Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 18. Dec 2015 16:44:34

Nechápem čo sa a.s.o nepáči to ze tdf nebude v kalendári worldtour ešte prekusnem ale Paris-Roubaix mimo wt tak to ma poriadne nasr...
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod bloy » Pia 18. Dec 2015 17:50:50

Tipoval by som, že to je skôr mocenský súboj a skôr či neskôr príde ku kompromisu.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-ASO kontra UCI

Poslaťod Miki » Pia 18. Dec 2015 21:22:03

ÁNO.Je to mocenský boj.UCI chce previesť nejaké zmeny v seriáli World tour,s ktorými ASO nesúhlasí..O aké zmeny ide presne neviem.Spomína sa uzavretie seriálu World Tour s čím ASO nesú
úhlasí.V HC Kategorii si budú môcť pozvať len 7O percent týmov WORLD tour,alebo ešte menej podľa ich uváženia.
Asi sa jedná o to,že by si nemôhli pozvať niektoré francúzke celky bez licencie World tour,pokiaľ by to bola uzavretá súťaž.Teraz pôjde o to na ktorú stranu sa pridajú všetky tými s najvyššou licenciou.Ak by podporili UCI celkom ľahko môže prísť k bojkotu Tour.Bolo by zaujímavé ako by v tom prípade reagovali organizátori Okolo Švajčiarska.Či by nenatiahli preteky aspoň na 2 týždne,resp posunuli termín.Ak by napr. prišlo k bojkotu ,Tour by sa totálne zosmiešnila.Ale to len špekulujem.
Miki

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-ASO kontra UCI

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Dec 2015 21:49:54

Miki píše:ÁNO.Je to mocenský boj.UCI chce previesť nejaké zmeny v seriáli World tour,s ktorými ASO nesúhlasí..O aké zmeny ide presne neviem.Spomína sa uzavretie seriálu World Tour s čím ASO nesú
úhlasí.V HC Kategorii si budú môcť pozvať len 7O percent týmov WORLD tour,alebo ešte menej podľa ich uváženia.
Asi sa jedná o to,že by si nemôhli pozvať niektoré francúzke celky bez licencie World tour,pokiaľ by to bola uzavretá súťaž.Teraz pôjde o to na ktorú stranu sa pridajú všetky tými s najvyššou licenciou.Ak by podporili UCI celkom ľahko môže prísť k bojkotu Tour.Bolo by zaujímavé ako by v tom prípade reagovali organizátori Okolo Švajčiarska.Či by nenatiahli preteky aspoň na 2 týždne,resp posunuli termín.Ak by napr. prišlo k bojkotu ,Tour by sa totálne zosmiešnila.Ale to len špekulujem.

Podľa mňa je nereálne aby nejaké tímy bojkotovali Tour, to by boli proti sebe, veď Tour má jednoznačne najvýraznejší mediálny dosah a bude mať aj vtedy, keď tam nejaké tímy nebudú. Bojkotom by sa Tour nezosmiešnila, bojkotom by stratili tímy ktoré by Tour bojkotovali. Ale podľa mňa to sú len také tančeky a všetko sa nejako urovná, ale ak nie, svet (myslím ten cyklistický) sa nezrúti.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Miki » Pia 18. Dec 2015 22:03:18

UCI pravdepodobne prejednávala tieto zmeny so zástupcami World Tour týmov.Takže podporu týmov asi majú.Jedná sa tam aj o licencie,ktoré sa budú udeľovať na 3 roky,aby mali tými väčšiu stabilitu.Aká by to bola tour bez najlepších týmov,keby následne išiel truc podnik Okolo Švajčiarska.Nikto by ju nesledoval.To isté by platilo aj i konkurenčných podnikov Tirreno addriaatico-Critérium Dauphine.Ak pojde pretekárom o body do rebrička uprednostnia Tirreno.
Miki

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Dec 2015 22:41:41

Miki píše:UCI pravdepodobne prejednávala tieto zmeny so zástupcami World Tour týmov.Takže podporu týmov asi majú.Jedná sa tam aj o licencie,ktoré sa budú udeľovať na 3 roky,aby mali tými väčšiu stabilitu.Aká by to bola tour bez najlepších týmov,keby následne išiel truc podnik Okolo Švajčiarska.Nikto by ju nesledoval.To isté by platilo aj i konkurenčných podnikov Tirreno addriaatico-Critérium Dauphine.Ak pojde pretekárom o body do rebrička uprednostnia Tirreno.

To si naozaj myslíš že by Tour nikto nesledoval keby tam nešli nejaké tímy WT? Ja teda nie, Tour by určite prežila aj bez nejakých tímov, tímy bez Tour veľmi ťažko. Tirreno podľa mňa nekonkuruje Dauphine. Dauphine koliduje so Švajčiarskom, Tirrena s Paríž-Nice.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-KONKURENCIA

Poslaťod Miki » Pia 18. Dec 2015 23:08:42

S tým Dauphine som sa pomýlil.Teba by fakt zaujímali preteky bez Nibaliho,Contadora,Froma,Sagana,Kittela,Cava a stovky ďalších najlepších pretekárov.To radšej pôjdem na Okolo Polska.I tam by bola konkurencia vyššia.A pozerať sa na hrady a zámky,to nie je ono.Ináč tieto príspevky sú len čisté špekulácie.
Miki

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-KONKURENCIA

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Dec 2015 23:22:11

Miki píše:S tým Dauphine som sa pomýlil.Teba by fakt zaujímali preteky bez Nibaliho,Contadora,Froma,Sagana,Kittela,Cava a stovky ďalších najlepších pretekárov.To radšej pôjdem na Okolo Polska.I tam by bola konkurencia vyššia.A pozerať sa na hrady a zámky,to nie je ono.Ináč tieto príspevky sú len čisté špekulácie.

Jasné že teoretizujeme ale mňa by preteky bavili aj tak. Presadili by sa nové tváre, francúzske tímy by sa určite Tour zúčastnili a určite aj všetky prokonti tímy ktoré by pozvali. Cyklistika je založená na tom že cyklisti sú pohyblivé reklamy, na dresoch sa predáva plocha podľa viditeľnosti a Tour je jednoznačne mediálne najviac pokrytá. Je to jednoducho extra kategória a zopakujem to, čo si myslím, Tour by to bez špičkových tímov prežila oveľa ľahšie ako tímy bez nej.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Pia 18. Dec 2015 23:35:44

@ifčo
Ja by som si taký istý nebol. Prežiť by zrejme prežila, predsa len 100 rokev je 100 rokov. Ale za akú cenu by prežila? Myslíš, že ak by tam boli ,,druhotriedny jazdci,, tak by to bola stále ta istá tdf ako teraz. Určite nie. História by ostala, ale veľkí sponzori asi nie. Rychlo by si spočítali kde je sledovanosť, a tá by sa výrazne posunula na giro a vueltu. Pretože tdf je preto veľkou, lebo tam chodia najväčší jazdci. Prokonty tími by ju dlho na vrchole neudržali. A to nevravím ako by to bolo s výsledkami, koľko jazdcov by bolo schopných ju dokončiť v čase. To by boli asi výnimky každý deň.
Obrázok užívateľa
dexterko

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-Médiá

Poslaťod Miki » Pia 18. Dec 2015 23:38:22

Ono by to stou mediálnou podporou nebolo také jednoznačné.Myslíš,že by bol záujem od televíznych spoločností,pokiaľ by tam neboli najlepší??Možno,že majú podpísané zmluvy na viacero rokov,ale sledovanosť by iste utrpela.Teraz som sa dočítal,že na strane uci sú organizátori pretekov,národné fedrácie ako aj tými.Neviem či všetky.Francúzke asi nie.Bude to iste zaujímavé,ako sa to vyrieši.
Miki

Poslaťod berloq » Pia 18. Dec 2015 23:57:00

dexterko píše:@ifčo
Ja by som si taký istý nebol. Prežiť by zrejme prežila, predsa len 100 rokev je 100 rokov. Ale za akú cenu by prežila? Myslíš, že ak by tam boli ,,druhotriedny jazdci,, tak by to bola stále ta istá tdf ako teraz. Určite nie. História by ostala, ale veľkí sponzori asi nie. Rychlo by si spočítali kde je sledovanosť, a tá by sa výrazne posunula na giro a vueltu. Pretože tdf je preto veľkou, lebo tam chodia najväčší jazdci. Prokonty tími by ju dlho na vrchole neudržali. A to nevravím ako by to bolo s výsledkami, koľko jazdcov by bolo schopných ju dokončiť v čase. To by boli asi výnimky každý deň.

Ja si tým istý som... a to skalopevne. Za akú cenu? Tímy by po pár rokoch prestali existovať, lebo by nemali bez TdF ani tú najmenšiu nádej prežiť. Ale TdF by vytvorila nových jazdcov a na nej by vznikli nové tímy.

Veľkí sponzori? Tí by naozaj nezostali... ale nezostali pri tímoch. To tímy potrebujú veľkých sponzorov a tí by do cyklistiky nedali ani cent, keby tímy neboli účastné na TdF...

Riešime tu zase to isté, čo pred pár mesiacmi... @bloy to nazval kompromisom. Ja si myslím, že to kompromisom nazvú ale v skutočnosti sa bude jednať o totálny ústup UCI. Únia nemá páky, oni Tour potrebujú. Je potrebné si uvedomiť, že cyklistika neprežije bez TdF, nie naopak!

@Miki garantujem ti, že polovica televíznych divákov sledujúcich TdF sa pozerá na hrady a zámky...

Ale veď to tu už raz bolo... v roku 2008 TdF do ProTour nepatrila. A čo to prinieslo? Snáď len to, že tam o rok zase boli... jednoducho nič sa nezmenilo, špička tam nechýbala, pretek vyzeral tak isto. Neboli ani náhodou ohrození. A nebude to inak ani teraz. Aj keď si myslím, že UCI ustúpi, keby aj nie... nič to nezmení, pozvú špičku, ktorá tam samozrejme pôjde.

Je to jednoducho tak, že určujú pravidlá... A teda jasne, okrem TdF kryjú aj celú plejádu veľmi dôležitých pretekov, ktoré UCI stratiť nemôže a ani nestratia.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod dexterko » Sob 19. Dec 2015 0:37:49

@berloq
Nie som síce nejaký ekonóm, ale.
Čo drží tdf na vrchole reťazca? Hlavne peniaze, potom bez poradia história, atraktivita, top jazdci, top tými... V základe je to uzavretý kruh, kde tdf potrebuje top tými a top tými potrebujú tdf.

Čo by sa stalo ak by tdf prišla o WT tými: Určite by klesla sledovanosť, ktorá je základom úspechu. A sledovanosť je to čo potrebujú sponzori, a bez nich by tdf padla dole. Ako som písal, jazdilo by sa ďalej, ale kvalitou by to boli druhotriedne preteky, o ktoré je už menší záujem sponzorov. Tá sledovanosť by prešla na giro a vueltu, ktorí by z toho vytrieskali maximum. Myslíš, že npr. taká Škoda by sponzorovala v tejto situácii radšej menej sledovanú tdf ako ostatné GT? Neviem aké zmluvy majú medzi sebou, išlo by teda o dlhší časový úsek, než by sa to prejavilo.

Čo by sa stalo ak by WT tými prišli o tdf: Nie som presvedčený, že by nejako rapídne prišli o sponzorov. Možno o tých čo majú nejakú zásadnú reklamnú súvislosť s francúzskom alebo tdf. Ale väčšina WT týmov by asi prežila. Aj bez tdf je tu veľmi veľký priestor na reklamné aktivity. Je tu veľa atraktívnych pretekov, od JK až po GT. Na vzostupe je cyklistika v USA, časom sa môžme dočkať veľkých sponzorov a zaujímavých pretekov práve odtiaľ, ďalej je tu blízky východ, ktorý sa o niečo snaží. Peniaze tam sú na rozdávanie, ale zatiaľ žiadny svetoví jazdci, preto tam by som bol zatiaľ skeptický.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ifčopifčo » Sob 19. Dec 2015 1:08:11

ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Sob 19. Dec 2015 1:17:48

ifčopifčo píše:http://www.cyclingpro.net/velopro/road/aso-prend-la-main-et-quitte-le-worldtour
@dexterko - skús si to preložiť

Skúsil som. Teraz mi ty skús preložiť čo si tým chcel povedať. ;)
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ifčopifčo » Sob 19. Dec 2015 10:45:13

dexterko píše:
ifčopifčo píše:http://www.cyclingpro.net/velopro/road/aso-prend-la-main-et-quitte-le-worldtour
@dexterko - skús si to preložiť

Skúsil som. Teraz mi ty skús preložiť čo si tým chcel povedať. ;)

Veľavravný je najmä citát Goddeta - " Nie cyklisti robia TdF ale TdF robí cyklistov" ktorý v podstate vystihuje postavenie TdF v cyklistike. Ty v svojich úvahách zabúdaš aj na jedno , organizátorom Vuelty je tiež A.S.O. , takže oni sú organizátorom TdF, Vuelty, Paris-Roubaix, L-B-L, Valónsky šíp. Dauphine, Pariž-Nice, Paris-Tour.
To máme 2 GT, 2 Monumenty, 2 klasiky a dva WT etapáky. Naozaj si myslíš že akýkoľvek cyklistický tím alebo aj viacero tímov by súboj s touto organizáciou ustál? Podľa mňa to je veľká naivita. Pre asi dvomi rokmi som čítal, žiaľ neviem to teraz nájsť, že samotná TdF tvorí takmer 50% mediálneho pokrytia čo sa týka cyklistiky. Myslíš si že sponzorom tímov by nevadilo keby prišli o takýto kus koláča? TdF si podľa mňa nikto seriózny nemôže dovoliť bojkotovať a v roku 2017 budú naopak WT tímy robiť všetko preto aby ich na Tour pozvali.
ifčopifčo

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-Boj proti ASO

Poslaťod Miki » Sob 19. Dec 2015 12:00:42

@Ifčopifčo
A kto je to den Godet?Nie je to dáky Frantík?Tour ovláda 50% mediálneho trhu.A práve to je ten problém,že je to tak.Ostatní organizátori iba prežívajú.Prežívajú aj tými.A preto s tým treba niečo spraviť.Nemôže si jeden organizátor robiť čo chce a diktovať celému svetu.UCI sľubuje tlačiť na reformy s ASO,alebo aj bez nej,lebo pripravovaná reforma má širokú podporu.Ak tá jednota tam je,tak môže ASO naraziť,lebo tých 50 % mediálneho trhu tam nemusí byť vždy.Nič nie je nemenné.
Miki

Poslaťod Miki » Sob 19. Dec 2015 12:10:41

@ ifčopifčo
Ak by sme sa všetci uspokojili s daným stavom ,tak by sa nič vo svete nevvíjalo a dodnes by sme nemali ani koleso,nie to fúrik.Ak sa všetci spojili s uci ,tak na tomto súsčatnom stave je niečo choré.Mňa osobne by zaujímali vyjadrenia majiteľov týmov,resp.ich riaiteľov.Až po nich budeme vedieť,ako daleko sa dostane pripravovaná reforma.
Miki

Poslaťod Keram » Sob 19. Dec 2015 13:06:04

ifčopifčo píše:
Miki píše:UCI pravdepodobne prejednávala tieto zmeny so zástupcami World Tour týmov.Takže podporu týmov asi majú.Jedná sa tam aj o licencie,ktoré sa budú udeľovať na 3 roky,aby mali tými väčšiu stabilitu.Aká by to bola tour bez najlepších týmov,keby následne išiel truc podnik Okolo Švajčiarska.Nikto by ju nesledoval.To isté by platilo aj i konkurenčných podnikov Tirreno addriaatico-Critérium Dauphine.Ak pojde pretekárom o body do rebrička uprednostnia Tirreno.

To si naozaj myslíš že by Tour nikto nesledoval keby tam nešli nejaké tímy WT? Ja teda nie, Tour by určite prežila aj bez nejakých tímov, tímy bez Tour veľmi ťažko. Tirreno podľa mňa nekonkuruje Dauphine. Dauphine koliduje so Švajčiarskom, Tirrena s Paríž-Nice.

Tak si predstav ze na Tour napriklad nejde BMC, Etixx, Lotto, Tinkoff, Movistar, Astana a Sky. Taku Tour by som ja nesledoval.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Pet » Sob 19. Dec 2015 14:44:19

To čo napísal Keram je extrém. Ale na druhej strane ak World tímy spravia dohodu " všetci za jedného ... " , tak to môže tak byť. A Tour bez BMC, Etixx, Lotto, Tinkoff, Movistar, Astana a Sky by bola o ničom. Prvé 2-3 roky by nasledoval chaos. Do popredia by išlo Giro , narýchlo by UCI platalo dieru po TOUR a Vuelte. Nebolo by to dobré ani pre jednu stranu. Mne to osobne tak ako je teraz vyhovuje. Nejaké kozmetické úpravy sa dohodnú a hladina sa upokojí.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod dexterko » Sob 19. Dec 2015 14:55:09

@ifčo
Ale ja tu píšem len o tdf. Reagoval som na tvoj príspevok kde riešiš tdf vs. WT týmy. Ani ty ani ja sme nespomínali ASO vs. Wt týmy. Chápem, že ide o problém ASO vs. UCI, ale ty si písal, že týmy by bez tdf neprežili, tdf bez nich áno, a na to som reagoval. Žiadne ASO som nespomínal.
Obrázok užívateľa
dexterko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia