Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod dexterko » Sob 30. Mar 2019 22:43:24

Ja len krátko :D v dnešných gbs sa Ďuri vyjadril, že brácho sa vždy sťažoval na to, že mu tá E3 nikdy nevoňala po M-SR. Tak som pokojný ohl formy ;)
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod simko » Sob 30. Mar 2019 22:52:54

dexterko píše:Ja len krátko :D v dnešných gbs sa Ďuri vyjadril, že brácho sa vždy sťažoval na to, že mu tá E3 nikdy nevoňala po M-SR. Tak som pokojný ohl formy ;)

ale je to zaujimave lebo je to zalezitost poslednych dvoch rokov:) rok 2017 nevieme kedze tam E3 dopadla zlou pozicnou jazdou a potom Peto bol zamotany v pade. nieco museli zmenit co sa tyka regeneracie po MSR. ved MSR su sice dlhe preteky ale inak nie su narocne na regeneraciu a som si isty ze keby sa hned na druhy den isli nejake preteky tak Peto tam exceluje pretoze jeho regeneracia na GT byva ukazkova.
simko

Poslaťod Phobos » Ned 31. Mar 2019 10:48:50

simko píše:podla mna doktori ktori mali preukazatelne co docinenia s dopingom (Ibarguren, Vanmol) by nemali v cyklistike uz dalej co robit.

Odvrátená strana cyklistiky v plnej paráde a to bohužiaľ nie len problém Quick-Stepu, kredibilitu nemajú ani doktori ako Hoyos, Rodriguez, Mikhailov, Testa, Magni, Salvador, Klimaschka, Guardascione, de Maeseneer...Vo WT a ProConti sú ich desiatky. A ak by sme chceli ísť ešte ďalej tak vykážme z cyklistiky aj manažérov, športových riaditeľov, coachov a poradcov, ktorí na dopingu participovali. Lavenu, De Jongh, Madiot, Poitschke, Stephens, Steels, Holm, Vinokurov, Sergeant, Zanini, Aldag, Zabel, Volpi, Niermann, Verbrugghe, Vaughters, Aerts, White, Vila a ďalší. A ďalší...V niektorých tímoch by ostali iba kuchári a maséri!

Tímoví lekári sa pohybujú na hranici v štýle čo (ešte) nie je zakázané, je dovolené, zneužívajú sa terapeutické výnimky. S tým sa treba bohužiaľ asi len zmieriť a nesledovať šport cez túto optiku, veď to je najľahšie, mať na každý výkon takéto príhodné odôvodnenie. To potom nemá zmysel. A možno to znie naivne, ale myslím si, že tvrdé dopingové programy organizované internými lekármi sú už pasé. Doping bol, je aj bude, ale skôr si to už jazdci riešia individuálne s "konzultujúcimi" lekármi.
Obrázok užívateľa
Phobos

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 15:34:18

musim povedat ze ked sa tato velka unikajuca skupina sformovala tak som dufal ze tam bude viaznut spolupraca a rychlo budu dobehnuti aby Peto neplytval silami lebo to bolo prilis skoro podla mna. teraz je 50 km do konca som zvedavy ako to dopadne
simko

Poslaťod Za Slušný Svet » Ned 31. Mar 2019 15:38:46

Parádne preteky, na toto sa dobre pozerá! :D Konečne Peter tvrdí muziku, takto ho chcem vidieť ;) Aj keď dnes prehrá, nevadí... Baví mňa, baví fanúšikov, baví seba a to je najdôležitejšie ;)
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 15:40:16

necudoval by som sa keby si Peto povedal ze potrebuje nejake kvalitne treningove kilometre bez ohladu na vysledok
simko

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 16:49:22

Kristoff super. nerozumiem preco ma Viviani G-W takto zarezervovane. mohli to uplne inak ponat. Viviani je slaby klasikar. nemali vsetko obetovat jeho sprintu. ale tak im treba.
simko

Poslaťod Za Slušný Svet » Ned 31. Mar 2019 17:00:52

Klobúk dole pred Petrom, dnes bol mimoriadne silný a odvážny. Kristoff si to tiež poriadne oddrel ;) DQS dnes prvýkrát v sezóne takticky zlyhali... Patrik bude na Eliu pekne nasrdený...
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 17:06:42

nepozeral som cely prenos, ale tahal v tej skupine z tych 5 najviac Peto? lebo na druhom Kemmelbergu sa mi zdal ze sa riadne trapi. kdezto taky Trentin si isiel v pohode. aj v zavere bol Trentin sviezejsi a este skusil aj sprint. ak by si vsak Peto daval na cele vacsie davky tak by som to bral. kazdopadne nerad vidim Peta v skupine ktora bola odsudena na zanik kedze na poslednych 30km bol hlaseny protivietor. ano mohlo sa stat sice vselico ale aby ta skupina prezila musel by tam byt este niekto solidny z DQS.
simko

Poslaťod motyliLET » Ned 31. Mar 2019 17:10:32

Musim pen potvrdit ze tohtorocne gw bol masaker super cyklistika a som celkom rad ze odlahari vyhoreli lebo stahovat unik takto koli svojmu spurterovi a stiahnut to aj dalsim 5 spurterom je schyza si fakt mysleli ze elia po takychto 250 km brutalne tazkych veternych pretekov bude top favorit ? A to este zaver do spurtu dosiel koli inym ako quick stepu ktory bol uz samozrejme na limite kazdoapdne napinave krasne preteky peto je natom fajn aj ked podla mna este stale nie v top forme ale ronde je ine tam sa uz spurteri motat nebudu snad s vynimkou kristoffa a mozno degeho, lotto ide paradne a quickstep to bude mat velmi tazke na monumentoch nasledujucich
motyliLET

Poslaťod Keram » Ned 31. Mar 2019 17:13:25

Tak trochu som tusil ze to nie je dobre ze 70(?) km do ciela je Peter v uniku. Pobavil nas ale nakoniec bohuzial dnes z toho maximalne trening. Potesilo aspon ze QS nemal nikoho v tom 10. Na Vivianoho a Gaviriu to bolo dnes prilis tazke. Sagan sa dnes odpalil v uniku. Tazko mu dnes nieco vycitat. Situacia bola aka bola tak sa jej chytil a pretekal. Za to palec hore.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Gaučový profesionál » Ned 31. Mar 2019 17:14:43

Nepáči sa mi Peter túto sezónu v kopcoch. Na Kemmelbergu vyzeral tragicky. Netuším, čo si myslieť pred Ronde. Dnešok pojal yko tréning alebo čo to bolo? Bora totálny prepadák, dúfam, že sa im zas Valach a Peter poďakujô ale u mňa boli totálny prepadák.
Gaučový profesionál

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 17:25:10

Gaučový profesionál píše:Nepáči sa mi Peter túto sezónu v kopcoch. Na Kemmelbergu vyzeral tragicky. Netuším, čo si myslieť pred Ronde. Dnešok pojal yko tréning alebo čo to bolo? Bora totálny prepadák, dúfam, že sa im zas Valach a Peter poďakujô ale u mňa boli totálny prepadák.

musim suhlasit. myslel som si ze na T-A to bolo len vypustanie kopcov a ze vypadol z balika tak skoro kvoli tomu ze to nechcel hrotit. ale zacinam sa obavat ze on by odpadol v tych istych kopcoch tak skoro este aj teraz:( to co som dnes videl na Kemmelbergu tak to je zle... a pritom v 2016 tam dal taky vyjazd ze dnesny Van Aert by mu neuvisel na kolese.
simko

Poslaťod Za Slušný Svet » Ned 31. Mar 2019 17:34:14

Sagan a Trentin ťahali v skupine jednoznačne najviac, zdalo sa mi, že Sagan ešte o kúsok viac ako Trentin. Jazdiť 70 km v úniku na vetre a vybehnúť Kemmelberg s úsmevom na tvári... Chcel by som mať vašu predstavivosť, chalani :D
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 17:39:07

@Za Slusny Svet
:) tak to samozrejme beriem ze je to tazke ist s usmevom. ale Trentin na tom Kemmelbergu nemal taky vyraz ako Peto, Peto tam len tak visel na chvoste skupiny a za druhe, Trentin este trochu zregeneroval a v sprinte skoncil siedmy. Teraz je otazka ci Peto bol uz uplne uvareny alebo uz vedel ze na podium nema a teda nezapojil sa do sprintu ani aspon o top 10 resp. skusit ze naco to vyda.
simko

Poslaťod Gaučový profesionál » Ned 31. Mar 2019 17:40:16

Za Slušný Svet píše:Sagan a Trentin ťahali v skupine jednoznačne najviac, zdalo sa mi, že Sagan ešte o kúsok viac ako Trentin. Jazdiť 70 km v úniku na vetre a vybehnúť Kemmelberg s úsmevom na tvári... Chcel by som mať vašu predstavivosť, chalani :D

Nevravím, že sa mal smiať ale prosím Ťa, Trentin? Ako vážne? Sagan v dobrej forme nedokáže držať krok s Trentinom na bergu? Asi tam tá dobrá forma nie je. Chcel by som mať tvoju naivitu.
Gaučový profesionál

Poslaťod elviska » Ned 31. Mar 2019 17:41:09

Za Slušný Svet píše:Sagan a Trentin ťahali v skupine jednoznačne najviac, zdalo sa mi, že Sagan ešte o kúsok viac ako Trentin. Jazdiť 70 km v úniku na vetre a vybehnúť Kemmelberg s úsmevom na tvári... Chcel by som mať vašu predstavivosť, chalani :D

Dneska súhlasím s tebou. Dneska to bolo aktívne, je pravda že na Kemmelbergu sa trápil, ale dneska bol dost aktívny. Ta štvorka v úniku ma dneska bavila, teda potom sa pridal aj Rowe. A Kristoffovi gratulujem.
elviska

Poslaťod simko » Ned 31. Mar 2019 17:48:22

@elviska
chcel by som mat tvoje pozitivne videnie. to je sice pravda ze boli aktivni cela stvorka, ale preco sa Peto trapil najviac na tom Kemmelbergu? ak je to naozaj s jeho formou taketo, ze s Trentinom v uniku slapu pomerne narovnako a potom sa Peto ledva udrzi s nim na Kemmelbergu, s Trentinom, ktory je sice dobry cyklista ale podla mna ma nulove sance vobec dosiahnut podium na Ronde, tak potom je nieco velmi zle. a ak je nieco velmi zle tak nech sa Peto dolieci a nech vynecha celu jar. nestoji to zato. lebo bude to ako v roku 2015 ked sme sa pozerali na same Petove porazky. a ak ma problem opat s pravym bokom (mozno aj po tom pade na TdF) tak tiez plati nech to poriadne dolieci...
simko

Poslaťod West » Ned 31. Mar 2019 17:53:45

Nebolo treba to hrotiť v stúpaniach. Skôr ušetriť sily a vydržať do cieľa. Na Poggiu ukázal že punch má OK. Je jasné že ešte stále nie je na 100%, ale dneska vydal strašne veľa síl a bolo to celkovo lepšie ako na E3. Tá skupina mohla vydržať až do cieľa, keby QS nedal tú sebazničujúcu stíhačku a ako aj viacerí sa tiež divím, že po tom začiatku Lídláci stále tvrdohlavo išli na Vivianiho. Špurtér jeho typu povedzme môže ustáť GW ak sa ide konzervatívne, ale po takejto celodennej naháňačke a vo vetre je oproti klasikárom bez šance.
West

Poslaťod elviska » Ned 31. Mar 2019 18:03:42

@simko
Ja tiež nezvyknem mať stále pozitívne videnie. Ja som tiež napísala že sa trápil na Kemmelbergu, ale nebol uplne vzadu. A či išiel rovnako s Tretinom neviem povedat, dakedy sa mi zdalo, že Peter viac tahal, najma na vetre. Ale dneska ma potešil aj ked nevyhral. A zdravotné problémy radšej nespomínaj, lebo ta zvozí dexterko, ja spomínam často chorobu, zdravotný problém, že to už podaktorým lezie na nervy. Ale s poslednými dvoma vetami čo si napísal, súhlasím. Ale treba aj veriť troška, že to vyjde budúci týžden alebo na P-R. ;)
elviska

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia