Contador má už zrejme po sezóne, nakoľko San Sebastian kvôli chorobe nejde, a ďalší štart už neplánuje.
Zato sa nám vracia Mr. Kittel, som zvedavý čo v Poľsku ukáže, či má akú takú formu pred MS.
nat píše:http://hn.hnonline.sk/sport-121/tour-de ... ano-857497
podla je to chore, ze cyklisti dostanu nejake smiesne 2%^. Keby to islo 50/50 tak by kazdy dostal 2 M a hlavne malym timom by to podla mna dost pomohlo.
Cudujem sa im ze sa nezburia
berloq píše: ... tam je vysvetlené tak, aby to chápal každý. Keď sa to niekomu nepáči nech tam nelezie ... je to jednoduché.
berloq píše:ASO organizuje (vlastní) klenot, ktorý vyrába obrovské milióny. Podujatie, ktoré je marketingovo (z časti aj ich pričinením), tak vysoko, že sa stalo synonymom tohto športu. Inak povedané každý si pod pojmom profesionálna cestná cyklistika predstaví TdF ...
berloq píše:Lenže prečo keď sa ide napr. okolo Katalánksa nepovie, tento pretek nie je ziskový, budeme ho dotovať? Ide o to, že naozaj dobre vyrábajúci pretek je len jeden a tým je TdF. Takže poďme zdielať peniaze... Z TdF nech sa rozdelia zisky a zo stratových podnikov nech sa rozdelia straty?
berloq píše:Jasne, táto štruktúra nie je ani náhodou ideálna, lenže za to, že zarobené peniaze počas TdF na prémiách, za etapy a dresy vyzerajú ako malinké drobné, môžu predovšetkým takíto majitelia ako Tinkov. Je to do istej miery problém celej spoločnosti a dnešného sveta, ale predovšetkým problém ľudí ako Tinkov alebo Becca. Sagan je skvelý cyklista a pre nás momentálne božský človek, lenže čo také veľké dokázal, že musí zarábať ročne 3 milióny? Preplatiť cyklistov veľkými miliónmi to vie každý kto má prachy, lenže potom naplákať ako to je príliš drahá "toy" to je také a la Tinkov.
bloy píše:Bojkotovať TDF mi nepríde príliš reálne. Na to sa ťažko nájde podpora medzi WT tímami. Madiot by určite nebol jediný, kto by bol proti.
A keby sa mala konať Tour trebárs len bez T-S, tak myslím, že by to Tour absolútne neohrozilo. Tento rok nechýbalo veľa a mohla byť
(a podľa mnohých aj mala) bez Astany. Keby tak bolo, TDF by to asi moc nepoškodilo. Keby bola bez T-S tak by na tom Tinkov nielen stratil,
(po každej stránke je predsa Tour pre tímy WT vrcholom v sezóne), ale zároveň by nemal moc kde trollovať, inde toľko priestoru nedostane.
Nehovoriac potom, ako neslávne to vôbec vypadá vôbec z akoukoľvek reformou v cyklistike. A tam by sa malo začať (bez toho si neviem
predstaviť, že malo trebárs Katalánsko zaniknúť, alebo možno reálnejšie existovať v nejakej nižšej kategórii), ale zrejme tam nie je
žiadna skutočná dohoda naprieč štruktúrami a tak na čele s UCI sa radšej prešľapuje na mieste, aby celý kolotoč vôbec šiel.
Ak1n0m píše:Mňa by zaujímalo či vždy boli v tímoch také finančné problémy, alebo je to len výsledok dopingových škandálov s posledných rokov, mne to príde tak, akoby mala pomaly celá cyklistika zaniknúť, pretože skoro každý má problém s peniazmi a "nikto" to nechce sponzorovať?
berloq píše:Ak1n0m píše:Mňa by zaujímalo či vždy boli v tímoch také finančné problémy, alebo je to len výsledok dopingových škandálov s posledných rokov, mne to príde tak, akoby mala pomaly celá cyklistika zaniknúť, pretože skoro každý má problém s peniazmi a "nikto" to nechce sponzorovať?
Tímy majú problémy s peniazmi pretože preplácajú cyklistov. Je to len ich chyba. Asi musí nastať nejaký totálny krach, ktorý začne nejaký nový cyklus, nový trend, lebo toto nie je trvalo udržateľná situácia.
berloq píše:... Tour de France je momentálne ich, je to ich "produkt" a teda je jasné, že zisky, ktoré získajú sú ich. Tak predsa funguje, každá firma = chcú dosiahnuť zisk. A pán Tinkov asi vidí, že sa im dosť darí a tak on, ktorý živí tím, bez koncepcie, bez nápadu - len ho proste dotuje, chcel by na tom niečo zarobiť (resp. pokryť aspoň z časti stratu). Chcel by, aby sa rozdelil zisk z tak lukratívnej akcie ako je TdF medzi tímy, pretože tam jazdia ich hviezdy. Okej, dobre, dajme tomu, že to nie je až taká mimóza... Tour predsa zarába milióny. Lenže prečo keď sa ide napr. okolo Katalánksa nepovie, tento pretek nie je ziskový, budeme ho dotovať? I
berloq píše:Komu im? Slušne zaplatené? Slušne na čo? Myslím, že na slušné žitie to v pohode stačí. A koľko si zaslúžia? Jednoducho tímy, ženú zmluvy hore a hore, zbytočne preplácajú cyklistov. S čím to porovnávať s futbalom? Neblázni... jednoducho v cyklistike sa nedá zaplatiť cyklistom milióny a trvalo to udržať. To dnes dokáže tím Sky, ktorý disponuje naozaj veľkými možnosťami. Nikto ďalší... Ani veľký Tinkov. Nejde o to, že by nemal na kontách miliardy, ide o to, že to vrazenie do tímu, to nie je investícia... to sú vyhodené peniaze, ktoré sa nevrátia. A robiť veľký tím na "vlastné náklady" to jednoducho omrzí každého, nech je do cyklistiky blázon aký chce. Pomaly zisťuje, že zmluvy a chod tímu je drahá hračka. A na drahé zmluvy má už len pár ďalších tímov, ktoré môžu kupovať a nebudovať koncepčne. Väčšina tímov je závislých na sponzorovi, ktorí ten sponzoring robí za nejakým účelom, keď ten nevyjde... sponzor ide preč.
Nemyslel som nejaký krach celej cyklistiky, to sa nezrúti... ale celé toto, tá štruktúra, tá hierarchia, tie pomotané vzťahy... Ale viem, že sa to tak skoro nestane, na druhú stranu Tinkov aj keď zatiaľ len rapoce a je úplne bezmocný, dáva von informácie a zaujímavé myšlienky. Myslím si, že Tinkovov odchod z cyklistiky sa blíži, lenže upozorňuje asi na veci, ktoré naozaj nie sú v poriadku. Pretože neviem, či takto ešte nejaký šport funguje.
nat píše:Prosim ta to su take argumenty. V prvom rade malo ASO stastie, ze im do lona spadlo zlate vajce, ktore vytvoril dennik L'auto.
A po druhe aj keby to bol "ich produkt". A vo svete je to vzdy o vztahu majitel zamestnanci, kolko si kto vybojuje. Tak ako su strajky v NHL , NBA atd. ako su strajky napr. zamestanci firmy. Aj taka UEFA by mohla povedat,ze Liga majstrov je jej dielo a nedelit sa . Ale ked jej pekne uz zopar top timov naznacilo, ze nemaju problem si urobit vlastnu sutaz a hned zmakli a pekne sa delili.
A podobne keby timy boli jednotne, odbojkotovali by TdF a isli na Giro ako top, ci z TdS sa spravil 3 tyzdenak v rovnakom case ako v TdF, to by si videl ako by s ASO chcela zrazu delit. Lebo ja urcite by som pozeral TdS s Froomom, Contikom, Nibalim a Quinom , ako nejake zaprdene francuzke hviezdy.
ASO iba tazi zo situacie, ze timy stale vznikaju a zanikaju, tak tu neexistuje ziadna pevna zakladna timov. Takze tazko sa dohodne 2/3 timov na nejakom bojkote. Praveze drzim v tomto Olegovi palce (aj ked tomu moc neverim) nech sa mu dari ich dat dokopy, lebo je to velky nepomer co ASO ziska a rozdeli.
ps: Ak je Katalasko stratove, tak nech ide do nizsej kategorie. Ani Okolo Slovenska nie je WT ked na to nema.,
Keram píše:Otazne je kolko tych cycklistov tie miliony berie. Pat? Desat? Skutocne neviem ale vela ich nebude. Suhlasim ze Sky vo velkom deformuje trh. Pripomina mi to vzdialene dovod vyluky v NHL 2004-2005. Mozno by mohlo nieco ako maju v NHL. To znamena platovy strop a platove dno pre timy world tour. Takisto aj pre jednotlivych jazdcov. Podla mna su tie noznice roztvorene az prilis. Nejaky radovy domestik co sa nedostane na tie najlepsie preteky zarobi mozno 30-40 tisic ( aj ked to moze byt o nieco vyssie, neviem cital som to uz davno) a najvacsie hviezdy zarobia aj 100x tolko ( ak su famy o Saganovom plate pravdive). Chcelo by to urcite mantinely. Spodna hranica sa mi zda nedocenena pretoze tolko clovek v krajinach zapadnej europy zarobi aj v civilnom zamestnani. A cyklistike na najvyssej urovni musi clovek aj nieco obetovat plus kariera tiez netrva do dochodkoveho veku. Na druhej strane multimilionove kontrakty su nerentabilne a nicia sport ako taky hoci oproti niektorym sportom je to stale malo ale co sa tyka futbalu, NHL ci NBA tak tam su tie platy naozaj rentabilne pretoze tie ligy su zalozene na urcitom biznis modely ktory je ziskovy ( teda aspon zamorske profi sporty). Ja by som to ohranicil na nejakych 100k-800k rocne s tym ze by som zaviedol aj platovy strop a platove dno. Aby sme nemali molocha ako Sky, ktori by logicky nemohli dat kazdemu 800k.
berloq píše:Aj Tinkov to stále zrovnáva s nejakými zámorskými ligami... lenže to je zatiaľ veľký nonsens. Cyklistika je oproti takej NHL za opicami. Naozaj hokej, resp. NHL spravili za 100 rokov kroky a opatrenia, aby ten šport fungoval. Lenže cyklistika sa dopredu až tak nepohla... prakticky to je od zavedenia komerčných tímov stále na tom istom bode. Ide o to, že to nie sú kluby, v zmysle spoločnosti ako v NHL. Klub v NHL zarába peniaze. V cyklistike zarába prostredníctvom tímu spoločnosť (samozrejme aj tím na úspechoch, ale to sú drobné). A spoločnosť potom presúva do tímu peniaze. ProTour a následná WorldTour síce viac stabilizovala tímy, lenže aj tak sa to nedá s NHL porovnať.
Späť na Svetová cyklistika - sezóna
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia