Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod Gaučový profesionál » Ned 23. Júl 2023 19:56:16

3pa3ck3 píše:To Vingegaard dnes strategicky došiel dve minúty po víťazovi, aby jeho náskok v historických štatistikách nevyzeral tak strašidelne? :D

Mal rovnaky cas ako vitaz kedze 3km pred cielom bola ochranna zona.
Gaučový profesionál

Poslaťod 3pa3ck3 » Ned 23. Júl 2023 20:06:03

Neplatí ochranná zóna iba v prípade pádu/poruchy, nie pri vypustení záveru?

Ale teda už pozerám, že časové rozdiely sú na oficiálnej stránke iba v poradí etapy, nie v celkovom
3pa3ck3

Poslaťod Keram » Ned 23. Júl 2023 20:08:42

Asi sa patri za 12 rokov napisat jedno velke DAKUJEME.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Ned 23. Júl 2023 21:43:45

Keram píše:Asi sa patri za 12 rokov napisat jedno velke DAKUJEME.

Totalne suhlasim…DAKUJEM
majo

Poslaťod zakliata.panna » Ned 23. Júl 2023 22:58:23

Dajako mi teraz o 23:00 vyschlo v hrdle, tazko sa mi prehlta a zvlhli mi oci... Peter na TdF konci. Ako uz pisali ini, budem ju stale pozerat, ale bez Petra to uz bude ine. Peter, jedno obrovske DAKUJEM.
zakliata.panna

Poslaťod Val » Pon 24. Júl 2023 12:11:18

Pridávam sa s úprimným - ďakujem Peter! Za všetky napínavé, často infarktové momenty, a nebolo ich málo. Cyklistiku som pozerala len kvôli tebe......
Asi na túto stránku už nebudem chodiť tak často ( ale určite nie vôbec ), tak pozdravujem všetkých prispievateľov a prispievateľky, ktorí ma veľa naučili, pobavili, aj „pobavili“. Nech sa nám všetkým darí......
Val

Tour de France 2023 Stage 19

Poslaťod sportovec » Str 26. Júl 2023 14:36:56

Celkom pekná analýza od Hornera k 19. etape, vtipne komentuje počínanie Jaspera Philipsena a jeho tímu:

https://www.youtube.com/watch?v=LRW3kPmiKOE

Aj spracovanie 18. etapy bol vcelku fajn.
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod CyclingGeek » Pia 28. Jún 2024 8:47:06

Tak to teda začnem a dám nejake intro :)
Zajtra nám začína Tour. Prvé dve etapy vyzerajú naozaj náročne. Sú stavané na štýl talianských klasík a dokonca v druhej etape sa pred cieľom prejde dva krát stúpanie San Luca (talianský Mur de Huy) , známe to stúpanie vedúce až k svätyni Madonna di San Luca.
Vyzerá to, že do žltého sa nám oblečie nejaký jazdec na GC alebo odolný klasikár. Van der Poel sa včera vyjadril, že prvý týždeň je pre neho a Philipsena velmi ťažký, čo ma prekvapilo, lebo práve MVDP som tipoval na prvý žltý dres tento rok. Pedersen je ďalší, kto by mohol cieliť na žltý dres prvý deň, ak ustojí tempo v strmých stúpaniach, sám sa vyjadril že "pôjde hlavne na etapy a bonusom by bol zelený dres".

GC:
Tu to je tento rok úplný otáznik :)
- Vingegaard, obhajca prvenstva ako vieme spadol na Baskicku a mal poškodené pľúca. Jeho príprava na TdF mala ďaleko od ideálnej. Do akej miery sa dokázal zotaviť a či je v absolútne špičkovej forme zistíme asi až keď prídu náročné horské etapy. Každopádne Jumbo tento rok potrebuje už dobrý výsledok ako soľ! Sám Vingegaard sa vyjadril, že "jeho cieľom je žltý dres", takže sa máme na čo tešiť :)
- Pogačar, zatiaľ ide touto sezónou ako po másle. Strade Bianche, Cataluňa, Liege, Giro...akoby hral videohru. Včera sa prevalilo, že po Gire prekonal Covid a bol dva alebo tri dni mimo bike, podľa všetkého však išlo o nejaký ľahký priebeh a jeho príprava pred Tour vraj prebehla v horách ideálne. Podľa jeho slov, "tak ako sa dobre cíti teraz na bicykli, sa ešte necítil".
- Roglič, túto sezónu nijako extra neoslnil. Na Dauphine však vyzeral sviežo, avšak v poslednej etape ho dokázali poriadne zlomiť a takmer stratil vedenie. Primož mal síce pád na Baskicku, ale bez žiadnych vážnych zranení. Jeho príprava na TdF je zatiaľ ideálna a som zvedavý ako sa celá Bora predvedie v novom šate :)
- Evenepoel, vraj sa dlhšie trápi s chorobou a extrémne mu to znižuje výkonnosť čo bolo badateľné hlavne na Dauphiné, som zvedavý ako sa s tým vysporiada najmä po psychickej stránke a či zvládne prvú Tour.
- INEOS - tu je tím zložený z lídrov Bernal, Rodriguez, Pidcock. Sám považujem za hlavného lídra Rodrigueza, aspoň sa mi tak počas sezóny profiloval. Uvidíme ako toto spolulíderstvo mladé pušky zvládnu :)

K etapám: Tour sa mi zlá zložená veľmi dobre. Etapy máme aj ľahké aj veľmi ťažké. Som zvedavý ako GC jazdci zvládnu etapu po šotoline, ktorá vyzerá ako kombinácia Roubaix a Strade Bianche :) Časovka Monaco - Nice môže byť peknou bodkou za pekným pretekom.

Verím že uvidíme pekné divadlo!
Športu zdar! 8-)
Obrázok užívateľa
CyclingGeek

Poslaťod Keram » Pia 28. Jún 2024 20:17:26

Favoriti na prvu trojku su asi jasni. Vingo, Pogi a Roglic. Ak sa votrie niekto medzi nich asi to bude prekvapenie. U Pogiho je otaznik ze ako zvladne double Giro Tour a u Vinga ze ako sa vystrabil zo zranenia. No dufajme ze co sa tyka boja o prvu priecku tak to bude napinavejsie ako Giro.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod CyclingGeek » Pon 01. Júl 2024 9:51:09

Tak Roglič včera trošku sklamal na stúpaní, na ktorom už býva notoricky najlepší, naopak Remco veľmi pozitívne prekvapil :) Carapaz je tiež zaujímavým doplnkom v prvej štvorke, nečakal som že bude mať taku formu :o Vingegaard išiel pekne, myslím že nás všetkých pozitívne prekvapil tým, že ako jediný vyšiel v háku Tadeja San Luca, ale zdá sa mi, že sa dal nachytať Tadejom tým, že mu začal striedať. Pogačar si ho testoval a zrejme to v akej forme Vingegaard je uvidíme až v prvom veľkom cielovom stúpaní. Obrovský rozdiel vidím v tom, že v zadnej skupine mal Pogačar Ayusa, Yatesa a Almeidu. Vingegaard tam mal Jorgensona a Evenepoel Landu, to je obrovská prevaha, ktorá sa môže ukázať v záverečných stúpaniach.
Obrázok užívateľa
CyclingGeek

Poslaťod Keram » Str 03. Júl 2024 19:05:22

Tour zatial pise krasne pribehy. Najprv Bardet a jeho zlty dres a dnes Cav. Skoda ze dnes som to nevidel.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Str 03. Júl 2024 20:59:17

Aj ja som nepozeral a teraz si prehravam videjka…super…ja som mu zto zelal
majo

Poslaťod Gaučový profesionál » Štv 04. Júl 2024 6:12:32

Nie je spurterska spicka nejaka jalova ked to v 39ich rokoch dokaze vyhrat Cavendish? Kde su casy Kittela, Greipela a taktiez Cavendisha? Pride mi ze sa uz nejak nikto nespecializuje na cisty spurt ale mozno trepem :D
Gaučový profesionál

Poslaťod Za Slušný Svet » Štv 04. Júl 2024 10:52:38

Rekordy sú na to, aby sa prekonávali... Aj ja to Markovi veľmi prajem. ;) Nikdy som si to nejako neuvedomil, koľko rokov už prešlo od jeho prvého víťazstva. S obrovským rešpektom pozerám na ten dlhý zoznam víťazstiev Cavendisha v etapách na Tour de France. Prvá víťazná etapa v roku 2008. Posledná v roku 2024. To je niečo neuveriteľné... 8-)
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod Keram » Štv 04. Júl 2024 14:56:04

Ja som mu to tiez prial. Uz len za to cim si presiel posledne roky. Ukazal nezlomnu volu a nakoniec sa to podarilo. Velky respekt a klobuk dole.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Pia 05. Júl 2024 12:51:07

Tiež som to Cavovi prial a počet gratulantov po etape svedčí o tom, že aj jeho súperi mu to celkom priali. Keď si spomeniem ako trpel v prvej etape .....Ešte by nejakú etapku mohol vyhrať Kristoff, čo poviete? Včera Jasper zavrel Wouta a ja som si hneď spomenul na 3. etapu 2022 kde podobne Wout privrel nášho Petra, ale potrestaný nebol.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Za Slušný Svet » Sob 06. Júl 2024 13:55:17

Včerajšia časovka skončila viacmenej podľa predpokladov. Malým prekvapením je Roglič pred Vingegaardom. To som asi nečakal... Vingegaard stratil pódium v zjazde. Visma síce vo vyjadreniach tvrdí, že všetko je v poriadku, ale Jonas na mňa zatiaľ pôsobí veľmi neisto... Najviac stráca v zjazdoch (4. etapa, 7. etapa - časovka). Uvidíme, čo prinesie zajtrajšia šotolina...
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod majo » Sob 06. Júl 2024 18:08:55

Mna prekvapuje zatial hlavne wva…v dojazdoch nieje casovka o hovne…jedine ze ho setria na velke predstavenie v kopcoch…dnes sprint do kopca a on sa doviezol ako hobik daleko za celom
majo

Poslaťod majo » Ned 07. Júl 2024 11:45:22

Tak co spravia nam pave dnes nejake divadlo a vyhori niekto z gc jazdcov?
Pogi bude ako doma, kostlivcek Jonas bude asi trpiet. Roglic s remcom by to mohli zvladnut hrubov silou sj ked ako slabsi technici by mohli trosku zaostavat
No som zvedavy na dnesok
majo

Poslaťod majo » Ned 07. Júl 2024 13:04:00

Tak opravujem. Nebude to pave ale sotolina. Ale v podstate to nemeni to co som pisal dalej ;)
majo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia