Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod menovatel » Pon 25. Jan 2016 14:21:04

ifčopifčo píše:Dnes zahviezdili mladé 21 ročné pušky Mareczko a Lowndes. Základ je že sa Peter nezranil.

Mareczkove víťazstvo nie je až také prekvapivé, rýchlosť na to má - len tie vzťahy s ctižiadostivým Vivianim asi už nebudú dobré, vraj sa Elia nafučal a nešiel ani na pódium. Zas to bola posledná etapa a repre výber ...
menovatel

Poslaťod Pet » Pon 25. Jan 2016 14:46:11

Viviani mi nebol nikdy sympatický. Už od čias keď Peťo jazdil za Cannondale a bol rýchlejší ako Elia. Viviani mu nikdy poriadne nerozbehol šprint.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod ifčopifčo » Uto 26. Jan 2016 21:40:26

Pet píše:Viviani mi nebol nikdy sympatický. Už od čias keď Peťo jazdil za Cannondale a bol rýchlejší ako Elia. Viviani mu nikdy poriadne nerozbehol šprint.

Viviani s Petrom veľa spoločných pretekov neabsolvoval, zväčša mali úplne iný kalendár. V roku 2014 na TdF Viviani Petrovi príliš nepomáhal, otázka je či na to mal pretože bol nominovaný na poslednú chvíľu a či vôbec Peter o nejaký rozbeh šprintu vôbec stál. Inak na rýchle šprinty je Viviani lepší.

Zaujímavá šprintérska konkurencia sa rysuje na Dubai Tour. Cav, Kittel, Guardini, Modolo, Viviani, Nizzolo ...
Som zvedavý ako to bude v Tikoffe.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Pet » Str 27. Jan 2016 8:46:24

@ ifčo - len poznámočka - Viviani v spoločných časoch s Petrom nič - moc. Iste si pamätáš ako mu Peťo rozbiehal šprinty na etapáku v Čine. A Elia nie a nie vyhrať. A keď porovnáš Ossa a Vivianiho tak to je rozdiel. Mne pripadá Viviani ako nadutý sobec. Som veľmi zvedavý, či pôjde na Tour. A ak, či nebude vyplakávať, že má slabú podporu.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod rado » Pia 29. Jan 2016 13:40:49

viviani na tdf 2014 sagana doslova sabotoval.napr. tym ze prichadzal do ciela na konci peletonu,uz pred tym sa hovorilo ze maju medzi sebou nejake spory.
rado

Poslaťod ifčopifčo » Pia 29. Jan 2016 14:39:09

rado píše:viviani na tdf 2014 sagana doslova sabotoval.napr. tym ze prichadzal do ciela na konci peletonu,uz pred tym sa hovorilo ze maju medzi sebou nejake spory.

Nemám príliš rád tieto bulvárne reči ako sa cyklisti vzájomne nenávidia podľa týchto rečí sa už Sagan nenávidel s Kreuzigerom, Štybarom, teraz s Vivianim ....
Vysvetlenie je podľa mňa oveľa prozaickejšie, Viviani, keďže v Cannondale sa nevedelo ako budú pokračovať, dostal svoju prvú Tour ako odmenu za odslúžené roky, bol nominovaný na poslednú chvíľu, bola to jeho prvá Tour. Mal v nohách ťažké Giro a bol vo forme asi tak ako Sagan neskôr na Vuelte. Okrem toho podľa mňa v kariére nikdy nikomu šprinty nerozbiehal a ani Peter okrem Ossa na rozbiehanie šprintov navyknutý nebol a v podstate nie je doteraz. Možno pôvodne mal Petrovi pomôcť v záveroch ale jednoducho na to nemal. Veď on sám v svojej kariére napriek tomu že patrí k najrýchlejšim cyklistom mal častokrát problémy sa do špurtov vôbec dostať. Ja si pamätám že keď na záver Cannondeláci šaškovali so zelenými parochňami v Paríži tak sa toho Viviani aktívne zúčastnil a vôbec nevyzeral žeby mal s Petrom nejaký spor.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod menovatel » Sob 30. Jan 2016 16:52:52

Rogers: "Moje osobné ciele na Dubai Tour sú skromné, ale teším sa na podporu Bennatiho, Kolářa a nového člena tímu, Erika Bašku”.
DS Hoffman:
"Michael ukázal v minulosti svoj potenciál byť dobrý na páske a ak získa časové bonusy, bude v mixe na GC."
Bodaj by. No do Dubaja sa chystá Cav, Kittel, Viviani, Modolo, Guardini, ... takže každé top 5 umiestnenie fajn a pódium vynikajúce.
Mišo: "Po tréningu na Kanároch sa cítim dobre a vo forme, ale je ešte skoro ..."
Myslím, že krátke strmé stúpanie v 3. etape bude ťažké pokiaľ ide o ambície MK na GC, ale kiež by som sa mýlil.
menovatel

Poslaťod berloq » Sob 30. Jan 2016 17:58:38

ifčopifčo píše:Nemám príliš rád tieto bulvárne reči ako sa cyklisti vzájomne nenávidia podľa týchto rečí sa už Sagan nenávidel s Kreuzigerom, Štybarom, teraz s Vivianim ....
Vysvetlenie je podľa mňa oveľa prozaickejšie, Viviani, keďže v Cannondale sa nevedelo ako budú pokračovať, dostal svoju prvú Tour ako odmenu za odslúžené roky, bol nominovaný na poslednú chvíľu, bola to jeho prvá Tour. Mal v nohách ťažké Giro a bol vo forme asi tak ako Sagan neskôr na Vuelte. Okrem toho podľa mňa v kariére nikdy nikomu šprinty nerozbiehal a ani Peter okrem Ossa na rozbiehanie šprintov navyknutý nebol a v podstate nie je doteraz. Možno pôvodne mal Petrovi pomôcť v záveroch ale jednoducho na to nemal. Veď on sám v svojej kariére napriek tomu že patrí k najrýchlejšim cyklistom mal častokrát problémy sa do špurtov vôbec dostať. Ja si pamätám že keď na záver Cannondeláci šaškovali so zelenými parochňami v Paríži tak sa toho Viviani aktívne zúčastnil a vôbec nevyzeral žeby mal s Petrom nejaký spor.

To je fakt, je to vždy na zasmiatie, ako sú všetci proti Saganovi...

Na druhú stranu ja nejaké nepriateľstva v pelotóne vôbec nevylučujem, dokonca som presvedčený, že tam 100% sú! Jasne, dneska sú cyklisti úplné bábky manažérov. Takže často musia zabudnúť na nejaké osobné veci a splniť to, čo po nich chce manažér. Lenže cyklistika je stále ten typ športu, kde, keď cyklista nechce tak nemusí nič spraviť a stačí povedať, že na to nemal. Čo mu na to môže manažér povedať?

Také známe rivality: Gilbert a GVA. Contador s Froomem. Contador vs Purito vs Piti. Nibali vs Aru. Sagan klan vs Velits klan. Vnútri Quick-Stepu... Tí všetci sú podľa mňa schopní sa v niektorých prípadoch riadiť heslom "nevadí, že som ja nevyhral, hlavne, že nevyhral on..." (alebo ako to je :D )

A top rivalita! Rovny vs. Brambilla! :twisted:
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod bloy » Sob 30. Jan 2016 20:47:50

Je to tak v každom kolektíve, tak je jasné, že ani v profi pelotóne, kde je to bitka o živobytie, to nebude inak. Ani Wiggo s Froomeym nemali najlepšie vzťahy, taký Roche s Gadretom si trebárs nerozumeli ďaleko viac, o Lanceovi a jeho kolegoch ani nehovoriac; a takýchto prípadov tam bude určite oveľa viac. Vypäté situácie, adrenalín, osobné záujmy, tímové záujmy, ego jednotlivých jazdcov, okrem toho má každý samozrejme nejakú povahu, osobné problémy a pod.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Pet » Sob 30. Jan 2016 21:17:35

Asi aj Demare a Bouhanni.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod elviska » Sob 30. Jan 2016 21:41:22

elviska

Poslaťod MichalJ » Sob 30. Jan 2016 22:10:39

Tu si tiež myslím že Viviani skôr na to vtedy na Tour jednoducho nemal. Je slušný predpoklad že o že pôjde na Tour sa dozvedel relatívne neskoro, bol predtým na Gire ako to tu už niekto spomínal. A keď cyklista nie je na TdF v top forme, alebo veľmi blízko, tak nemá šancu.
Ale sme tuším v zlej téme, toto by sa skôr hodilo medzi Tímy a cyklisti :D
MichalJ

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 30. Jan 2016 22:27:03

Viviani S Petrom sú kamoši veď po zisku titulu mu Elia hneď gratuloval neviem odkiaľ ste zobrali že sú nepriatelia.V tom roku 2014 sa Viviani dozvedel že pôjde na tour týžden pred jej štartom tak formu určite nemal takú aby Petrovi rozbiehal špurty.Minulú Sezónu ukázal že je aj tímový hráč či už na okolo flámska kde ťahal pelotón pekne dlho A na gire tiež nemal problém potiahnuť na rovinkách.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod elviska » Ned 31. Jan 2016 10:39:05

Startakus je vo svojej forme, vyhral etapu na Mallorce.
elviska

Poslaťod bloy » Ned 31. Jan 2016 11:32:21

Focus-Shimano píše:Viviani S Petrom sú kamoši veď po zisku titulu mu Elia hneď gratuloval neviem odkiaľ ste zobrali že sú nepriatelia.V tom roku 2014 sa Viviani dozvedel že pôjde na tour týžden pred jej štartom tak formu určite nemal takú aby Petrovi rozbiehal špurty.Minulú Sezónu ukázal že je aj tímový hráč či už na okolo flámska kde ťahal pelotón pekne dlho A na gire tiež nemal problém potiahnuť na rovinkách.

V SKY si určite nemôže dovoliť ísť iba na seba, tam by sa s ním nebabrali, keby kašľal na tímové pokyny. Predpokladám, že aj on dobre vie, že je v jeho záujme pracovať pre tím a preukázať nejakú pridanú hodnotu.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod bloy » Str 03. Feb 2016 12:38:50

Tak Kittel už začína jasne odpovedať pochybovačom, dnes sa Cav nechytal o ostatných ani nehovoriac.

Inak T-S nič moc v tom závere,Mišo išiel do finiša príliš zo zadu, naopak prekvapil Trek, tí išli naozaj parádne.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ifčopifčo » Str 03. Feb 2016 16:30:39

bloy píše:Tak Kittel už začína jasne odpovedať pochybovačom, dnes sa Cav nechytal o ostatných ani nehovoriac.

Inak T-S nič moc v tom závere,Mišo išiel do finiša príliš zo zadu, naopak prekvapil Trek, tí išli naozaj parádne.

:lol:
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Str 03. Feb 2016 19:30:16

bloy píše:Tak Kittel už začína jasne odpovedať pochybovačom, dnes sa Cav nechytal o ostatných ani nehovoriac.

Kittel dominantne! Ale je to len nejaký Dubaj... Teraz som pozeral video a Cavendisha mám problém identifikovať v nových farbách, ale to je len sila zvyku.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod majo » Str 03. Feb 2016 21:28:28

je priskoro riesit formu sprinterov na zaklade jedneho sprintu...za mna mozem povedat ze sa tesim ze kittelovy to ide lebo je to sympatak a bez neho ten finish nebol pre mna az taky zaujimavy :D
majo

Poslaťod bloy » Str 03. Feb 2016 21:33:19

Ale osobne sa mi tie dresy Dimension Data veľmi páčia z pohľadu zhora.
Obrázok užívateľa
bloy

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Majestic-12 [Bot] a 12 hostia