Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod Miki » Str 03. Aug 2016 14:06:51

Na World Tour nebudú vždy pozývať všetky World tými.Bude ich stačiť 10.To je kompromis,ktorý vyplynul z jednania medzi ASO a UCI.Takže Američania o svoje tými na Okolo Kalifornie neprídu a tými,ktoré na to nebudú mať finančne,tiež nemusia všetky podujatia absolvovať.
Miki

Poslaťod elviska » Str 03. Aug 2016 16:05:30

Ľudkovia mám pre Vás otázočku. Môže vyhrať GvA olympijsky pretek (cestná cyklistika) ? Na cyclingnews patrí medzi top 10 favoritov. Ja skôr favorizujem vrchárov a ešte možno Ardenskych klasikarov. Je pravda že na konci je zjazd, ale neviem no. .http://www.cyclingnews.com/features/oly ... ign=buffer
elviska

Poslaťod elviska » Str 03. Aug 2016 16:28:59

elviska píše:Ľudkovia mám pre Vás otázočku. Môže vyhrať GvA olympijsky pretek (cestná cyklistika) ? Na cyclingnews patrí medzi top 10 favoritov. Ja skôr favorizujem vrchárov a ešte možno Ardenskych klasikarov. Je pravda že na konci je zjazd, ale neviem no. .http://www.cyclingnews.com/features/oly ... ign=buffer

A na konci ešte rovinka do cieľa.
elviska

Poslaťod Miki » Str 03. Aug 2016 16:51:59

elviska píše:
elviska píše:Ľudkovia mám pre Vás otázočku. Môže vyhrať GvA olympijsky pretek (cestná cyklistika) ? Na cyclingnews patrí medzi top 10 favoritov. Ja skôr favorizujem vrchárov a ešte možno Ardenskych klasikarov. Je pravda že na konci je zjazd, ale neviem no. .http://www.cyclingnews.com/features/oly ... ign=buffer

A na konci ešte rovinka do cieľa.

Všetko sa dá ak motyka vystrelí.Ale teraz vážne.Podľa mňa Awermaetova šanca,je malá.môže sa tak stať len v tom prípade,ak sa na záverečmom kopci pôjde pomalé tempo.To sa,ale nestane.pretože tými,ktoré majú vo svojom strede dobrých vrchárov/Columbia,Španielsko,Taliansko tam rozpútajú hotové peklo,aby odpárali pretekárov z rýchlym záverom,medzi ktorých GvA patrí.Do cieľa príde bud pohromade veľmi malá skupina vrchárov,alebo niekto osamotene ,ak sa bude v závere veľa taktizovať.Veľkú šancu ma Valverde,pretože okrem toho,že je dobrý vrchár má aj vynikajúci šprint.Čiernym koňom podla mňa môže byť Kwiatkovski,ale musí byť vo forme.Má vynikajúci šprint a môže to dotiahnuť do záveru z najlepšími vrchármi.Favoritov je veľa.Ak chce napr.vyhrať Nibali musí atakovať v zjazde,lebo z väčšej skupinky nemá šancu.
Miki

Poslaťod ifčopifčo » Str 03. Aug 2016 17:55:21

Iste existuje scenár v ktorom Avermaet vyhrá. Čo by hovorilo pre neho? Prílišné taktizovanie vrchárov či podcenenie úniku, v počtoch v akých idú tímy sa preteky nedajú dobre kontrolovať. Kopec je najťažší v prvej časti a tam sa ešte zvykne taktizovať, potom tam je dokonca zjazd a následne je kopec miernejší, len okolo 5% čo sa dá prežiť v háku, ak si privedú Avermaeta na zadnom kolese na vrchol alebo bude mať len miernu stratu trebárs do 1/2 minúty môže to mať pre vrchárov tragické následky. Myslím si že vrchári by sa nemali spoliehať len na posledný prejazd kopca, mali by ísť maximálne tempo aj minimálne pri predposlednom prejazde, aby klasikárov poriadne unavili.

Ja budem fandiť Leovi, potom by som to doprial Puritovi ale najviac favorizujem Valverdeho. Príliš neverím Froomiemu, nemá na rozdiel od Valverdeho veľké skúsenosti s klasikami, prekvapiť by mohli cyklisti ako Alaphilippe či Pantano
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Str 03. Aug 2016 18:41:38

Alex píše:Zoznam pretekov s označením WT od budúcej sezóny rožšírený o nové podujatia :

29 January: Cadel Evans Great Ocean Road Race (Australia)
6-10 February: Tour of Qatar (Qatar)
23-26 February: Abu Dhabi Tour (United Arab Emirates)
25 February: Omloop Het Nieuwsblad (Belgium)
4 March: Strade Bianche (Italy)
22 March: Dwars Door Vlaanderen / A travers la Flandre (Belgium)
18-23 April: Presidential Cycling Tour of Turkey (Turkey)
1 May: Eschborn-Frankfurt « Rund um den Finanzplatz » (Germany)
14-21 May: Amgen Tour of California (United States)
30 July: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Great Britain)

Je mi trochu zle keď vidím ToQ a ADT v tejto skupine.... holt prachy sú prachy..... a pekne sa prepracoval aj Cadelov pretek, sranda, že za 2 roky od vzniku je už uvedený do World Tour, ale teší ma to....

Tour of Turkey ? No neviem....

Ostatné môže byť, potešila hlavne Strade Bianche, ale hlavne "Peťova" Kalifornia, ten pretek si to proste zaslúžil a aj pre Peťa je dobré, že bude môcť zbierať WT bodíky ;)

A aj daco vypadne alebo ide iba o rozsirenie? Na moj vkus tocha vela. Posla mna z tychto pretekov si status WT zasluzi akura tak Omloop, Strade a California. Mozno si poviete ze som zaujaty ale takto to citim :D Ale ak Peter zvoli buduci rok podobny kalendar ako tento ( ze vynecha arabaov a naskoci na klasiky) tak z Omloopu a Strade pozbiera pekne body. A California nebude tiez uz len na pripravu ale bude z nej mat aspon daco.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod berloq » Str 03. Aug 2016 23:04:54

Miki píše:Na World Tour nebudú vždy pozývať všetky World tými.Bude ich stačiť 10.To je kompromis,ktorý vyplynul z jednania medzi ASO a UCI.Takže Američania o svoje tými na Okolo Kalifornie neprídu a tými,ktoré na to nebudú mať finančne,tiež nemusia všetky podujatia absolvovať.

Podľa cyclingnews a cyclingweekly, bude platiť táto možnosť - pozvať len 10 WT mužstiev a ostatné podľa vlastného výberu, len pre nové pripravované podniky. Ale nechápem ako to súvisí s ASO a prečo by to mal byť nejaký kompromis.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Miki » Str 03. Aug 2016 23:29:20

berloq píše:
Miki píše:Na World Tour nebudú vždy pozývať všetky World tými.Bude ich stačiť 10.To je kompromis,ktorý vyplynul z jednania medzi ASO a UCI.Takže Američania o svoje tými na Okolo Kalifornie neprídu a tými,ktoré na to nebudú mať finančne,tiež nemusia všetky podujatia absolvovať.

Podľa cyclingnews a cyclingweekly, bude platiť táto možnosť - pozvať len 10 WT mužstiev a ostatné podľa vlastného výberu, len pre nové pripravované podniky. Ale nechápem ako to súvisí s ASO a prečo by to mal byť nejaký kompromis.

Pisu o tom na velonews v clanku venovanemu amgen tour of california.ASO pravdepodobne zastupovala oganzatorov.UCI vyzadovala minimalne 10 WORLD tymov.
Miki

Poslaťod lukas » Štv 04. Aug 2016 0:09:50

Priznám sa, že som to o desiatich WT tímoch nečítal, nestíham všetko. Je to asi rozumný kompromis pre nové preteky, treba si počkať na december a úpravu pravidiel, kde bude všetko jasne uvedené. Ak by to ale platilo pre všetky WT preteky, bolo by to veľmi nebezpečné, lebo niektoré WT celky s nízkym rozpočtom sú závislé na tom, že budú štartovať na všetkých WT pretekoch. Nebodaj by sa niektorý tím znepáčil ASO, tak ich nepozvú nikam a môže aj skončiť. Ešte raz vravím, že by to bolo veľmi nebezpečné a situácia v cyklistike by bola ešte menej stabilná ako dnes.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod berloq » Štv 04. Aug 2016 22:42:04

Podľa dostupných zdrojov bude táto možnosť - pozvať len 10 WT tímov - platiť len pre nové podujatia. Pre pôvodné WT podujatia sa zatiaľ nič nemení. Neviem si to ale úplne dobre predstaviť... To bude zrejme neodmietnuteľná ponuka. Na koho organizátor ukáže, ten príde? Zrejme sa tam bude komunikovať, ktoré tímy majú o tie podujatia záujem, ktoré tam robili výsledky a pod. Nepochybne niektoré tímy majú s niektorými krajinami pevnejšie väzby ako s inými, či už fanúšikovské, ale najmä sponzorské. Ale, ktoré, resp. čie záujmy bude hájiť organizátor... Ale to sa zrejme bude dať vybaviť, predsa len veľa tých pretekov má už s mnohými tímami pekné vzťahy. Ale tá opačná situácia? Príklad, niektorý tím nebude s pretekom počítať a aj tak dostane pozvánku. Napr. Movistar dostane na Omloop Het Nieuwsblad? :mrgreen:

A body? Pre príklad Amíci si na Kaliforniu vyberú len 10 tímov, ktoré budú musieť prísť (?), a tým im prakticky darujú body na prerozdelenie. Keď všetkých 10 nových podujatí ukáže na tých istých 10 tímov (teória...), tí ostatné môžu mať slušné bodové manko.

Neviem zatiaľ je to podivné... Cookson dal novým pretekom značnú slobodu, čo si zrejme ASO na Kalifornii vymohlo. No uvidíme... povolil im to. Uvidíme, či to v budúcnosti nebude pokračovať a prejde to na naozajstné preteky. Tam je potom zase plánovaná nejaká reorganizácia tímov, čo zase rozprúdi vody alebo naopak upokojí vzťahy.

Neviem, zatiaľ tomuto kroku príliš nechápem a ani o tom nie je až tak veľa informácií.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 05. Aug 2016 19:00:53

Pozerali ste dnes Dwars door het Hageland? To bol skvely pretek nadhera utocilo sa kocky,sotolina,Belgicka krajina proste krasa.Vrcharske etapy na Tour sa mozu schovat pred Belgickym poharom.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod ifčopifčo » Pia 05. Aug 2016 19:39:39

Focus-Shimano píše:Pozerali ste dnes Dwars door het Hageland? To bol skvely pretek nadhera utocilo sa kocky,sotolina,Belgicka krajina proste krasa.Vrcharske etapy na Tour sa mozu schovat pred Belgickym poharom.

Ale veď tam nebol šprint peletónu ;) Aj mne sa to páčilo len celom nerozumiem prečo nemôžeš niečo pochváliť bez toho aby si na niečo nezaútočil.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 05. Aug 2016 20:36:49

Ja len rád porovnámam preteky medzi sebou :D A to že sa pretek na konci neskončil hromadným dojazdom mi dnes nevadilo nahradili mi to kocky.Nestáva sa často aby sa takéto kockové preteky končili hromadným dojazdom,ale keď sa to podarí je to super ako napr. Gent-Wevelgem 2014 to bol krásny závod kemmelerberg a casselberg balík neroztrhali a na konci krásny špurt a víťazstvo Degenkolba pred Demarom a Saganom.Tento pretek patrí dodnes k mojím naj :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod ifčopifčo » Pia 05. Aug 2016 21:07:34

Focus-Shimano píše:Ja len rád porovnámam preteky medzi sebou :D A to že sa pretek na konci neskončil hromadným dojazdom mi dnes nevadilo nahradili mi to kocky.Nestáva sa často aby sa takéto kockové preteky končili hromadným dojazdom,ale keď sa to podarí je to super ako napr. Gent-Wevelgem 2014 to bol krásny závod kemmelerberg a casselberg balík neroztrhali a na konci krásny špurt a víťazstvo Degenkolba pred Demarom a Saganom.Tento pretek patrí dodnes k mojím naj :D

No vidíš a mne sa G-W určite viac páčilo Saganove sóličko v roku 2013 alebo tohtoročný šprint malej skupiny. Koľko ľudí toľko chutí. Klasika ktorý končí šprintom balíka až na výnimky je pre mňa sklamaním, mne sa páči keď príde peletón na cucky. :lol:
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Pia 05. Aug 2016 22:56:53

Kedy zajtra zacinaju preteky? A neskusajte ma odbit googlom. Nechce sa mi hladat :D

Edit: Na hlavnej stranke som nasiel kedy je ciel :D Ok to mi staci :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 06. Aug 2016 13:10:28

Keď už sme načrtli tie špurty tak o 5.dní začína Artic race of Norway a na moje potešenie tam budú skvelý špurtéri.Démare,Degenkolb,Kristoff,Nizzolo,Bennet .Určite sa máme na čo tešiť zo 4 .etáp by mali až 3 končiť hromadným dojazdjom čo je úžasné :!: :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Sob 06. Aug 2016 23:02:37

tak GVA to dokazal...uuuzasanee...teraz je uz zbytocne spekulovat ci by peto mal sancu alebo nie ale ja som presvedceny ze ak to vyhodnotil ze by tam nemal sancu tak by to tak asi bolo...peto je profik a pozna svoje moznosti a ak by citil ze by sancu mal tak by do toho siel...predpokladam ze teraz si sam kladie otazku ci nemohol ist ale to je uz jedno...trosku mi je luto nibaliho lebo on aj so svojimy kolegami tvorili preteky a bol to hlavne on kto v tom kopci siel za vitazstvom...tesi ma uspech D.Martina a aj Majku

Co sa tyka Patrika Tybora tak podla mna super vykona a vysledok a ja osobne som velmi spokojny a gratulujem mu
skoda ze som nevidel ten prvy okruh a tie kopce tam...hlavne ten prvy ktory bol podla frana brutalny
majo

Poslaťod ondro » Sob 06. Aug 2016 23:15:18

Olympiáda: skvelé preteky, z pohľadu dramatickosti, bohužiaľ nešťastné v tom zjazde. Ale aj to prispelo k dráme. Nibali po posledných zážitkoch v zjazdoch už asi nikdy nebude taký silný ako doposiaľ v kariére. Alebo to prekoná tým, že zariskuje ešte viac.
GVA mal aj veľa šťastia a v cieli pekne vyobjímal Fuglsanga. Ten celý čas vedel, že si ide maximálne po druhé miesto, ale ťahal, makal.
Pre mňa morálny víťaz Kwiatkovski, Poliaci to dobre zahrali.

No a tá diskusia pod článkom... Proste ako na internete, chvíľami, čo k tomu dodať?

Môj názor do diskusie o Saganovej neúčasti v pretekoch je, že keby tam bol, možno by sme boli sklamaní ešte viac. Pre mňa to vyzerá tak, že GVA je trošku lepší vrchár, momentálne. A nebolo by nám dobre, keby sme videli, ako Peťo odpadáva a Greg sa tam drží. Alebo, ešte horšie, keby ho v cieli prešprintoval.
Okrem toho Sagan už má aj istú spoločenskú zodpovednosť so svojou reputáciou, ktorá vraví, že je zábavný, nevypočitateľný, bojovný... Takže čo? Šup na MTB. (Urobiť trošku reklamy aj horskému vydaniu Specialized). Lebo ísť sám do takých pretekov ako boli tieto, by síce bolo bláznovstvo, ale nie príliš zábavné.
ondro

Poslaťod MichalJ » Sob 06. Aug 2016 23:50:12

Tak GVA už pred pretekmi vravel, že šancu má jedine ak bude mať super nohy a chytí ten správny únik, a odhadoval to tak na 5%. Peter by mal dosť možno ešte menšiu, keďže on by mal do úniku ešte ťažšie sa dostať - sťahovali by ho ešte skôr. A hlavne aj v závere, jazdili hlavne proti nemu. Zato Grega určite nepovažovali za takú hrozbu. Môj názor stále je, že ho to vôbec mrzieť nemusí.
MichalJ

Poslaťod bloy » Ned 07. Aug 2016 0:24:40

Inak výborný výkon aj od Fuglsanga, ani si nepamätám, kedy sa predstavil až tak dobre. Akurát mal smolu, že GvA by neprešprintoval.

V každom prípade preteky boli zaujímavé a mali šťavu. Orgnaizátori nakoniec môžu byť spokojní.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia