Tak to teda začnem a dám nejake intro

Zajtra nám začína Tour. Prvé dve etapy vyzerajú naozaj náročne. Sú stavané na štýl talianských klasík a dokonca v druhej etape sa pred cieľom prejde dva krát stúpanie San Luca (talianský Mur de Huy) , známe to stúpanie vedúce až k svätyni Madonna di San Luca.
Vyzerá to, že do žltého sa nám oblečie nejaký jazdec na GC alebo odolný klasikár. Van der Poel sa včera vyjadril, že prvý týždeň je pre neho a Philipsena velmi ťažký, čo ma prekvapilo, lebo práve MVDP som tipoval na prvý žltý dres tento rok. Pedersen je ďalší, kto by mohol cieliť na žltý dres prvý deň, ak ustojí tempo v strmých stúpaniach, sám sa vyjadril že "pôjde hlavne na etapy a bonusom by bol zelený dres".
GC:
Tu to je tento rok úplný otáznik

- Vingegaard, obhajca prvenstva ako vieme spadol na Baskicku a mal poškodené pľúca. Jeho príprava na TdF mala ďaleko od ideálnej. Do akej miery sa dokázal zotaviť a či je v absolútne špičkovej forme zistíme asi až keď prídu náročné horské etapy. Každopádne Jumbo tento rok potrebuje už dobrý výsledok ako soľ! Sám Vingegaard sa vyjadril, že "jeho cieľom je žltý dres", takže sa máme na čo tešiť

- Pogačar, zatiaľ ide touto sezónou ako po másle. Strade Bianche, Cataluňa, Liege, Giro...akoby hral videohru. Včera sa prevalilo, že po Gire prekonal Covid a bol dva alebo tri dni mimo bike, podľa všetkého však išlo o nejaký ľahký priebeh a jeho príprava pred Tour vraj prebehla v horách ideálne. Podľa jeho slov, "tak ako sa dobre cíti teraz na bicykli, sa ešte necítil".
- Roglič, túto sezónu nijako extra neoslnil. Na Dauphine však vyzeral sviežo, avšak v poslednej etape ho dokázali poriadne zlomiť a takmer stratil vedenie. Primož mal síce pád na Baskicku, ale bez žiadnych vážnych zranení. Jeho príprava na TdF je zatiaľ ideálna a som zvedavý ako sa celá Bora predvedie v novom šate

- Evenepoel, vraj sa dlhšie trápi s chorobou a extrémne mu to znižuje výkonnosť čo bolo badateľné hlavne na Dauphiné, som zvedavý ako sa s tým vysporiada najmä po psychickej stránke a či zvládne prvú Tour.
- INEOS - tu je tím zložený z lídrov Bernal, Rodriguez, Pidcock. Sám považujem za hlavného lídra Rodrigueza, aspoň sa mi tak počas sezóny profiloval. Uvidíme ako toto spolulíderstvo mladé pušky zvládnu
K etapám: Tour sa mi zlá zložená veľmi dobre. Etapy máme aj ľahké aj veľmi ťažké. Som zvedavý ako GC jazdci zvládnu etapu po šotoline, ktorá vyzerá ako kombinácia Roubaix a Strade Bianche

Časovka Monaco - Nice môže byť peknou bodkou za pekným pretekom.
Verím že uvidíme pekné divadlo!
Športu zdar!