpisujem,aby si ma ale získal,musí začať byť aktívnejší.Dnes budem fandiť SKY a to za aktivitu vo včerajšej etape,ktorou pomohli aj Saganovi.
Ak to skutočne bude veterná etapa,tak by to SKY malo roztočiť už od začiatku.Majú oproti Movistaru výraznú prevahu klasikárov.Rowe,Stannard,Thomas
tak to je klasikárska elita.Ak včerajšia etapa Quintavi nevoňala,tak dnes by mu to mohli znova riadne osoliť.Pokúsiť sa ho odpárať,alebo ho riadne vyšťaviť ešte pred Mont Wentoux a to aj za cenu,že si odpárajú svojich vlastných domestikov vrchárov.Podobne by mohli uvažovať aj v TREKU,veď Mollema je Holanďan a mal by vedieť jazdiť po vetre.Možno aj v Tinkoffe pri Romanovi.
Ak by sa náhodou išlo pokojné tempo a všetci by sa šetrili na Mont Wentoux,tak by nám mohol Peťo znova naskočiť do úniku a ukázať nejaké šialenstvo.
Keď už teda je na tej víťaznej vlne a cieľový kopec nám skrátili :lol: :lol: :o

Nech len radšej nenaskakuje, je treba aj sem tam relaxovať. Tour je ešte dlhá. Ale to rozdeliť balík a naložiť Quintanovi ešte pred Mont Wentoux je zaujímavá myšlienka, neortodoxná, ale Froomi robí neortodoxné veci v poslednej dobe vlastne stále.
West

Poslaťod motyliLET » Štv 14. Júl 2016 17:21:54

Po dnesku musia byt fanusikovia movistaru velmi smutni je to sice iba jedna etapa ale o niecom to hovori kazdopadne vidiet bezat zltaka hore kopcom na mount vetoux je krasna raritka ;)
motyliLET

Poslaťod Focus-Shimano » Štv 14. Júl 2016 17:47:39

Mne ten jeho beh neprisiel velmi krasny.Motorkar mal radsej zrazit toho idiota co vstupil do cesty takeho idiota bez mozgu na planete netreba.Bohaca tak pokazit etapu....
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod Keram » Štv 14. Júl 2016 19:31:54

To co bolo? Mozno si poviete ze som divny ale ked som zbadal ako Froome bezi hore kopcom tak som sa musel smiat :lol: Hoci nic smiesne na tom nebolo :oops: Cudne bolo ze okolo neho prebehlo par Sky jazdcov a nik mu nedal bicykel. Tato Tour ma uz druhykrat zmene celkove poradie. Prvykrat ked na Yatesa zautocil banner. Mam z toho zmiesane pocity. Cele to poradie mi pripada umele. Tym nevravim ze to malo zostat ako bolo. Zapeklita situacia. Ale aj tak si myslim ze Froome by aj tak ziskal zlty spat. A chudak Richie Porte. Ten ma tolko smoly. Akurat tesne pred tym incidentom som si vravel ze by sa mal prestat obzerat a riadne zatlacit a definitivne ukazat kto je v BMC no1
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod paula@sile » Štv 14. Júl 2016 19:59:12

froome v zltom, myslim, ze to bolo ok rozhodnutie, urcite si nezasluzil takto ho stratit.
ti fanusikovia su fakt prasteni…ten jeho beh, ked zahodil bicykel, bol naozaj skurilny, nevedela som, ze je to dovolene.. :?
ja som sa na tdf ani velmi netesila, pretoze som sa obavala, ze to bude nuda
opak je pravdou, adrenalin kazdy den… :shock:
o petovi saganovi ani nehovorim :mrgreen:
paula@sile

Poslaťod majo » Štv 14. Júl 2016 20:46:25

nooo nairo nam pekne vytuhol po par metroch froomyho ataku...niet pochyb kto je lepsi...uvidime co v alpach
majo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia