Keram píše:Na CN pisu ze Kittel by mal nahradit Cava v Etixxe. Zaujimave.
Je to teda zaujímavé dosť...
Kto by to bol povedal, že sa takto z roka na rok rozpadne najlepšia mašina súčasnosti. Všetko to zapríčinila jedna nevydarená sezóna, ktorá dokázala presvedčiť vedenie tímu o tom, že Kittel už nebude tak stabilný a tak potrebný. Giant, ktorého postup na výslnie prebehol tak postupne, hladko, bez žiadnych milionárskych nákupov ale naopak systematickou prácou, sa rozhodol zbaviť človeka, ktorý bol jednoducho záruka úspechu. Kittel chceme-nechceme je (aspoň v minulej sezóne, v tej podľa ktorej sa to dá zrovnávať...) najrýchlejší muž na svete, a keď je niekto naozaj najrýchlejší po čase vyhrať musí. Dokázal na férovku poraziť jednak Cavendisha a tak isto Greipela (do tohto trojboja ďalej nikto nepatrí). Lenže Giant je momentálne viac ako šprint... momentálne majú vo svojich radoch jazdca, ktorý môže hrať prim v klasikách ďalších desať rokov. Majú jazdca, ktorý ukázal, že je schopný bojovať s najlepšími o GT.
Lenže istota? Kittel je podľa mňa oveľa väčšia... Degenkolbovi sa na jednorázovkách nemusí podariť uspieť a u Dumoulina sa možno jednalo o highlight kariéry, na ktorý v živote nenaviaže. V šprinte ani náhodou plnohodnotnú náhradu nemajú. Zatiaľ sa mi to zdá ako obrovská chyba tímu, pustili človeka, ktorý postavil tím na nohy.
Lefevere predal Cavendisha, kúpil Kittela. Pekná rošáda. Ono bolo dlhšiu dobu známe, že Lefevere sa iba ťažko pozerá na to, ako Kittel dokázal Cavendisha v špurtoch porážať. Áno Kittel bol v posledných dvoch sezónach rýchlejší. Quick-Step, resp. Etixx nepochybne s šprintérmi narábať vie. Je to tím, ktorí prevzal elitných jazdcov z Highroadu, teda s rozbiehaním špurtov majú v tíme bohaté skúsenosti. Lenže... Lefevere sa zbavil aj Renshawa a tak isto Kittelov lead-out Tom Veelers a Ken De Koert zrejme zostávajú v Giante. Takže neviem, nechcem tvrdiť, že bude odkázaný sám na seba to nie, ale nejako sa tam nerysuje taká zohratá mašina. Pretože je treba povedať, že Giant v rokoch 13/14 bol neprekonateľný zjavil sa na čele práve vtedy, keď to bolo treba.
Zatiaľ to asi nie je potvrdené, že tam zamieri. Ale to je vlastne jedno, ide mi o ten odchod z tímu...
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.