Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: ENECO TOUR

Poslaťod paula@sile » Str 10. Aug 2016 13:25:21

Focus-Shimano píše:
simko píše:
paula@sile píše:na oficialnej stranke eneco tour sa pise, ze peter sagan svoju ucast uz potvrdil, je to opät kacica?

a kde presne to tam je? lebo nejako to tam neviem najst.

Ja som to nasiel tu http://www.touretappe.nl/eneco-tour-2016/

ano, to som tiez myslela, sorry, moja chyba
paula@sile

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod lukas » Str 10. Aug 2016 19:56:07

Áno, ľudia, mám to potvrdené priamo od Mateja Vyšňu, ktorý to zisťoval u talianskeho manažéra. Peter Sagan absolvuje Eneco Tour.
Je tam snaha dostať ešte v Tinkoffe maximum, absolvovať všetky WT preteky po OH okrem Lombardie. Chcú vyhrať svetový rebríček.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod ifčopifčo » Str 10. Aug 2016 20:04:52

Tak to je paráda, Petra som túžil vidieť na Enecu, mám tento atypický WT etapák rád.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Str 10. Aug 2016 20:44:15

Tak to bude paráda zatiaľ zo súperov tam ma Peter Kristoffa,Tomekeho keby sa pridal ešte Demare,Greipel ,Dege poprípade Kittel ktorý tu vyhral tuším v 2012 aj etapu tak by to boli super špurtérske bitky z ktorých by nám tiekli slinky a keď si ešte predstavíme tie vláčiky a belgické okolie...Ach nech už je september :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod paula@sile » Str 10. Aug 2016 20:54:46

dnes vecer same skvele spravy, spartakus vyhral zlato
peto ide na eneco, super tesim sa, tak to predsa nebola kacica,
vdaka aj lukasovi, ze tak rychlo reaguje....
paula@sile

Poslaťod simko » Str 10. Aug 2016 23:18:45

lukas píše: absolvovať všetky WT preteky po OH okrem Lombardie.

tak opat bez Lombardie:) Mozno v roku 2018 by sa to mohlo zmenit. Vraj MS by sa mali konat v Innsbrucku a malo by sa nastupat okolo 4 000 vyskovych metrov. Tym padom po TdF by sa Peto mohol vrcharsky pripravovat aj na MS aj na Lombardiu :) v tom roku by opat mala mat ten lahsi profil konciaci v Bergamo.
simko

Re: OH

Poslaťod nat » Štv 11. Aug 2016 1:50:51

berloq píše: Zatiaľ čo ostatné športy sa vyvíjali skôr ako rekreácia a zábava. Cyklistické preteky boli skôr skutočnou možnosťou obživy. Nikto by len tak z rekreácie neišiel 400 km dlhé preteky, to sa skrátka vylučuje. Na samotnej TdF je to vidieť najlepšie. Samotné ceny veľmi skoro vystriedalo nosenie reklamy, ktoré len získavalo na sile. Z jarných klasík je známe, že dokonca cyklisti boli odmeňovaní, miesto financiami, vecnými darmi, ako napr. nábytkom a podobne.

Toto mi pride ako uplan blobst.
Kto prejde len tak 400 km ? Napr Zatopek, lebo nemal na vlak do Berlina.
Akurat dnes vysiel clanok o prvom pretupe MUnited . 100 libier co bol 2.5 mesacny plat. Myslim, ze cyklistika bola rovnako o peniazoch ako vacsina sportov. Ktory skorej niektory neskor.
Jediny jej problem je doping. A podla mna kvoli dopingu , roztriestenost struktur a nie uplne adekvatny bussiness model k dnesnemu storociu.
nat

Poslaťod West » Štv 11. Aug 2016 15:02:21

lukas píše:Áno, ľudia, mám to potvrdené priamo od Mateja Vyšňu, ktorý to zisťoval u talianskeho manažéra. Peter Sagan absolvuje Eneco Tour.
Je tam snaha dostať ešte v Tinkoffe maximum, absolvovať všetky WT preteky po OH okrem Lombardie. Chcú vyhrať svetový rebríček.

Neviem či Cancellara už definitívne skončil, alebo ešte do konca sezóny potiahne, ale nebolo by špatné ak by ešte išiel Eneco. Bol by to posledný súboj Sagan Cancellara na kockách (predpokladám že nejaká taká etapa tam bude). A ešte GVA, ktorý má doteraz rozprávkovú sezónu a je momentálne v laufe. Mohli by to byť epické preteky.
West

Poslaťod Focus-Shimano » Štv 11. Aug 2016 17:29:19

Dneska krásna etapa v norsku chvala bohu so spurterskym dojazdom skoda ze Arnaud sa neudrzal v baliku a este vacsia skoda ze Degemu tam skakala retaz pretoze to mal rozbehnute na vyhru v etape ale nevadi zajtra si to mozu chlapci rozdat v spurte znovu
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod bloy » Štv 11. Aug 2016 17:47:57

West píše:Neviem či Cancellara už definitívne skončil, alebo ešte do konca sezóny potiahne, ale nebolo by špatné ak by ešte išiel Eneco. Bol by to posledný súboj Sagan Cancellara na kockách (predpokladám že nejaká taká etapa tam bude). A ešte GVA, ktorý má doteraz rozprávkovú sezónu a je momentálne v laufe. Mohli by to byť epické preteky.

Mám pocit, že pre niektorých už je "epické" všetko.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod West » Štv 11. Aug 2016 18:04:51

bloy píše:
West píše:Neviem či Cancellara už definitívne skončil, alebo ešte do konca sezóny potiahne, ale nebolo by špatné ak by ešte išiel Eneco. Bol by to posledný súboj Sagan Cancellara na kockách (predpokladám že nejaká taká etapa tam bude). A ešte GVA, ktorý má doteraz rozprávkovú sezónu a je momentálne v laufe. Mohli by to byť epické preteky.

Mám pocit, že pre niektorých už je "epické" všetko.

Ty si tu nejaký miestny mudrlant cez štylistiku? Skús mi nájsť ešte jeden môj iný príspevok na tomto fóre, kde som ten výraz použil. Alebo o čom toto malo byť?
West

Poslaťod berloq » Štv 11. Aug 2016 19:11:57

nat píše:Toto mi pride ako uplan blobst.
Kto prejde len tak 400 km ? Napr Zatopek, lebo nemal na vlak do Berlina.
Akurat dnes vysiel clanok o prvom pretupe MUnited . 100 libier co bol 2.5 mesacny plat. Myslim, ze cyklistika bola rovnako o peniazoch ako vacsina sportov. Ktory skorej niektory neskor.
Jediny jej problem je doping. A podla mna kvoli dopingu , roztriestenost struktur a nie uplne adekvatny bussiness model k dnesnemu storociu.

Napíšeš, že blbosť a zargumentuješ to úplne nepochopiteľne.
"Napr Zatopek, lebo nemal na vlak do Berlina." - ??? :D Čo? čo to má spoločné s vývojom cyklistiky? A len samo to dokazuje, že niekto niečo nemal, tak použil bicykel.
"Prestup" - Opäť nechápem, čo má prvý futbalový prestup spoločné s vývojom (profi) cyklistiky. Futbal sa vyvinul v Anglicku v 19 stor., ako zábavka tých čo mali čas a čas mali len bohatí. Nikto nezačal hrať futbal lebo potreboval peniaze.

Ten faktor kedy začal byť daný šport o peniazoch, je práveže v tom, o čom tu ja rozprávam, dosť podstatný. Pretože "skôr alebo neskôr", jasne, dnes je každý šport profi.

Ďalej len opakuješ moje vety...
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod nat » Ned 14. Aug 2016 4:06:15

berloq píše:
Ten faktor kedy začal byť daný šport o peniazoch, je práveže v tom, o čom tu ja rozprávam, dosť podstatný. Pretože "skôr alebo neskôr", jasne, dnes je každý šport profi.

Ďalej len opakuješ moje vety...

Ako opakujem tvoje, vety?
Zatiaľ čo ostatné športy sa vyvíjali skôr ako rekreácia a zábava. Cyklistické preteky boli skôr skutočnou možnosťou obživy. Nikto by len tak z rekreácie neišiel 400 km dlhé preteky, to sa skrátka vylučuje

Kedy prosim ta bezi niekto rekreacne 50km (maraton) ?? Sutaz ktora bola na kazdych hrach mozno este v starovekom grecku..
Ty tu mystifikujes cyklistiku, pricom je to ...aj praktický, aj rekreacny šport, ako kazdy inym ktory sa vyvijal. A profesionalne rovnako ako kopec inych.
nat

Poslaťod ifčopifčo » Štv 25. Aug 2016 9:09:05

Dám to sem pretože to sem patrí, Lukáš nám prezradil že Sagan chce ísť na Majstrovstvá Európy ktoré sa namiesto Nice uskutočnia v okolí mesta Plumelec a dám sem pár odkazov pretože to vyzerá na veľmi zaujímavé preteky
tu je okruh ktorý sa pôjde 17x čo bude celkom 236 km
http://uec.ch/documents/road/2016/plume ... Elites.pdf
tu je profil stúpania na ktorého vrchole má byť aj cieľ
https://www.strava.com/segments/628716
tu sa dajú nájsť trasy aj ostatných súťaži, profily majú byť doplnené neskôr
http://uec.ch/en/component/k2/item/513- ... -info.html

Mám pocit že to budú zaujímavejšie preteky ako na MS a podľa Lukáša by tam malo ísť až 6 Slovákov.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Štv 25. Aug 2016 14:33:05

V nedeľu sa v bretónsku stretne kalikárska špička Sagan,Dege,Démare,Kristoff,Boonen a zaujímavý špurtéri Coquard,Bouhanni,Viviani.Takže to bude zaujímavý súboj o post Francúzského lídra na MS medzi Démarom,Coquardom a Bouhannim samozrejme ja osobne dúfam v úspech Arnauda :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod ifčopifčo » Štv 25. Aug 2016 18:44:01

Focus-Shimano píše:V nedeľu sa v bretónsku stretne kalikárska špička Sagan,Dege,Démare,Kristoff,Boonen a zaujímavý špurtéri Coquard,Bouhanni,Viviani.Takže to bude zaujímavý súboj o post Francúzského lídra na MS medzi Démarom,Coquardom a Bouhannim samozrejme ja osobne dúfam v úspech Arnauda :D

"kalikárska špička" ma celkom pobavila, chybička se vloudí ;)

Nič v zlom, tak ako nepovažujem Demara za šprintérsku špičku, tak ho zatiaľ nepovažujem ani za "klasikársku" napriek jeho víťazstvu na M-SR. Možno má potenciál, ale musí ho viac ukázať.
ifčopifčo

Poslaťod Roman » Štv 25. Aug 2016 21:24:12

Tak isto ani ja, ale to som uz pisal. Neviem mozno ty mas rad Demara tak preto sa ti zda, ze patri do nejakej spicky ci uz sprinterskej alebo klasikarskej ale ani v jednom do uplnej spicky nepatri. Mozno ked vezmeme nejaku dost siroku spicku tak vtedy ho tam niekde najdeme, ale inak tazko. A to pritom nehovorim, ze je nejaky slaby, ale na tu spicku sa nechyta a ni zdaleka
Roman

Poslaťod majo » Štv 25. Aug 2016 23:00:57

Focus-Shimano píše:V nedeľu sa v bretónsku stretne kalikárska špička Sagan,Dege,Démare,Kristoff,Boonen a zaujímavý špurtéri Coquard,Bouhanni,Viviani.Takže to bude zaujímavý súboj o post Francúzského lídra na MS medzi Démarom,Coquardom a Bouhannim samozrejme ja osobne dúfam v úspech Arnauda :D

suhlasim s tebou ze to moze byt rozhodujuci boj o francuzskeho lidra na MS ale prepac(viem ze si topfanusik demara) ja arnauda do klasikarskej spicky by som fakt nezaradoval...to ze vyhral milano ho tam urcite nezaraduje...je to sice monument ale veeeelmi specificky...a ked uz tu pisem o frantikoch tak si dovolim reagovat na tu debatu co mate v inom vlakne tak ja by som to skor stavil asi na cougarda ktory je podla mna vhodnejsi typ na dany pretek ktory nas caka na MS---bouhany urcite nie...ten pre mna kvoli svojej agresivite nepatri do pelotonu vobec...demare je ok ale skor by som veril bryanovy...no ale uvidime ako to cele dopadne
majo

Poslaťod ifčopifčo » Pia 26. Aug 2016 9:11:39

Dnes na Eurosporte dávajú pred Vueltou o 13:44 priamy prenos z Tour de lAvenir - horskú etapu, koho zaujíma budúcnosť etapovej cyklistiky tak pozerajte, preteká tam veľa talentovaných borcov.

Je krásne vidieť že koľko ľudí toľko názorov, ja som pre Bouhanniho, majo za Coquarda a Focus ze Demara :D
ifčopifčo

Poslaťod Roman » Pia 26. Aug 2016 17:40:56

No a ak sa smiem pridat aj ja, tak ja som za Couqarda
Roman

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia