Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod Roman » Ned 28. Feb 2016 19:43:24

Tak ako som pisal pod clankom. Vyzera to, ze Sagan sa zatial iba testuje. Tie ataky zo skupiny alebo aj ten sprint na konci, to vyslovene len skusal ako je na tom. Taketo ataky urcite nebude robit na monumentoch lebo boli v podstate nezmyselne a fakt mohli sluzit len na otestovanie noh. Inak myslim, ze Sagan je na tom velmi dobre, tento rok by snad nejaky ten monument mohol vyjst
Roman

Poslaťod simko » Ned 28. Feb 2016 21:24:43

ja by som tiez tento vikend hodnotil pozitivne co sa Petovych vykonov tyka. trosku sa vsak rozmaha taky nazor ze Peto po tazkych pretekoch hlavne ked je v dlhom uniku tak v zavere mu dojdu sily. nasli by sa priklady. napriklad minuly rok na E3 alebo na RvV kde nevedel zakontrovat Van Averametovi v boji o tretie miesto. rok predtym to bolo na Strade Bianche v suboji s Kwiatkowskim. ja vsak verim ze tento rok to bude ine. pred 3 rokmi si pamatam ze Kristoff na Petra nemal v ziadnej etape. ci bola lahka ci bola tazka. takisto GVA. konkretne tito dvaja pretekari dost na sebe zapracovali a s pribudajucim vekom rastie aj ich sila v tazkych jednorazovych pretekoch a hlavne monumentoch. verim ze Peto bude tento rok v zaveroch silnejsi ako posledne dva roky a nejaky monument sa podari vyhrat

inak viete niekto preco je MSR tento rok v Sobotu?
simko

Poslaťod Keram » Ned 28. Feb 2016 22:07:37

berloq píše:@ondro
Dnes to bol od Sagana taký šialený šprint, kde snáď chcel zahrať na prekvapenie inak to nemohol myslieť vážne :D .

Aku by uz mal motivaciu bojovat o druhe miesto? Ved druhy moze byt kedykolvek chce :lol: Ja som mal vseobecne taky pocit ze Sagan sa viac zabava ako skutocne preteka. Nic to. Mam tusak ze o tyzden rozbije konkurenciu na Strade.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Ned 28. Feb 2016 22:48:46

suhlasim s nazorom ze peto vyzera byt ok...nohy ma este svalnatejsie ako predtym...najdite si jeho doskocenie si celnej skupiny na omloope a ten zaber zozadu na jeho lytka je impozantny...ale o inom som xcel...ako keram napisal on sa momentalne cyklistikou zabava(aspon dnes urcite) a vsetci predsa vieme coho je schopny ked ho jazdenie bavi...verim tomu ze pojde este hore a nejake velke klasiky vyhra...ja by som bol najradsej keby pre mna tu najkrajsiu cize RONDE ale podla jeho vyjadreni je jeho najvacsim snom a cielom P-R a kedze to on trenuje pre plnenie svojich snov a nie ja tak dufam ze to bude P-R...a potom sa to urcite uz bude len tak sypat s vitazstvami...peto potrebuje monument a vitazstvo na ktoromkolvek z nich by ho asi posunulo na celkom inu uroven...a ked nie no a co...ja mu budem fandit aj nadalej...pekny vecer vsetkym

a este pre berloq-a

ja som lukasov koment ohladom otvorenej sekcie komentov pod clankom omloopu pochopil tak ze to otvorili prave preto aby sme si mohli vymienat linky na streamy...ale mozno sa mylim...ale to uz je jedno aj tak sa tam uz nechystam prispievat :)
majo

Poslaťod Pet » Pon 29. Feb 2016 15:33:15

Tak čo poviete na Juraja ? To je prekvapko . Veľká gratulácia . Verím, že mu to zdvihne sebavedomie a ešte nás toho roku prekvapí.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod majo » Pon 29. Feb 2016 19:54:16

Pet píše:Tak čo poviete na Juraja ? To je prekvapko . Veľká gratulácia . Verím, že mu to zdvihne sebavedomie a ešte nás toho roku prekvapí.

super vysledok hlavne prenho...velmi sa tesim...a treba uznat ze tie posledne metre presiel naozaj krasne
majo

Poslaťod bloy » Pon 29. Feb 2016 20:37:44

Pet píše:Tak čo poviete na Juraja ? To je prekvapko . Veľká gratulácia . Verím, že mu to zdvihne sebavedomie a ešte nás toho roku prekvapí.

Tak ja najmä gratulujem, je to veľmi pekné umiestnenie, držím palce, nech sa mu darí aj vo zvyšku sezóny.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod berloq » Uto 01. Mar 2016 15:10:52

Inak dosť malú odozvu tu vzbudili prvé klasiky, na to, že sa jednalo o preteky, kde sa sakra pretekalo! A druhým faktorom je, že štartoval aj Sagan. Na Kuurne už aj QS vyzeral trošku normálne, Vermote a Boonen sa snažili pretekať. Uvidíme, či sa ten Boonen dokáže dostať ešte do laufu, zatiaľ mu dosť chýba. Ja som si až teraz uvedomil, že GVA je už taký starý. Ale to je podľa mňa to o čom som hovoril, tá opotrebovanosť, ten vek na vrchole... Keď ho porovnáme s Boonenom, to sú úplne dva iné póly kariéry.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Pet » Uto 01. Mar 2016 15:26:04

berloq píše:Inak dosť malú odozvu tu vzbudili prvé klasiky, na to, že sa jednalo o preteky, kde sa sakra pretekalo! A druhým faktorom je, že štartoval aj Sagan. Na Kuurne už aj QS vyzeral trošku normálne, Vermote a Boonen sa snažili pretekať. Uvidíme, či sa ten Boonen dokáže dostať ešte do laufu, zatiaľ mu dosť chýba. Ja som si až teraz uvedomil, že GVA je už taký starý. Ale to je podľa mňa to o čom som hovoril, tá opotrebovanosť, ten vek na vrchole... Keď ho porovnáme s Boonenom, to sú úplne dva iné póly kariéry.

Keby mal GVA také zdravotné problémy posledné dva roky ako Boonen, tak by to mohli byť dva rovnaké póly.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod berloq » Uto 01. Mar 2016 15:50:40

Pet píše:Keby mal GVA také zdravotné problémy posledné dva roky ako Boonen, tak by to mohli byť dva rovnaké póly.

???

Boonen od 25 rokov zberá veľké víťazstvá.
Van Avermaet ten je na vrchole teraz.

Ale beriem späť, keďže tých 35 rokov je pekný bullshit... Ja som to prečítal na stránke.Ale nezdalo sa mi to... je 85. ročník.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod simko » Uto 01. Mar 2016 16:00:21

berloq píše:Inak dosť malú odozvu tu vzbudili prvé klasiky, na to, že sa jednalo o preteky, kde sa sakra pretekalo! A druhým faktorom je, že štartoval aj Sagan. Na Kuurne už aj QS vyzeral trošku normálne, Vermote a Boonen sa snažili pretekať. Uvidíme, či sa ten Boonen dokáže dostať ešte do laufu, zatiaľ mu dosť chýba. Ja som si až teraz uvedomil, že GVA je už taký starý. Ale to je podľa mňa to o čom som hovoril, tá opotrebovanosť, ten vek na vrchole... Keď ho porovnáme s Boonenom, to sú úplne dva iné póly kariéry.

asi sa caka este na Strade Bianche a potom to tu prepukne:) GVA je sice stary oproti Petovi ale inak je podla mna prave teraz v najlepsom veku pre tazke klasiky. Cancellara ma teraz 34 rokov. ked mal 31 ako GVA ( Greg bude mat 17.maja 31 rokov) tak v jednom roku vyhral RvV aj P-R. podobny kusok sa mu podaril este v roku 2010 kedy mal tusim 29 rokov. takze Greg je teraz na vrchole jeho kariery , myslim ze este buduci a mozno ten dalsi rok bude silny ale potom zacne postupne upadat. podobne ako Boonen. predvcerom som cital clanok s GVA kde hovoril ze bude schopny vyhrat RvV aj ked bude mat 35 rokov. velmi mu nato sance nedavam:)
simko

Poslaťod berloq » Uto 01. Mar 2016 17:23:32

@simko

Áno, zle som to prečítal zo stránky. Tam bolo v novinkách, že má 35, proste sa niekto pomýlil a ja som to opísal. Aj keď sa priznám bolo mi to divné :D . Takže ten môj prvotný dotaz treba brať ako bezpredmetný.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Pet » Uto 01. Mar 2016 17:28:21

Je to aj o šťastí, forme, zdraví, podpore . Samozrejme, Horner je len "jeden". Chcel som len napísať, že netreba 2 - 3 roky dramatizovať . Aj Cancellara mal posledné roky zdravotné problémy. Uvidíme tohoto roku.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod majo » Uto 01. Mar 2016 18:39:12

dalsia vec je aj hlava ci motivacia...tommeke vyhral kopu velkych klasik a okrem toho vela sprinterskych dojazdov kym GVA je "len " vecne druhy...no vyzera to ze ho to nezlomilo prave naopak ze ho to nuti pracovat na sebe a hladat cesty ako sa zlepsovat...on je belgican a vyhrat ronde ci inu velku belgicku klasiku sniva urcite od mala...boonen uz toho vyhral dost cize ta jeho motivacia moze byt nizsia a kvoli tomu si mozno uz neprida dalsiu hodinu treningu aj keby mohol mozno nespravi v posilke dalsie 2 drepy ako ma predpisane a mozno nezatne zuby az tak v bergoch ako kedysi alebo ako teraz GVA atd...ale to vsetko su len spekulacie ale nieco na tom aj moze byt
majo

Poslaťod emor » Uto 01. Mar 2016 21:12:52

majo píše:dalsia vec je aj hlava ci motivacia...tommeke vyhral kopu velkych klasik a okrem toho vela sprinterskych dojazdov kym GVA je "len " vecne druhy...no vyzera to ze ho to nezlomilo prave naopak ze ho to nuti pracovat na sebe a hladat cesty ako sa zlepsovat...on je belgican a vyhrat ronde ci inu velku belgicku klasiku sniva urcite od mala...boonen uz toho vyhral dost cize ta jeho motivacia moze byt nizsia a kvoli tomu si mozno uz neprida dalsiu hodinu treningu aj keby mohol mozno nespravi v posilke dalsie 2 drepy ako ma predpisane a mozno nezatne zuby az tak v bergoch ako kedysi alebo ako teraz GVA atd...ale to vsetko su len spekulacie ale nieco na tom aj moze byt

"majo" - osobne si myslím že Tomeke zďaleka nestratil motiváciu ku tréningu a určite dnes netrénuje menej alebo s menším nasadením. Jeho posledný nešťastný pád v Arábii - koncom minulého roku ho takmer pripravil o celú jarnú časť sezóny. To že sa zotavil a s vervou pustil do tréningu - je podľa mňa neoddiskutovateľné. Otázka znie - v akej forme je dnes oproti rokom kedy "valcoval" a vyhrával úžasným spôsobom a naozaj veľké monumenty. :?: :idea:
Ja som si vychutnal celý posledný februárový víkend, skvelé klasiky vo flámsku a výborné preteky na juhu francúzska kde hviezdil Petr Vakoč. Takticky - silou a chuťou vyhrať. Peter Sagan je majster sveta a všetci čakajú že bude vyhrávať všetko kde sa ukáže.... ale oproti majstrom sveta z predošlých rokov - si myslím že začal sezónu obrovským štýlom a skvelé sa na neho pozeralo aj v sobotu aj v nedeľu. Verím že ak nebude mať nejaké nešťastné pády alebo komplikácie s technikou - že nám pripraví tento rok to - čo ešte doteraz klasický Saganfanúšik nevidel ;-) na Strade držme palce - verím že to budú skvelé preteky. Eurosport zase naberá naberá ďalšie prenosy s cyklistiky a máme sa na čo tešiť tento rok :)
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod paula@sile » Str 02. Mar 2016 15:10:55

no ja sa musim priznat, ze cyklistika je u mna posledne tyzdne dost v uzadi, sledovali sme obe vikendove klasiky, tu prvu by sme boli skoro prepasli, co sa mi este nikdy nestalo (popri vybalovani kartonov) a mne sa zda, ze peto je na tom podobne ako na zaciatku sezony minuleho roku, testovat formu, konkurenciu, neriskovat pad…
nato, ze nepretekal cely mesiac, boli jeho umiestnenia nad moje ocakavania…
nemozem sa dockat, ked vyrazime do terenu, ten gent-wevelgen, alebo harelbeke by sme mali stihnut, konecne prevetram moje duhove triko… 8-)

@berloq
dobry blog….valverde je prvy (samozrejne po petovi) ktoremu prajem, aby sa stal majstrom sveta

pre fanusikov eneco:
trasa eneco-tour 2016 je znama…

http://www.cyclingnews.com/news/2016-en ... announced/
paula@sile

Poslaťod elviska » Štv 03. Mar 2016 15:36:42

Roman Kreuziger nejde Strade Bianche kvôli chorobe. https://twitter.com/Roman86_K/status/705375347420872705
elviska

Poslaťod MichalJ » Pia 04. Mar 2016 11:24:09

lukas píše:Dnes sme robili prvý komentár pretekov s Petrom Saganom na novom webe. Nechali sme odomknutú diskusiu od začiatku, vedeli sme, že keďže sa preteky nevysielajú na dostupných TV, budú sa riešiť streamy, pustili sme to teda, hoci teraz je tam zo 20 nemiestnych diskusných príspevkov. Neviem aký je Váš názor na túto problematiku.

Zároveň chcem povedať, že sa nám nepáčia dve veci. Dlhodobo sa stáva, že sa diskutujúci ostatných pýta, čo sa práve deje, ako dnes "majo". Pýtam sa potom, načo sa päť hodín víkend-nevíkend za choro malý honorár kolega venuje pretekom a všetko dôležité píše live nehovoriac o tom, že ráno vstával skoro kvôli Langkawi a medzi tým ešte live písal dva biatlonové články. Spolu dnes robil 12 hodín. Ja dnes 10, hoci robím kopec vecí, ktoré navonok nie je vidieť.

Taktiež sa nám nepáči, keď sa vyslovene duplikuje naša robota. Je nad slnko jasnejšie, že po pretekoch naša práca nekončí a brázdime všetky weby, aby sme priniesli aj vyjadrenia nášho borca. "MichalJ" tam neviem načo dával jeho reakciu. Tu na fóre je to, samozrejme, v poriadku.

Ja sa ešte s dovolením vyjadrím k tomuto. V momente keď som to tam dával, na stránke samozrejme ešte vyjadrenie nebolo, a prišlo mi ako to vhodný argument do diskusie. V tom okamihu mi teda nenapadlo, že vám to bude prekážať, ale dobre, beriem na vedomie.

Čo sa týka diskusie počas pretekov. Osobne nejak neviem čo od nej očakávate vy sami. To že tam bude bordel so streamami sa zmení ťažko.
To že ľudia komentujú priebeh pretekov, alebo sa pýtajú na to ako to tam vyzerá mi zase príde normálne, fórum na CN je rovnaké, aj keď aj oni mávajú na stránke live popis. Niekedy sú takto podrobnejšie info ako sa vopchá do textu na stránke (teraz myslím aj u vás).
Rovnako som mal s týmto dilemu počas nedele, keď si redaktor asi nevšimol že v skupine so Saganom bol ešte Gatto a napísal, že Sagan útočil, lebo už bol sám. Nevedel som, ako budete brať keď to opravím v diskusii. Nakoniec som to tam napísal s tým, že mi príde normálne, že si človek niečo nevšimne. Verím, že pri písaní live komentáru sa nedá zachytiť všetko. Tak dúfam, že toto nikoho neurazilo. Platí to ale len pri live správe z pretekov, inak prípadné chyby hlásim na redakčný mail.

Každopádne môj návrh je diskusiu počas preteku skôr zrušiť. Na streamy, aj keby sa niekto chcel vyjadriť počas závodu, tu stále ostane fórum. A pod pretekom bude väčší poriadok v diskusii.
Alebo spraviť diskusiu osobitne ako to tu navrhoval rrYan*, len to by stálo ďalšiu prácu, keďže nerátam, že ste s niečím takým počítali počas prestavby stránky.
MichalJ

Poslaťod Pet » Pia 04. Mar 2016 14:08:31

Netreba sa hneď urážať ani na jednej - ani na druhej strane.
1 / To. že keď nie je bežne dostupný prenos a diskutujúci sa pýtajú , kde ho môžu sledovať je celkom normálne. Nie každý je je takí šikovní , aby si to vedel rýchlo vyhľadať.
2/ Nikto tu nespochybňuje prácu redakcie - písanie live počas prenosov. Stáva sa však , že niekomu chýba 5 - 10 minút aktuálna informácia - tak sa opýta. Pokiaľ je ta diskusia na slušnej úrovni tak myslím, že netreba z toho robiť zbytočnú " drámu ". Úmyslom diskutujúcich určite nebolo znevážiť prácu pracovníkov redakcie.
Obrázok užívateľa
Pet

Strada

Poslaťod berloq » Pia 04. Mar 2016 17:12:45

Tak zajtra Strada. Ono sú to naozaj veľmi špeciálne preteky, tým, že sa tam prelínajú tie prvky klasík severských (brať s nadhľadom, keďže dlažba nie je...) a tých kopcovitých. A tomu zodpovedajú aj favoriti. Fabian Cancellara patrí medzi obrovských, favoritov... Ale predsa len, nedá sa povedať, že trať je pre neho úplne ideálna. Resp. 99% trate áno, a to jedno percento tvorí samotné stúpanie do cieľa. Spartacus to vie v teréne rozbaliť, tomu jeho neskutočnému ťahu bolo veľakrát nemožné odolať. Ale pri predstave, že sa ho niekto dokáže udržať až k Siene, Cancellara to už bude mať veľmi ťažké. Dôkazom toho sú aj jeho víťazné edície, napriek tomu, že na šotolinových cestách všetkých odstavil a vytvoril si veľký náskok, super prudkú Santa Caterinu už iba prežíval. Takže Cancellara je síce obrovským favoritom, no on musí všetko vsadiť na jednu kartu, preto si myslím, že sú tu väčší favoriti. A takých jazdcov je asi viac... napadá ma Vanmarcke, ktorý taktiež už v meste nebude mať nárok. Každopádne na Cancellarov výkon som zvedavý, jeho dve výhry, ktoré doteraz získal ukazujú, že je dobre namotivovaný a taktiež veľmi silný.

Pre pretek majú skutočne najlepšie predpoklady, ako je v článku písané, obhajcovia Štybar, Kwiatkowski a samozrejme momentálne dosť na očiach Van Avermaet. To je jazdec schopný zajazdiť v posledných dvoch sezónach špičkovo každú jednu jednorázovku. Podobným typom je Gilbert, preto mi opäť po roku nejde do hlavy, prečo sa on tomuto preteku vyhýba. Je predsa bývalý víťaz, ale čo viac, tento pretek mu typologicky naozaj pasuje, veď v technike je skvelý, intuíciu a pohyb v pelotóne mal tiež vynikajúce, no a keby došlo na dojazd v poslednom stúpaní ťažko sa nájde vhodnejší jazdec... K tomu ešte vrchári Nibali a Valverde.

A potom samozrejme Sagan. Ťažko k tomu niečo dodať... Skrátka je aj on z top favoritov. Sú to jeho schopnosti, ktorými udivuje v rôznych etapách na pretekoch, a ktoré ho stavajú do pozície hlavných favoritov takmer na každom preteku. Ak bral úvodný belgický týždeň, povedzme voľnejšie, tu už do toho určite pôjde naplno. Samozrejme to všetko záleží od toho časovacieho cyklu, kto je v akom štádiu prípravy, no najmä momentálnej formy. Podľa mňa na tomto preteku nie je podstatný špurt do kopca, ako napísal T. Šandor, pretože ten nebude potrebný, najneskôr sa rozhodne na Santa Caterine, pokiaľ ju prekonajú dvaja cyklisti po boku, tých 150 metrov v miernom zjazde až na Piazza del Campo by mal rozhodnúť skôr klasický špurt, ale ani ten väčšinou nie je úplne podstatný, tam ide o tú pozíciu predovšetkým, keďže tam je minimum priestoru. A Sagan sa ešte trošku musí popasovať s tým dúhovým dresom, lebo predsa len, tento fakt je už asi skutočná veličina, ktorá úradujúcim majstrom strpčuje život :D .

Tak som zvedavý...
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia