Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod Keram » Štv 09. Mar 2017 20:19:40

Tak dnes sa nase obavy nenaplnil Peter vela z formy nestratil. Keby mal silnejsi tim tak dnes v pohode vyhra ale nemal mu to kto drzat pokope a Majka ide na celkove takze je pochopitelne ze isiel na seba. V kazdom pripade Gva tam nemal narok Sagan ho obehol s lahkostou. Len mi nejde do hlavy jeden moment ked Sagan v jednej prudsej pasazi skoro ako keby zastal a prepadol sa vyrazne nizsie. Straka to komentoval s tym ze sa na Saganovi asi prejavuje prekonana choroba. Bol to zamer?
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Štv 09. Mar 2017 20:30:54

berloq obcas nevychadzam z udivu ake veci si ty dokazes vsimnut pocas sledovania prenosu...ty musis byt do cyklistiky iny maniak...ja uz seba v tomto povazujem za nie uplne normalneho ale ty?...ja sa skor zameriavam na styly a techniku jazdy snazim sa to v hlave si porovnat ale pocas live prenosu je to takmer nemozne...hlavne pocas ITT...som hotovy coraz viac s alberta ako dokaze ist kopce v takom tempe tak dlho zo sedla...mozem povedat ze vdaka nemu som sa naucil driapat moje miestne stojky zo sedla ale nikdy to nevydrzim prilis dlho...on je v tomto jednoducho kral

inac pocas sledovania tej etapy mi bolo az luto ze tam nieje froomy...ta etapa by mu asi dost sadla ci?
majo

Poslaťod ifčopifčo » Štv 09. Mar 2017 22:20:37

Keram píše:Tak dnes sa nase obavy nenaplnil Peter vela z formy nestratil. Keby mal silnejsi tim tak dnes v pohode vyhra ale nemal mu to kto drzat pokope a Majka ide na celkove takze je pochopitelne ze isiel na seba. V kazdom pripade Gva tam nemal narok Sagan ho obehol s lahkostou. Len mi nejde do hlavy jeden moment ked Sagan v jednej prudsej pasazi skoro ako keby zastal a prepadol sa vyrazne nizsie. Straka to komentoval s tym ze sa na Saganovi asi prejavuje prekonana choroba. Bol to zamer?

Veď ani silnejšie tímy nemali nikoho kto by to držal pokope, jednoducho nástup Jungelsa a následne Thomasa boli silné. Majka tam Petra vytiahol dopredu.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Milanj55 » Pia 10. Mar 2017 19:00:45

Zdravím Vás priatelia. Tak dneska to bolo ukážkové pretekanie zo strany BOH. Bolo ich vidieť v udávaní tempa v balíku a postupnému znižovaniu straty na únik. V závere sa pelotón natiahol do veľkej dĺžky a s pomocou vetra sa začal trhať a pretekári pohybujúci sa na jeho konci začali postupne z neho odpadať. Nakoniec došlo aj k pádu v pelotóne a tí cyklisti , čo sa tam nachádzali , tak došli o možnosť zúčastniť sa záverečného špurtu. Peter sa pohyboval po celý čas v čele pelotónu a najlepšie vyhodnotil situáciu na záverečný finiš. Dneska opäť potvrdil , že jeho forma stále stúpa a v záverečnom špurte ako keby mal zaradený o jeden stupeň vyšší prevod od ostatných. No a na margo tzv. tiež fanúšikom cyklistiky a Petra Sagana, ktorý ho raz kritizujú za prílišnú aktivitu, inokedy za prílišnú pasivitu(že sa vezie v balíku), som zvedavý ,s čím prídu dneska vo svojich príspevkoch. Píšu asi podľa toho ako im to momentálne vyhovuje. Dúfam , že po skvelých výkonoch Petrovho tímu, im nezostane moc možností na jeho kritizovanie. Veď , keď si to porovnám , trebárs s futbalom a som skalným fanúšikom, tak pri slabších výsledkoch hneď nepochovám svoje sympatie k svojmu tímu. Tím BOH je úplným nováčikom v najvyššej lige, tak bude potrebovať trochu času , aby sa chlapci dostali do optimálnej súťažnej pohody. Doprajme im preto trocha času, ktorý momentálne ešte potrebujú , aby mohli dosahovať výsledky ktoré sú na nich kladené. Pekný deň všetkým.
Milanj55

Poslaťod majo » Pia 10. Mar 2017 19:52:46

dnes nadherny a dominantny finish Sagana...ano par dalsich favoritov vypadlo kvoli tomu padu ale na to sa historia pytat nebude...mali byt viac vpredu :D petova sila je evidentna a ak ho nezabrzdi pad ci zranenia tak nas caka este nadherna a jeho verim ze uspesna jar

P-N taktiez super etapa...u mna trosku sklamanie ze contik to nerozbalil na konci ale verim ze zajtra to uz bude z jeho strany vyzerat inac...alaphillip....co dodat je to pan a ak mu forma vydrzi tohtorocne ardeny verim ze budu jeho
majo

Poslaťod Keram » Pia 10. Mar 2017 20:09:59

Necakal som taky dominantny finis ale ked sa tam zaradil za Vivianiho vedel som ze je to tam :-). Potom som este stihol zaver P-N. Skvely Henao. A samozrejme bravo odvaznemu Simonovi Yatesovi. Zajtra dve kralovske etapy naraz. Clovek nevie co skor pozerat.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Phobos » Pia 10. Mar 2017 20:50:14

majo píše:u mna trosku sklamanie ze contik to nerozbalil na konci ale verim ze zajtra to uz bude z jeho strany vyzerat inac

Myslim, ze Contik bol rad ze je rad. Som zvedavy ci to zajtra rozbali hned na zaciatku, len aby mu v zavere doslo alebo sa bude drzat na uzde.

Smola pre Cannondale, Craddock a Formolo DNF. Ich fanusikovia to maju tazke, na WT vitazstvo cakaju od Gira 2015. Dufam, ze Vanmarcke vyhra aspon jednu klasiku a prelomia to prekliatie.
Obrázok užívateľa
Phobos

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 10. Mar 2017 21:00:25

Tak cannondale je dlhodobo najnudnejsi tim. Ziadny spurter,ziadny vrchar, len Sep Vanmarcke dokaze slusne zajazdit. Rolland je nespolahlivy GC jazdec a spurter Wippert zasa nestaci na spurtersku spicku.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Pia 10. Mar 2017 21:54:24

Phobos píše:
majo píše:u mna trosku sklamanie ze contik to nerozbalil na konci ale verim ze zajtra to uz bude z jeho strany vyzerat inac

Myslim, ze Contik bol rad ze je rad. Som zvedavy ci to zajtra rozbali hned na zaciatku, len aby mu v zavere doslo alebo sa bude drzat na uzde.

Smola pre Cannondale, Craddock a Formolo DNF. Ich fanusikovia to maju tazke, na WT vitazstvo cakaju od Gira 2015. Dufam, ze Vanmarcke vyhra aspon jednu klasiku a prelomia to prekliatie.

mal som z neho rovnaky pocit...najprv som to bral ze mozno setril sily na zajtra ale ak by to aj tak bolo tak neverim ze by si nechal julien ujst o dalsie sekundy...taky sebavedomy nieke ani on zeby si myslel ze zajtra mu nalozi 2min...jednym som si ale isty ze pistolero to zajtra skusi...nie raz nie dva ale ak bude treba tak aj 3x...ci to vyjde netusim ale skusi to urcite
majo

Poslaťod majo » Pia 10. Mar 2017 22:05:30

Focus-Shimano píše:Tak cannondale je dlhodobo najnudnejsi tim. Ziadny spurter,ziadny vrchar, len Sep Vanmarcke dokaze slusne zajazdit. Rolland je nespolahlivy GC jazdec a spurter Wippert zasa nestaci na spurtersku spicku.

bohuzial mas pravdu...vzhladom na to ze sam jaudim na cannone tak ich trosku sledujem a aj im drzim palce...tento rok po prichode drapac posilili ale zobrali asi tych borcov ktorym napriek obrovskej kvalite k top vysledkom vzdy nieco chyba...ako pises rolland je nevyspytatelny a hlavne nespolahlivy no a sep je v pelotone asi jediny pretekar ktoremu naozaj zelam aspon jedno naozaj velke vitazstvo...P-R by velmi xcel a asi by som mu ho aj z celeho srdca zelal ale to by nesmel byt na starte Peto...u oboch cannonakov mam pocit ze ak nie tento rok tak uz nikdy tak uvidime...vedenie teamu by podla mna malo ist takou americko-australskou cestou kde je urcite kopa talentov...dat im sancu vybrusit ich a nasledne zat uspechy...cesta dlha ale myslim ze schodna najma vzhladom na ich financne schopnosti...no a s pripadnymi uspechmi by mohli prist aj dalsi zaoceansky sponzory

no a ze ich sprinter nema sancu je predsa uplne jasne ked proti nemu stoji kral DEMARE :D :D :D :D :D
majo

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 10. Mar 2017 22:16:40

:D :D :D samozrejme si do toho musel zatiahnut Demara :D cannondalu by prospelo keby kupili nejakeho poriadneho spurtera ktory vie jazdit aj na dlazdenych klasikach nieco na sposob Sašu Kristoffa napr.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod Phobos » Pia 10. Mar 2017 22:25:51

Focus-Shimano píše:Tak cannondale je dlhodobo najnudnejsi tim. Ziadny spurter,ziadny vrchar, len Sep Vanmarcke dokaze slusne zajazdit. Rolland je nespolahlivy GC jazdec a spurter Wippert zasa nestaci na spurtersku spicku.

Vrcharov maju dost, vratane mladych nadejnych talentov, ale ano, ako pise majo, k top vysledkom nieco chyba. Tim mi je sympaticky hlavne kvoli Vaughtersovi a antidopingovemu mindsetu.
Obrázok užívateľa
Phobos

Poslaťod majo » Sob 11. Mar 2017 0:20:32

Focus-Shimano píše::D :D :D samozrejme si do toho musel zatiahnut Demara :D cannondalu by prospelo keby kupili nejakeho poriadneho spurtera ktory vie jazdit aj na dlazdenych klasikach nieco na sposob Sašu Kristoffa napr.

to vies ze som si musel rypnut do teba a demara...by som nezaspal dnes ak by som to nespravil :D
majo

Poslaťod ifčopifčo » Sob 11. Mar 2017 0:37:43

Peter má isť aj DDV
http://www.ddvl.eu/nl/ddv/elite-mannen
Na P-N to prajem Alaphilippovi, je to veľký sympaťák.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Sob 11. Mar 2017 11:44:27

ifčopifčo píše:Peter má isť aj DDV
http://www.ddvl.eu/nl/ddv/elite-mannen
Na P-N to prajem Alaphilippovi, je to veľký sympaťák.

Skoda len ze to vyzera ze vynecha potom E3 :(
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 11. Mar 2017 12:23:07

Peter je zatial napisany ako 9.jazdec na ddv.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod ifčopifčo » Sob 11. Mar 2017 14:31:13

Focus-Shimano píše:Peter je zatial napisany ako 9.jazdec na ddv.

Dobré ráno, dnes si tu za Plhu ;)
ifčopifčo

Poslaťod Mino » Sob 11. Mar 2017 14:35:31

Z tých provizornych startových listín na procyclingstats by som na vašom mieste nerobil nejake závery. Ono sa to často mení pokial to tímy nenahlasia ako oficc. Keby aj PS išiel DDV pre neho nie je problem zajazdiť tri klasiky za sebou. H3 určite nevynechá. go BORA
Mino

Poslaťod majo » Ned 12. Mar 2017 11:32:53

bohuzial som nemal moznost vcera pozerat etapy TA ani PN a tak si rozhodujuce fazy prehravam dnes...na TA ma zaujala jedna vec a tak bol by som rad keby ste sa viaceri vyjadrili aky mate na to nazor hlavne vy co sa rozumiete taktike pretekanie mozno mysleniu pretekarov atd...takze ide o to ze ma trosku udivilo ze Spilak vcera usilovne nastupoval svojim dvom kolegom na cielovom stupani a tak 6.9km pred cielom urval Castrovieja a nasledne 5.3km pred cielom urval aj Kwiatka...pride mi to ako takticky velmi zla volba...ano nexceli mu potiahnut aj ked ich vyzyval ale to preto ze oni mali v baliku svojich lidrov a osobne si myslim ze ci Nairo ci Geraint by do toho nebusili ak by vedeli ze stale maju vpredu svojich kolegov ktori by mali sancu na etapu...Thomas si myslim ze urcite nie kedze o GC mu uz nejde a pre Naira pochybujem ze viatazstvo na TA je take dolezite zeby nedoprial etapu Castoviejovy...ale tym ze ich Spilak odtrhol a oni sa vratili do pelotonu ich lidry nemali najmensi dovod neist...nehovoriac o tom ze tymi nastupami prichadzal o silu...neviem ci rozmyslam dobre a tak ma zaujima ako to vydite vy
majo

Poslaťod Zutu » Ned 12. Mar 2017 12:51:00

majo píše:bol by som rad keby ste sa viaceri vyjadrili aky mate na to nazor

Ja si myslim, ze ked tahas v uniku a je jedno ci do kopca, alebo po rovine a ked mas na zadnom kolese prilepenu pijavicu ktora nechce prestriedat, tak ta to psychicky brzdi, ako keby si si privesny vozik zapojil. :) A urcite mas aj v hlave myslienky, ze ked to nahodou dotiahnes do ciela prvy, tak ta prespurtuje, lebo bude cerstvejsi. Podla mna ked zautocil Spilak chcel sa zbavit hlavne Kviatka ktory nestrieidal, ale tym ze odpadol ako prvy ten domestik z movistaru, tak musel zautocit znovu.
Jazdci na celkove poradie si podla mna cely kopec idu svoje a je im uplne jedno ci je pred nimi kolega, ktory by mohol mat zaujem o etapu. Jednoducho ak by na to mal, nech si ju kludne vyhra, ale lidrov vykon a taktiku v kopci to vobec neovplyvni, ten sa snazi dostat hore co najrychlejsie za co najmenej energie (Nairo napr si vie pomoct motorkov :D ). Vynimka je iba pripad, ked je v predu domestik koli tomu aby neskor potiahol chvilu lidra po tom co ten zautoci zo skupiny.

Spilak to podla mna vcera urobil spravne, ja rozumiem tomu jeho nastupu.
Zutu

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia