Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Špurt

Poslaťod berloq » Pon 27. Apr 2015 22:06:47

@emor
Odkiaľ vieš, že je momentálne viac pádov pri šprintoch? Mne sa nezdá, že by táto štatistika mala narastajúcu tendenciu. Práveže sa mi zdá, že tých brutálnych pádov vo finiši, keď to v plnej rýchlosti ľahne, ubudlo. Ťažko posúdiť... šprintéri vždy boli, sú aj budú hovädá... to nikto nezmení, ani Greipel, jednoducho keď chcú vyhrať a poraziť silnejších, rýchlejších (napr. Greipela...) tak musia byť agresívny a tlačiť to na samej hranici únosnosti.

Neviem ku ktorým pretekom je tento príspevok "najoinovaný", ale niektorých pacientov neobhajujem, pacienti typu Ferrari, Bouhanni často jazdia ďaleko za hranou. Na druhú stranu, Greipelovi sa asi nedarí vyhrávať a tak sa trošku sťažuje... inak to nevidím. Už na minuloročnej Tour to začalo. Greipel sa v poslednej dobe často pohybuje v pelotóne ako námesačný, vetrá sa namiesto toho, aby sedel za Hendersonom, akoby sa nevedel dohodnúť, často je naozaj mimo pozície. Na Tour vyhral jednu etapu (nie že by to nebol mega úspech..), pri tom v minulej sezóne jazdil vo skvelej forme, lenže na Tour, akoby nebol s tímom, akoby bol sám. Pri tom platilo, že mašina Lotto funguje v dojazdoch ako hodinky.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Re: Špurt

Poslaťod ifčopifčo » Pon 27. Apr 2015 22:19:31

berloq píše:Neviem ku ktorým pretekom je tento príspevok "najoinovaný"...

Ide o Turecko, pozri sa ako jazdí Modolo, ako zmyslov zbavený križuje hore dole.
1. etapa
https://www.youtube.com/watch?v=MJJ8yXjThC0
2. etapa
https://www.youtube.com/watch?v=sUrzGlkdvX8
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Špurt

Poslaťod berloq » Pon 27. Apr 2015 22:58:47

Tak jasné, takýto dement sa jednoducho v tých dojazdoch nájde. Tí múdrejší, čo sú za ním radšej prehrajú jeden šprint v Turecku, akoby mali kvôli nemu pol roka ležať a liečiť zlomeniny. A on tak jazdí, lebo počíta s tým, že veľa jazdcov na to nebude mať gule, je to o risku, on zachádza za hranicu. Možno si ho Brambilla a Rovny niekde na kraji bez kamier počkajú a zrátajú mu to :D .
Obrázok užívateľa
berloq

Romandie

Poslaťod berloq » Str 29. Apr 2015 0:36:48

Je dosť možné, že hneď po prvom dni v západnom Švajčiarsku je rozhodnuté. Froome si spravil náskok 40 sekúnd na Quintanu a to je masívna porcia. Ťažko povedať, či bude Nibali nejakou reálnou konkurenciu, ja si skôr myslím, že nie, napriek tomu, že má k dispozícií veľmi silnú zostavu. V úvode k pretekom sa píše, že Froome v Baskicku nejazdil dobre, je to zrejme myslené na Katalánsko, lenže po tom absolvoval sústredenie na Tenerife. Myslím, že bude dosť silný, na to, aby mu to už na víťazstvo stačilo. Navyše má v zálohe elitnú zostavu a hlavne časovku. Ale snáď nie a niekto mu poriadne zavarí...
Obrázok užívateľa
berloq

eschborn- frankfurt zruseny

Poslaťod paula@sile » Štv 30. Apr 2015 20:51:19

zajtrajsia klasika okolo financneho centra eschborn-frankfurt je z bezpecnostnych dovodov (hrozba teroristickeho utoku) zrusena,
vraj bol utok planovany na streke, kde sa mal ist pretek, na poslednu chvilu sa ten plan podarilo odhalit
ani si nechcem predstavit, co sa mohlo stat, keby kripo nezasiahlo vcas…
paula@sile

Re: eschborn- frankfurt zruseny

Poslaťod ifčopifčo » Štv 30. Apr 2015 23:06:54

paula@sile píše:zajtrajsia klasika okolo financneho centra eschborn-frankfurt je z bezpecnostnych dovodov (hrozba teroristickeho utoku) zrusena,
vraj bol utok planovany na streke, kde sa mal ist pretek, na poslednu chvilu sa ten plan podarilo odhalit
ani si nechcem predstavit, co sa mohlo stat, keby kripo nezasiahlo vcas…

Tak to je veľmi smutné, športové podujatia veľmi lákajú teroristov, veľa ľudí, TV kamery, ja žiaľ asi len otázkou času keď sa zopakuje bostonský maratón. Myslenie týchto ľudí nikdy nedokážem pochopiť.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Koľko sa toho jazdí?

Poslaťod berloq » Pia 01. Máj 2015 19:43:22

Napriek tomu, že od začiatku roka sú na programe sledované etapové podujatia a hlavne v marci sa začínajú v Európe naozaj prestížne preteky, tá pravá etapová sezóna začala Trentinom. Momentálne prebieha/prebehlo hneď niekoľko akcií Trentino, Chorvátsko, Romandia, Turecko a aj Yorkshire a zároveň u nás Kuriéri. To je veľmi slušná porcia pretekov koncentrovaná v tak krátkom časovom rozmedzí a to treba povedať, že sa k tomu pridá ešte zámorská Kalifornia a celý tento blok sa zavŕši v Miláne, kde skončí Giro. Čas pred Girom, je pre tieto nové (resp. nové na svojich pozíciach) preteky to najlepšie možné, naopak pre zaužívané prípravy je to strata. Jednoducho na každom z týchto podujatí preteká skupina ľudí, ktorí na Gire bez pochýb budú, každé podujatie ponúka pomerne komplexnú prípravu. Ale aj tak si myslím, že pozície Trentina a Romandie, nie sú dosiahnuteľné. Jasné Romandiu kryje skratka "WT", ktorá je podstatná v zmysle bodov a Trentino ako prípravu na Giro nič neprekoná.

Ale konkrétne dnes boli na všetkých troch podujatiach zaujímavé etapy. Ani jednu som síce nesledoval, ale popozeral teraz finiše. Hlavne tá etapa v Yorkshire, kedy sa to tam tak potrhalo?

Na Romandii sa rozhodne zrejme zajtra, Quintana (a ďalší...) musí udrieť! Ten kopec má parametre, na ktorých sa dá spraviť veľký rozdiel.
Obrázok
http://www.podiumcafe.com/2015/4/26/8499117/tour-de-romandie-course-preview
Obrázok užívateľa
berloq

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Pia 01. Máj 2015 21:46:43

@berloq - na Yorkshire sa rozhodovalo 30-50 km pred cieľom kde boli síce iba 3 hodnotené kopce ale krajina bola krásne zvlnená, stále hore - dole, taká klasikárska časť ktorá roztrhala peletón na franforce, keď sa vpredu vytvorila pätica ktorá napokon aj prišla do cieľa tak ju už nemali šancu dobehnúť, v druhej skupine bolo veľa cyklistov ktorí mali vpredu ľudí a tí samozrejme neťahali. Pekné prostredie, zaujímavá cyklistika, množstvo divákov, bola to radosť pozerať. Smutný je len stav Marcela Kittela ktorý nastúpil po dlhom čase a musel opäť odstúpiť, prečo neviem, či bol v nejakom páde som nezachytil.
Dnes ešte zahviezdil na Romandii mladý Kung, ten chalan je veľký talent, má skvelý motor. Vyhrať takýmto spôsobom etapu na WT pretekoch, klobúk dole.
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Sob 02. Máj 2015 7:48:24

ifčopifčo píše:@berloq - na Yorkshire sa rozhodovalo 30-50 km pred cieľom kde boli síce iba 3 hodnotené kopce ale krajina bola krásne zvlnená, stále hore - dole, taká klasikárska časť ktorá roztrhala peletón na franforce, keď sa vpredu vytvorila pätica ktorá napokon aj prišla do cieľa tak ju už nemali šancu dobehnúť, v druhej skupine bolo veľa cyklistov ktorí mali vpredu ľudí a tí samozrejme neťahali. Pekné prostredie, zaujímavá cyklistika, množstvo divákov, bola to radosť pozerať. Smutný je len stav Marcela Kittela ktorý nastúpil po dlhom čase a musel opäť odstúpiť, prečo neviem, či bol v nejakom páde som nezachytil.
Dnes ešte zahviezdil na Romandii mladý Kung, ten chalan je veľký talent, má skvelý motor. Vyhrať takýmto spôsobom etapu na WT pretekoch, klobúk dole.

Pekný pretek. Menší počet WT-tímov možno rozhodol o tom, že únik si dokázal vypracovať veľký náskok hneď v prvej etape (navyše aj za ňou to bolo poriadne potrhané a pelotón mal tuším zásek až cez 3 minúty), takže z tej 5-člennej skupinky plnej mazákov, čo ušla by mohol pochádzať aj celkový víťaz. V závere sa nastupovalo jedna radosť, na čo boli predpoklady vytvorené už skutočnosťou, že v úniku boli dvaja jazdci SKY. V skvelej forme sa ukázal Voecler, ktorý dokázal zareagovať na každý únik a celkom by som mu doprial víťazstvo, ale na Nordhauga v závere už nemal. Ja by som ocenil aj jazdca Cofidisu Rosseta, ktorý sa vedel udržať s najlepšími a dokonca získal aj pódiové umiestnenie.

Škoda Kittela, nevyzeralo to dobre, je asi otázne, či vôbec bude schopný dostať sa do formy na Tour, tá jeho choroba asi nebola úplne maličkosť.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Froomedog

Poslaťod berloq » Sob 02. Máj 2015 19:57:38

Čo to zase dnes pod tým Mont Blancom malo byť? Quintana a Nibali na úpätí ukázali svaly a potom čo? Nič... Nibaliho bude mať asi cenu komentovať až počas TdF, takže to dnešné fiasko no-koment. A čo Quintana... on dnes nechcel vyhrať? Vyzeralo to, že nie. Pinotovi to strašne prajem, je to vrchár ako sa patrí, takéto prestížne etapy sa počítajú u týchto cyklistov. A Pinot sa zdá túto sezónu oveľa stabilnejší, jazdí s najlepšími na všetkých podujatiach. Takže od minulého roku sa zase posunul, dúfam, že na Tour bude opäť baviť. A Froome? Ja nechápem toho človeka. Odkiaľ, kedy, ako, prečo? O tíme Sky platilo, že ich lídri ťažia z ich perfektne pripravených domestikov. Ale Froome on sa minulou Vueltou posunul niekam inam... to je nová dimenzia. On žiadnych domestikov v kopci nepotrebuje, veď on ich aj tak nesleduje, ide vlastné tempo a zrýchľuje? Alebo všetkým ostatným ten kopec berie sily viac ako nemu? Ja to nechápem... sám bez nikoho si ide nech je ako chce. A Quintana len pozeral... Ono to bolo dobre viditeľné aj na minuloročnej Vuelte aj na Andalúzii teraz vo februári. Contador na Vuelte veľmi dobre vedel, prečo nechával útok na posledný kilometer... pretože len to mu zaručuje, že udrží tempo nástupu až do cieľa, že to pred ním vydrží. Pretože koľko Froomemu chýbalo túto sezónu na Hazallanas? Ešte možno dva kilometre a Contadora by možno dorazil. Takže neviem, je Froome vo forme alebo nie?

Ale nerobím z toho vedu, len sa divím nad tým štýlom. Quintana vyzeral na Terminillo desivo silno, očakávam, že na TdF bude tiež vo skvelej forme.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 02. Máj 2015 20:07:04

Konecne prve world tour vitazstvo pre FDJ skvely vykon Pinota
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod bloy » Str 06. Máj 2015 18:32:21

Dnes Coquard ukázal (začal nám etapák 5dní v Dunkerque), že tiež sa posúva viac smerom ku klasikárovi; pekne sa držal na kockových úsekoch.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ifčopifčo » Str 06. Máj 2015 18:51:14

bloy píše:Dnes Coquard ukázal (začal nám etapák 5dní v Dunkerque), že tiež sa posúva viac smerom ku klasikárovi; pekne sa držal na kockových úsekoch.

Boli to pekné preteky, nakoniec na kockách ani iné nie sú 8-) Minulý rok jasne dominoval Demare, tento rok to bude zaujímavejšie, taký fajn predkrm pred Girom, Azerbajdžan bude asi nudnejší.
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Štv 07. Máj 2015 19:52:49

Tak dnes to Coquardovi ušlo naozaj o milimetre; naozaj poriadne tesný šprint. A švédske víťazstvo to sa tiež len tak nevidí.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ifčopifčo » Štv 07. Máj 2015 21:36:08

bloy píše:Tak dnes to Coquardovi ušlo naozaj o milimetre; naozaj poriadne tesný šprint. A švédske víťazstvo to sa tiež len tak nevidí.

Už som myslel že sa zrúbu po prejdení cieľa, bola to tesnotka. Inak dnes to bolo nudnejšie, zajtra by to mohlo byť zaujímavejšie.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Štv 07. Máj 2015 22:06:08

Kalifornia bude zaujímavá, Etixx bude silný, Alaphillippe, Cavendish, Trentin, ide aj Martin Velits, som zvedavý na spoluprácu Sagan, Kolář, Tinkvovci tam majú celkom silnú zostavu, šprintérsky bude silná Čubeka - Ciolek, Goss, Farrar, Bos, na GC tam bude Kennaugh, Gesink, Barguil, Henao, som zvedavý či niečo ukáže Vanmarcke po nevydarenej klasikárskej sezóne, májové noci budú zaujímavé :ugeek:
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Štv 07. Máj 2015 22:08:48

Odhlásil si opäť Marcel Kittel, tá choroba ho veľmi zmohla, som zvedavý či sa dokáže pripraviť na Tour ale začínam o tom pochybovať. Veľká škoda :?:
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Sob 09. Máj 2015 14:59:31

ifčopifčo píše:Odhlásil si opäť Marcel Kittel, tá choroba ho veľmi zmohla, som zvedavý či sa dokáže pripraviť na Tour ale začínam o tom pochybovať. Veľká škoda :?:

Ostatní šprintéri sa na to asi pozerajú inak, ale inak je to pre cyklistiku (prípadne pre Tour) naozaj škoda; bohužiaľ aj taký je život. Hoci pozerať sa na to ako sa trápil v Yorkshire nebolo nič príjemné.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod bloy » Sob 09. Máj 2015 20:43:28

Tak, už sa ide aj v Kalifornii, škoda, že prenos je až od 23ej, minulý rok viaceré tieto americké etapáky prenášali v oficiálnom prenose aj s krásnym zobrazením, kde sa nachádza pelotón, úniky, etc. Škoda, že v Kalifornii (asi je to dané vysielacími právami, alebo výrobou prenosu) si musíme vystačiť s Twitterom. :)
Obrázok užívateľa
bloy

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia