Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

SKY to berie laufom...

Poslaťod dexterko » Str 05. Aug 2015 17:33:14

...a rozhodne neberie ohľad na naše odporúčania z diskusie :D

http://www.roadcycling.cz/index.php5?st ... 3382&zpz=1
Obrázok užívateľa
dexterko

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Str 05. Aug 2015 19:39:35

nat píše:Praveze tu by dost pomohli 2-3 lionony na tim od ASO. Timy by mali aku taku istotu, stale by nevznikali a nezanikali nejake timy. Tj. tam by bolo realnejsie tvorenia "klubov".
Teraz je to tazke, jeden den si Liquigas, potom Cannondalle potom Garmin potom ani neexistujes .

A prave cyklo kluby na rozdiel od hokeja ci podobnych sportov nemaju stadion nemozu vyberat vstupne(napojove atd). Ich hlavny prijem by mal byt prave z reklamnych prav z podujati za sledovanost (tak ako FIFA rozdeluje peniaze za MS tak by malo aj ASO) . A tie zozere vsetky ASO. To je nespravodlive vzladom na typ sportu a sledovanost.

2-3 milióny na tím od ASO by dosť pomohli na akú-takú istotu? Určite nie, to je kvapka v mori, tímy by to rozflákali len by sa tak zaprášilo. A budú sa tímy spolupodieľať aj na stratách z pretekov keď chcú na ziskoch? Pretože koľko z pretekov je za rok ziskových? Hovorí sa o zisku ASO, ale oni poriadajú množstvo pretekov, sú všetky ziskové? Veď Vuelta mala veľké problémy až to zachránilo ASO. Je jasné že systém ktorý je teraz nie je dobrý a dlhodobo udržateľný, ale nemyslím si že podojením ASO by sa niečo radikálne zmenilo.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Štv 06. Aug 2015 18:25:08

Keram píše:Nesnazim sa porovnavat biznis model cyklistiky a NHL ako taky ale skor snazim sa zobrat priklad co sa tyka ohranicenia platov. Na poslednu otazku naozaj netusim odpoved a mozno ju netusia ani ti co tolko cyklistom platia :D Kolko je podla teba unosne cyklistom platit?

Ale musíš to tak brať. Musíš na to najprv pozerať ako na celok. Kluby v NHL boli rozvinutejšie z hľadiska organizácie viac ako cyklistické tímy aj pred výlukou 04/05. Neviem... ohraničenie platov. To by musela UCI vydať nejaké nariadenie, lenže ohraničovať, to je skôr rozkaz pre nižšie úrovne, nie WT. Niečo iné je platový strop, ten ohraničuje maximálnu možnú sumu, ktorá môže byť minutá na zmluvy jazdcov. Aspoň takýto model funguje v NHL. Jasné, na NHL môžeme vidieť, že to bola cesta k lepšiemu, jednak to stabilizovalo kluby a tak isto sa vraj vyrovnala liga. Lenže k tomu všetkému je v cyklistike asi strašne ďaleko... to by sa jednoducho tie tímy museli začať naozaj transformovať na kluby s fungujúcimi organizáciami.

Spomínala sa tu nejaká dohoda a jednania v NHL. Áno, lenže tam sa rok stálo a to sa dohadovali dve strany. Bolo to jednoducho liga proti hráčom, NHL proti NHLPA. Lenže čo v cyklistike? Máme tu jednu stranu, to sú tímy. Potom tu je strana druhá a to sú organizátori pretekov. Lenže to nekončí... treťou stranou by sa dala nazvať UCI a štvrtou samotní jazdci, pretože tímy ako ich stranu úplne brať nemôžme.

Veľké LENŽE...
Ad 1) Tímy v cyklistike nie sú jednotné... Teoreticky keby sa Velon skonsolidoval a naozaj zastupoval všetky profi tímy, mohol by predstavovať silnú stranu, ktorá by naozaj budila rešpekt a mala slovo. Lenže zatiaľ je od toho ďaleko... Velon je zatiaľ len vyrobená ochranná známka, nezdružuje všetky tímy. Tie, ktoré tam sú, majú zrejme spoločný cieľ, lenže jeho dosiahnutie si každý z nich predstavuje inak. A cesta k dosiahnutiu nejakých cieľov je pre tie tímy zrejme drastická...
Ad 2) V cyklistike nefunguje jediný organizátor. Dokonca ani všetky WT podniky nepokrýva jeden. A teda, nejako nevidím dôvod, prečo by mali oni vystupovať ako jedna strana. To čo jednému pomôže a zvýši zisky, môže byť pre iného skazou. Naozaj, títo organizátori, keď to preženiem, sú si vlastne konkurenti. (A toto je asi oveľa viac problematika malých podnikov!)
Ad 3) UCI... keď dokončia skúmanie vzoriek krvi z pred 86 rokov (kde možno u niekoho nájdu, že si dal pred štartom pivko), tak ich snáď začne zaujímať aj niečo iné.
Ad 4) A čo jazdci? Nepotrebujú aj cyklisti nejakú "...PA"? Kto bude hájiť ich záujmy? UCI? No mali by... UCI by mala v prvom rade chrániť cyklistov. Lenže či to robí, je otázne... Nespravili im rebríček, nejaké pevné hranice únosnosti počasia tiež nič...

Takže keď rok jednajú dve strany v NHL? Koľko budú jednať v cyklistike? Kto s kým, kto za koho, proti komu? Jednoducho cyklistika nepredstavuje taký súvislý celok, aby sa to mohlo porovnávať s NHL. Riešenie jedného problému nedochádza do úvahy lebo naráža na múr ďalšieho problému.

Koľko je únosné im platiť? To ja samozrejme neviem, mne je to jedno... nech im platia ako futbalistom, keď na to majú... To by mal každý tím vedieť koľko je pre nich únosné. A hlavne či to bude únosné aj v budúcej sezóne.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Keram » Štv 06. Aug 2015 20:47:35

berloq píše: Niečo iné je platový strop, ten ohraničuje maximálnu možnú sumu, ktorá môže byť minutá na zmluvy jazdcov. Aspoň takýto model funguje v NHL. Jasné, na NHL môžeme vidieť, že to bola cesta k lepšiemu, jednak to stabilizovalo kluby a tak isto sa vraj vyrovnala liga.

Len taky dodatok. V NHL funguje aj platove dno.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod elviska » Pia 07. Aug 2015 12:29:16

Inak na twitteri sa objavilo že Pozzato ide do Tinkoffu. http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/33081/
elviska

Poslaťod ifčopifčo » Pia 07. Aug 2015 14:23:30

elviska píše:Inak na twitteri sa objavilo že Pozzato ide do Tinkoffu. http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/33081/

Zaujímavá informácia, dobré posilnenie klasikárskej enklávy u Tinkovocov.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Pia 07. Aug 2015 17:04:08

elviska píše:Inak na twitteri sa objavilo že Pozzato ide do Tinkoffu. http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/33081/

Nebolo by to zle. Na klasiky so Saganom super.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 07. Aug 2015 17:12:45

Hacecky minule spominal ze Tinkoff jedna aj s Cavendishom ale zrejme to bude dalsia kacica ale kto vie
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod dexterko » Pia 07. Aug 2015 18:03:02

Focus-Shimano píše:Hacecky minule spominal ze Tinkoff jedna aj s Cavendishom ale zrejme to bude dalsia kacica ale kto vie

Možné to je, prečo nie? Tak ako my, aj Oleg vie, že v týme nemá čistého rýchlika. Možno ho už prestalo baviť ako sa Peťo trápi v špurtoch (myslené druhé/tretie miesta) a chce už vyhrávať aj na tomto fronte, tým by odpadla Peťovi ,,povinnosť,, na flat etapách a mohol sa sústrediť a pripravovať na ,,svoje etapy,, a samozrejme jarné klasiky. Keďže budúca sezóna bude možno Olegova posledná, tak to tam chce nabúchať čo sa dá a na rok vyhrávať na všetkých frontoch. Rovinky - Cav, klasiky a zvlnené - Sagi, hory - Contík. Myšlienka nie zlá. Ja by som to tak bral. Už len z toho pohľadu, aké by to bolo Cav a Peťo v jednom týme, k tomu Petacchi, Bennati. No už aj nejaký ten vláčik by bol :DDD
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod elviska » Pia 07. Aug 2015 18:20:29

dexterko píše:
Focus-Shimano píše:Hacecky minule spominal ze Tinkoff jedna aj s Cavendishom ale zrejme to bude dalsia kacica ale kto vie

Možné to je, prečo nie? Tak ako my, aj Oleg vie, že v týme nemá čistého rýchlika. Možno ho už prestalo baviť ako sa Peťo trápi v špurtoch (myslené druhé/tretie miesta) a chce už vyhrávať aj na tomto fronte, tým by odpadla Peťovi ,,povinnosť,, na flat etapách a mohol sa sústrediť a pripravovať na ,,svoje etapy,, a samozrejme jarné klasiky. Keďže budúca sezóna bude možno Olegova posledná, tak to tam chce nabúchať čo sa dá a na rok vyhrávať na všetkých frontoch. Rovinky - Cav, klasiky a zvlnené - Sagi, hory - Contík. Myšlienka nie zlá. Ja by som to tak bral. Už len z toho pohľadu, aké by to bolo Cav a Peťo v jednom týme, k tomu Petacchi, Bennati. No už aj nejaký ten vláčik by bol :DDD

Petacchi? Asi si myslel Pozzata. Ja neviem, mne sa Cav do tímu Tinkoff - Saxo nehodí, ja by som skôr brala Daniela Ossa z BMC.
elviska

Poslaťod dexterko » Pia 07. Aug 2015 18:43:52

elviska píše:
dexterko píše:

Petacchi? Asi si myslel Pozzata. Ja neviem, mne sa Cav do tímu Tinkoff - Saxo nehodí, ja by som skôr brala Daniela Ossa z BMC.

hej Pozzata :D
Samozrejme, príspevok treba brať s nadhľadom. :mrgreen:
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod Keram » Pia 07. Aug 2015 20:47:37

dexterko píše:

Zeleny fuc. To by sa mi nepacilo. Peter ma nasliapnute na rekord.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod bloy » Pia 07. Aug 2015 21:06:11

Ossa by bral každý, ale ten bude asi rovnako nedostupný ako Kangert, ktorého by som ja bral ako domestika. :)

Hm, Pozzato, myslíte, že sa mu bude chcieť robiť na Peťa ?

Cav v TS? To sa mi nezdá. Museli by mu navyše zobrať minimálne Renshawa, lebo kto by rozbiehal šprinty ? Sagan :)
Navýše Oleg hovoril, že žiadne veľké nákupy tento rok nebudú, nie že by som mu veril, ale Cav by zrejme dosť zaťažil rozpočet.
Pre Petra by to asi nebola dobrá správa.

Ak by odišiel tak ma celkom zaujíma ako bude Etixx plátať diery, ale oni si nejakých tých klasikárov určite dokúpia.
Ale stratiť Kwiateka, o ktorom mal Lefevere asi pravdu a Cava v jednej sezóne, to by bolo celkom dosť.
Podobne neviem ako bude plátať straty Movistar, ak by sa poškodili tie "klebety" o prestupoch. Zvlášť keď odchádza aj Lastras a
Gadret (hoci ten túto sezónu nič moc).
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 07. Aug 2015 21:43:20

Este ze ako fanusik FDJ nemam problem koho nakupia kedze vacsinou vsadia na mladych domacich zavodnikov :D ale naozaj bude zaujimave ako sa Etixx vysporiada s odchodom Kwiatka a Cava.Kwiatka zrejme zastupi Alaphilippe ale Marca neviem kto zastupi.Gaviria je dobry ale chvilu mu potrva kym sa usadi medzi sprintermi a bude podavat konzistentne vykony ako Marc
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod bloy » Pia 07. Aug 2015 21:48:14

Chcel som napísať potvrdili a napísal som poškodili, asi som myslel na to, že prípadné veľké odchody by mohli Movistar dosť poškodiť do budúcej sezóny...
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod motyliLET » Pia 07. Aug 2015 23:20:48

dexterko píše:

Pre pana jana len to nie ved by oberal peta o body na zelene na tdf to je cisty nezmysel ak by kupil cava musel by ho nechat jazdit len giro a vueltu a to si neviem predstavit urcite ho nekupi isiel by proti sebe ono zeleny dres na tdf je pre kazdy team paradna reklama a este ked ho nosi sagan ....
motyliLET

auuuuu

Poslaťod dexterko » Pon 10. Aug 2015 13:42:15

Matt Brammeier z MTN sa asi druhý krát narodil.

https://www.youtube.com/watch?v=kCgyMkVwS24
Obrázok užívateľa
dexterko

Re: auuuuu

Poslaťod Focus-Shimano » Pon 10. Aug 2015 18:24:40

dexterko píše:Matt Brammeier z MTN sa asi druhý krát narodil.

https://www.youtube.com/watch?v=kCgyMkVwS24

Uf to bolo hnusne potom v dalsej nehode opat zapletena motorka
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod bloy » Sob 15. Aug 2015 20:30:21

Fúha, Dan Martin v Etixxe, to mi príde ako dobrá prestupová "pecka".
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod nat » Pon 17. Aug 2015 15:53:25

bloy píše:Fúha, Dan Martin v Etixxe, to mi príde ako dobrá prestupová "pecka".

Asi lacnejsia nahrada za Urana.
nat

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia