Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Monumentálne klasiky (veľká päťka)

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Monumentálne klasiky (veľká päťka)

Poslaťod Keram » Sob 03. Okt 2015 20:16:19

ifčopifčo píše:
slovakpro píše:vďaka :)

Ja ťa nepoteším a nepoteším žiadneho fanúšika cyklistiky, Purito je zranený a Lombardiu nejde.
http://www.cyclingquotes.com/news/injur ... rodriguez/

Skoda :( .
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod West » Ned 04. Okt 2015 12:05:29

Podľa kurzov je Nibali najväčší favorit. Nie je to prekvapenie, aj keď Valverde je IMHO lepší kandidát. Skúsenejší vyváženejší. Ja osobne budem fandiť Nibalimu. Má už vyhraté všetky GT a tento monument by sa pri nich vynímal veľmi pekne. Za posledné roky nie je veľa takých všestranných cyklistov, ktorí by dokázali vyhrať GT aj monument. Z tých aktívnych ma napadá iba Valverde. Trať je fakt ťažká. Vlastne si na Lombardii ani nespomínam na ťažšiu. Keď sa to porovná z tou minuloročnou, tak je to brutálna zmena. A keďže si ju údajne takto chcú podržať nasledovných pár rokov, tak to nie je dobrá správa pre Peťa. Na tomto profile by mu ruže asi nepokvitli. Organizátori asi chceli dosiahnuť, aby sa diali veci aj skorej, ako na poslednom stúpaní a tak sú tie posledné tri kopce zoradené zo znižujúcou sa obtiažnosťou. Muro di Sormano je bližšie k cieľu, ako kedy bolo. Z vrcholu je to len 50km, takže už tu sa možno udeje niečo zásadné, aj keď hlavní favoriti počkajú asi na Civiglio, lebo tá rovinatá pasáž popri jazere je stále ešte dosť dlhá. Práve na Civigliu budú asi útočiť najlepší vrchári, ktorí tu nemajú až taký silný tím. Všeobecne sa očakáva, že pod vrcholom nastúpi aj Nibali, aby využil aj zjazd, ale keďže je tu Astana taká silná, tak by pre neho možno bolo výhodnejšie počkať, až mu parťáci dostatočne zničia balík. Celkovo to vyzerá na súboj Movistaru a Astany a teším sa na parádnu taktickú bitku.
West

Poslaťod MichalJ » Ned 04. Okt 2015 17:06:08

Parádny závod. Vyšlo počasie, krásne prostredie, boli veľmi pekné zábery. A jazdilo sa v podstate celý tv prenos. Bolo sa na čo pozerať.

Gratulácia Nibalimu, hlavne tou jazdou si to vážne zaslúžil. Poklona aj pred Morenom a Pinotom. Špeciálna pred Rosom, ten vyzeral že keby Nibali pomáhal jemu a nie naopak, vyhrá to on. Výborný výkon od neho.
MichalJ

Poslaťod ondro » Ned 04. Okt 2015 17:23:47

Moje dva rýchle hlavné dojmy z posledného veľkého výjazdu sezóny, podčiarkujúce sezónu ako celok:
1. Astana - po všetkých ich "šibalstvách" a klebetách sa už neviem až tak tešiť z víťazstva Nibaliho, aj keď je to jazdec podľa môjho gusta a myslím, že aj všeobecne sa ľuďom jeho štýl páči.
2. Ako poznámka na okraj: odkedy sa začalo poukazovať na motorkárov, tak sa to s nimi len zhoršuje. Buď je to tým, že sú teraz v strese a kopia ešte viac chýb, alebo si to proste iba viac všímame. Hm?
ondro

Poslaťod West » Ned 04. Okt 2015 18:46:43

Som naozaj rád za toto Nibaliho víťazstvo. Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault len títo jazdci dokázali vyhrať všetky preteky Grand Tour a ešte aj nejaký monument. Vincenzo sa ocitol v luxusnej spoločnosti. Je naozaj veľký šampión. Dnes to nevyhral nejakou náhodou, keď bol „pod radarom“ a prekvapil ostatných. Naopak. Všetci vedeli kde asi bude útočiť a dávali si na to pozor a napokon ho aj tak neustrážili. Valverde sklamal. Tie stúpania predtým mu dali zabrať a nemal takú iskru a asi preto jazdil tak defenzívne. Ale toto bola trať pre tých najčistejších vrchárov a on je (napriek úspechom v GT) predsa len trochu iná kategória jazdca. Prekvapil ma Pinot. U neho by som takto pred rokom vôbec nepredpokladal, že je typ čo môže dobre jazdiť klasiky. Ale on sa za rok v tomto naozaj dosť zlepšil.
West

Poslaťod bloy » Ned 04. Okt 2015 23:30:46

Zaslúžené víťazstvo, čo viac dodať. Snáď len, že Landa a Rosa pekne pomáhali, hoci, ak sa nemýlim, obaja odchádzajú z Astany.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ifčopifčo » Pon 05. Okt 2015 11:02:45

bloy píše:Zaslúžené víťazstvo, čo viac dodať. Snáď len, že Landa a Rosa pekne pomáhali, hoci, ak sa nemýlim, obaja odchádzajú z Astany.

Rosa má podpísanú Astanu ešte na dve sezóny.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Pon 05. Okt 2015 17:14:25

West píše:Som naozaj rád za toto Nibaliho víťazstvo. Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault len títo jazdci dokázali vyhrať všetky preteky Grand Tour a ešte aj nejaký monument. Vincenzo sa ocitol v luxusnej spoločnosti. Je naozaj veľký šampión. Dnes to nevyhral nejakou náhodou, keď bol „pod radarom“ a prekvapil ostatných. Naopak. Všetci vedeli kde asi bude útočiť a dávali si na to pozor a napokon ho aj tak neustrážili. Valverde sklamal. Tie stúpania predtým mu dali zabrať a nemal takú iskru a asi preto jazdil tak defenzívne. Ale toto bola trať pre tých najčistejších vrchárov a on je (napriek úspechom v GT) predsa len trochu iná kategória jazdca. Prekvapil ma Pinot. U neho by som takto pred rokom vôbec nepredpokladal, že je typ čo môže dobre jazdiť klasiky. Ale on sa za rok v tomto naozaj dosť zlepšil.

Valverdeho odrovnala Vuelta, už tam bolo vidieť, že už má dosť, inak si myslím, že by bol konkurencieschopnejší. V takto ťažkom preteku sa bez problému pohyboval v prvej skupine, tým, že by nasledoval Nibaliho, by stratil veľa síl, ktoré by mu mohli chýbať v prípadnom šprinte. Ale veď to je Valverde, jazdí tak stále, nešliapne navyše, dokiaľ nie je jasné, že z toho niečo bude mať. A tak isto možno na neho všetci pozerajú, pretože z nikoho nejde v takýchto pretekoch viac strach ako z neho. Valverde je na kopcovitých jednorázovkách muž, ktorého treba poraziť.

Ale pretek to bol naozaj parádny! Mne sa to takto strašne páči... náročnosť rovnajúca sa horskej etape! Ešte ťažšie ako trebárs La Doyenne. Minulý rok sa mi tá trať páčila tiež, pretek bol zaujímavý. Ale toto bola lahôdka, takto náročná jednorázovka, dúfam, že charakter preteku zachovajú aspoň pár rokov. Výhra Nibaliho by to mohla zaručiť! :)
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod bloy » Pon 05. Okt 2015 17:22:56

ifčopifčo píše:Rosa má podpísanú Astanu ešte na dve sezóny.

Aha, vďaka za info, ja som mal dojem, že odchádza do Lampre, ale neviem, kde som to nabral, najskôr som si to s niekým pomýlil.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Alejandro

Poslaťod sportovec » Uto 06. Okt 2015 8:34:57

berloq píše:Valverdeho odrovnala Vuelta, už tam bolo vidieť, že už má dosť, inak si myslím, že by bol konkurencieschopnejší.

Ja to vidím tak, že Valverdeho odrovnala TdF, kde siahol až na dno svojich nekonečných síl, veď na Vuelte už to nemalo tú iskru čo minulý rok.

Ale na to, že hovoril že je po TdF unavený, tak celkom dobre ešte v tejto sezóne potom dával. (víťazná etapa na Vuelte, 3. miesto v časovke, 7. v GC, zelené tričko ... no a potom 5. na svete, 4. Lombardia, 3. San Sebastian)

Ale väčšina pelotónu by bola s jeho výsledkami spokojná ;)
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod bloy » Uto 06. Okt 2015 10:24:38

A výrazne sa podieľal na treťom víťazstve v rade v tímovej klasifikácii za sezónu pre Movistar.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod West » Uto 06. Okt 2015 18:32:24

berloq píše:Ale pretek to bol naozaj parádny! Mne sa to takto strašne páči... náročnosť rovnajúca sa horskej etape! Ešte ťažšie ako trebárs La Doyenne. Minulý rok sa mi tá trať páčila tiež, pretek bol zaujímavý. Ale toto bola lahôdka, takto náročná jednorázovka, dúfam, že charakter preteku zachovajú aspoň pár rokov. Výhra Nibaliho by to mohla zaručiť! :)

Niekde som čítal, že to takto chcú údajne pár rokov nechať, pretože príliš časté zmeny trasy Lombardiu zrážajú v hierarchii monumentov. Pri pretekoch, ktoré sa jazdia aj vyše 100 rokov je asi vhodná určitá konzervatívnosť :) (aj keď to znamená monopol Coma ako dojazdového mesta čo sa tiež niekomu nemusí pozdávať) Ale táto trasa je určite výborná. Podľa mňa tomu dosť pomohlo posunutie Muro di Sormano bližšie k cieľu. Ak by to bolo 30-40km skorej, tak to balík prejde vlažným tempom a nič moc sa neudeje. Ale 50km pred cieľom je to už pre mnohých atraktivne trochu osoliť tempo. A keď sa balík zbaví prebytočných domestikov (a to pri takýchto strmých stúpaniach je prakticky istota), tak môže začať naozajstná cyklistika, kde si lídri už musia začať svoje veci riešiť sami. A takto ako včera, keď borci dochádzali do cieľa po jednom, by mala vyzerať klasika čo už dnes vidieť len výnimočne. Trochu podobná situácia nastala dva roky nazad aj pri Ronde, kde veľmi pomohlo posunutie brutálneho Koppenbergu iba 44km pred cieľ. Do Koppenbergu je to pohodová jazda v balíku a po ňom nastáva chaos. Tento rok Ronde a Lombardia boli rozhodne najkrajšie monumenty.
West

Poslaťod dexterko » Uto 12. Jan 2016 14:36:54

Degenkolb: The biggest rival for the future is Kristoff. Peter Sagan, of course, is an outstanding athlete but he also still needs to prove in the Classics season that he can win the big races. Celé vyjadrenie na CQ.

Ja si myslím, že Kristoff tento rok na monumentoch práveže zlyhá, resp. nevyhrá žiaden a nebude až tak miešať kartami ako minulý rok. Najväčší súper pre všetkých bude nepochybne Sagan. Neskutočnú formu nabral po minulej jari a gradoval ju po zbytok sezóny. Myslím, že v Tinkoffe už prišli na spôsob ako so Saganom pracovať a sám sa dostáva do najlepších rokoch, kde už teraz na ňom badať aj mentálnu vyspelosť v porovnaní s ostatnými sezónami.
Kristoff po jari, kde bol veľmi silný, bol viacmenej neviditeľný. Výsledkovo a myslím, že aj formou išiel rapídne dole. Okrem nórskch bitiek, kde mu nemal kto konkurovať, nevyhral defacto nič. Na tdf bol stratený. Myslím, že si to prenesie aj na jar. Presne ako Sagan si preniesol úpadok formy z predminulej sezóny do začiatku tej minulej. Zato Degenkolb bude asi druhý najhorúcejší favorit na JK. Veľký progres očakávam (a dúfam) na jar aj u Štybyho, počítam, že ten si už odvezie nejaký vavrín a bude čierny kôň na každom monumente.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod dexterko » Ned 13. Mar 2016 13:19:11

Kittel M-SR nepôjde. Priznal, že sa necíti byť vo forme, aby mohol súperiť s najlepšími na Poggiu. Podľa mňa aj keby bol vo forme tak by tam nemal ísť. On mal vždy problém s takýmito kopčekmi. Etixx má momentálne oveľa lepších jazdcov na tento typ preteku ako npr. Štybar, Brambilla, možno Gaviria? Kittel tuším ani ešte nešiel tento závod.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod simko » Str 16. Mar 2016 13:37:05

smutok v dusi zo vcerajsku este pretrvava. tak ako mal Peto minuly rok na ToC stastie o 1 sekundu tak mal teraz na T-A smolu o tu 1 sekundu. Peto by si to urcite zasluzil viac ako GVA. verim ale ze sa mu stastie prikloni na iných dolezitejsich pretekoch. mozno uz aj na tych v sobotu.
kedze uz je streda pomalicky tu treba zahriat diskusiu o MSR :) opat rok kedy nie je sucastou Le Manie takze ulahcenie pre spurterov.
top favoriti su pre mna Sagan , Kristoff, Matthews . hned za nimi asi GVA a Cancellara.

co sa tyka Kristoffa tak tam mam taky maly otaznik. minuly rok prenho urobil mamutiu pracu Paolini. myslim ze jeho absencia moze byt pre Kristoffa citelna

Peto ten ako to uz je zvykom ma moznost aj utocit ale aj cakat na spurt skupiny. taketo tazke rozhodovanie nema ani jeden pretekar. casto je to pre Peta aj nevyhoda. minuly rok sa pri zjazde nachvilu ocitol uplne na cele dokonca sa tam tusim aj vytvorila medzera. mozno keby do toho isiel naplno tak ktovie. kazdopadne Poggio nie je velmi tazke tam sa az tak neda atakovat. museli by spolupracovat . viem si predstavit ze by sa utrhla skupina Peto, Cancellara, Styby, GVA, Matthews + este par dalsich. ak by mal Peto v zavere dobru poziciu a citil by sa dobre tak si myslim ze moze porazit v spurte aj Kristoffa aj ostatných spurterov ktori tam budu.

Matthews bude velmi nebezpecny. jednak dokaze bez problemov na tom profile uvisiet za kazdym a zaverecny spurt ma silny. jedna vec je ista. Matthews sam od seba utocit nebude. je to taky Gerrans v mladsom vydani. jeho forma z P-N vyzera velmi dobre

GVA a Cancellara to by mohli byt partaci pre Petra do utoku aj do zaverecneho spurtu. tito dvaja vedia ze so spurtermi v zavere nemaju sancu asi ani na top 3. cize cielom BMC a Treku by podla mna malo byt co najviac to zneprijemnit spurterom a ist co najtvrdsie uz na Cipresse.

spomeniem aj Gaviriu. neviem co od neho ocakavat . je to vynimocny talent a preto mu mozno 290 km nebude robit problem. navyse aj kopce mu vadia o dost menej nez napríklad Ewanovi. ale skor si myslim ze na prvýkrát to nebude stacit.
simko

Poslaťod vladimir » Str 16. Mar 2016 15:35:51

Tento rok dávam najväčšiu šancu neskoršiemu úniku. Viacerí útoční pretekári majú naozaj skvelú formu a niektorí šprintéri chýbajú.

Podľa môjho názoru top favoritmi sú:

***** Matthews, Sagan a Cancellara
**** GVA, Gaviria a Bouhanni
*** Kristoff, Štybar, Hagen, Thomas, Kwiatkowski, Demare ....

Myslím, že Matthews sa pridá k útoku, ale pravdepodobne nebude striedať, takže bude veľmi nebezpečný (Snáď mu to Cancellara trochu vysvetlí, ako to on zvykne, ale neviem, či to bude stačiť :-)) . Ak si Sagan dobre rozloží sily a nenechá sa “uniesť” (minulý rok na monumentoch ukázal, že to dokáže), má tiež veľmi dobrú šancu. Cancellara má výbornú formu a je veľmi “prefíkaný”, takže s ohľadom na to, že v úniku budú asi aj nejaké tie psycho-hry, Cancellara patrí medzi top 3 favoritov. Tiež má viac možností, ako vyhrať (myslím napr. aj sólo, kt. sa ale nedá vylúčiť ani u Petra).

GVA by som zaradil tesne za top trojku. Zo šprintérov na MSR je Gaviria najrýchlejší a v kopcoch ide tiež veľmi dobre. Uvidíme, ako sa vyrovná so vzdialenosťou. Teraz je o pol roka mladší ako Sagan v roku 2012, takže jeho mladý vek nemusí byť automaticky prekážkou pre dobrý výkon na MSR. Tento rok je Bouhani veľmi silný, a ak únik zlyhá, prípadne Gaviria dostane nejaké kŕče, tipol by som na víťaza Bouhaniho. Kristoff je rýchly ako nikdy pred tým, ale obávam sa, že stratí kontakt s pelotónom, resp. nebude mať silu na dobrý šprint.

Čiste z hľadiska fyzických predpokladov, by som dal na prvé miesto Sagana, ale všetci vieme ako to chodí. Karty budú miešať samozrejme aj ďalší pretekári.
Veľmi držím palce, aby to tentoraz vyšlo!
vladimir

Poslaťod dexterko » Str 16. Mar 2016 21:43:32

Môj názor je taký, že ak chce PS v sobotu vyhrať nemôže sa spoliehať (čakať) na záverečný špurt veľkej skupiny, hlavne kde by mohli byť borci ako Gaviria, Kristoff a pod. Predsa len, už to nie sú tie špurty ako pred 3-4 rokmi v jeho podaní. A po 300km si ani netrúfam odhadovať. Práveže väčšinou na monumentoch a aj tento rok už stihol dokázať, že tie sily na špurt už mu chýbajú, hm fakt ale neviem prečo. Za to už pár mesiacov ukazuje aktívnu, odvážnu cyklistiku, ktorú vidím ja ako jeho faktor úspechu na tohtoročnom M-SR. Podľa mňa by mal maximálne šetriť sily až pod Pogio, tam by mali prevziať taktiku Tinkoffáci ako tuším minulý či predminulý (nepamätám) rok Kaťušáci, dať tempo aby nezabili Sagana, ten by sa mal držať vpredu ako onoho času Kristoff, prípadne dať poriadne tempo aby utrhli špurtérov ale nie Sagana. A ten by mal pred vrcholom zaútočiť, a v zjazde to dokonať, či už sám alebo s niekym. Proste urobiť niečo podobné ako na MS, nečakať až na pásku, ale bachnúť do toho na Pogiu, buď to víde alebo nie. Pretože už aj sám musí vidieť, že z tých špurtov už veľa neťaží. Ale tak moja predstava je jedna vec, skutočnosť bude možno iná. Každopádne prajem mu to.

@simko
to ani nebola sekunda, ten rozdiel čo mu zaručil 1st place museli merať mikroskopom, to ani fotofinish nevedel rozlúsknuť :lol:
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod West » Str 16. Mar 2016 22:27:29

@dexterko
Taký útok by bol štýlový a sám som nad tým uvažoval už od Richmondu, ale bude to veľmi ťažké predviesť, lebo presne toto budú od Peťa súperi očakávať. Už minulý rok mal takmer celé Poggio za sebou zaveseného Matthewsa, ktorý aj po preteku priznal, že to bola jeho základná taktika. A toho utrhnúť pri jeho súčasnej forme bude veľmi ťažké. A obávam sa že podobný prípad bude aj Štybar a GVA, ktorý hovoril o tom že už nebude tak naivno útočný ako doteraz. Je to škoda, lebo IMO Sagan a Spartakus sú momentálne jediní jazdci, ktorí by takýto parádny sólový kúsok dokázali zvládnuť. Ale ako si písal, musela by tomu predchádzať masívna ofenzíva Tinkoffu na Poggiu a ešte by to chcelo kus šťastia. Najpravdepodobnejší scenár stále ostáva špurt 20-30 člennej skupinky čo ma nijak zvlášť neteší, ale ja osobne nie som až taký skeptik ohľadne Peťovho špurtu. Dobrou možnosťou by bolo aj odtrhnutie skupinky silných klasikárov a tam sa už môže udiať čokolvek.
West

Poslaťod ifčopifčo » Str 16. Mar 2016 23:44:54

V súvislosti s Primaverou mi nedá pripomenúť roky 2012 a 2103 kde bol Sagan veľmi blízko k víťazstvu a strašne ma, a čím ďalej viacej mrzí, že sa mu to vtedy nepodarilo, zatvorilo by to už vtedy ústa tým ktorí neustále omieľajú ako Sagan ešte nevyhral monument. Vtedy to vyzeralo tak ľahko že si človek povedal, to nič, musí to prísť o rok ale ouha, ďalšie roky ukázali ako sa konkurencia rozšírila a že to nebude vôbec také ľahké.
Takže nebude. Páni máte skvelé taktické nápady ale bude strašne ťažké sa zbaviť rýchlikov a nastáva tá klasická dilema, útočiť a riskovať alebo maximálne šetriť sily? Pretože ak sa útok nepodarí a prevalí sa cez neho druhá skupina nemusí to byť ani top 10 a začnú reči aký je Sagan takticky nevyzretý, prečo nečakal na šprint a maximálne nešetril sily. Pretože verím že v šprinte by top 5 spravil čo by sa ale väčšine vysokonáročných fanúšikov málilo a pýtali by sa prečo preboha ten Sagan nezaútočil. :lol:
Kristoff bude určite oslabený o Paoliniho ktorý ho ostatné roky priviedol priam za ručičku 200 metrov pred čiaru. Ale keď bude v popredí jeho drvivý dlhý finiš je ťažko zastaviteľný.
Matthews nikoho nepotrebuje, dokáže sa zavesiť za súpera a nepustí ako buldog, spomeňme si ostatný Amstel a vie byť v závere sakra rýchly, aj keď si myslím že na rovine by ho Peter mohol dať.
Bouhanni, Demare sú veľké otázniky, ak vydržia do záveru (Bouhanni to minulý rok dokázal) tak Petra môžu dať ale pokojne ich Peter môže zdolať.
A čo Cav? Zatiaľ je po dráhových MS úplne nenápadný, keby som ho nevidel na štartovke Tirrena tak ani neviem že tam bol. Sú to mimikry?
Potom sú tu mladíci Bonifazio a Gaviria. Talian ukázal už minulý rok svoju kvalitu a keď Gavíria bude v závere v popredí a ostanú mu sily tak je možné všetko. To by bolo bomba, nie? A keď to minulý rok dokázal Bonifazio a mal 21 rokov tak prečo nie Fernando? Jediné riešenie je urobiť preteky čo najťažšími a o to by sa mali postarať najmä tímy bez výraznejších šprintérov ako Cannoni, A2R, Astana...
A čo taký Viviani? 2012,2013 neuspel ale to bol s Petrom u Cannonov, v SKY určite zlepšil vytrvalosť a v šprintoch Petra zdoláva.
A ostáva ešte skupina šprintérov ako Nizzolo, Modolo, Swift.., tých by Peter mohol v závere zdolať.
Klasikári. Spartakus ukazuje fantastickú formu a je predpoklad že sa o niečo pokúsi, v zálohe majú ešte Nizzola, na MSR nemá čo stratiť. Jeho predpokladaný pokus by mohol byť šancou pre cyklistov ako je Peter, GVA, EB Hagen, Nibali, Bakelants, Thomas ... zbaviť sa rýchlych šprintérov je sen, v prípade úniku podobnej skupiny by bol Peter v šprinte favoritom.
Nech to bude akokoľvek, Peter nesmie urobiť takú pozičnú chybu ako minulý rok ktorá ho podľa mňa stála pódium, formu má podľa mňa lepšiu ako vlani, možné je všetko. Strašne ma štve že Riis nie je v týme, práve od neho som očakával že dokáže premyslieť takú taktiku tímu ktorá by Petrovi uľahčila cestu za víťazstvom.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Štv 17. Mar 2016 0:14:57

[quote="ifčopifčo"]V súvislosti s Primaverou mi nedá pripomenúť roky 2012 a 2103 kde bol Sagan veľmi blízko k víťazstvu a strašne ma, a čím ďalej viacej mrzí, že sa mu to vtedy nepodarilo, zatvorilo by to už vtedy ústa tým ktorí neustále omieľajú ako Sagan ešte nevyhral monument. Vtedy to vyzeralo tak ľahko že si človek povedal, to nič, musí to prísť o rok ale ouha, ďalšie roky ukázali ako sa konkurencia rozšírila a že to nebude vôbec také ľahké.

presne tak. vtedy v roku 2013 to fakt vyzeralo ze o rok je MSR iste a mozno aj RvV. ale nasledovali dva roky ktore nam ukazali ze to vobec nebude lahke. ja vsak stale verim ze ked bude Peto v idealnom klasikarskom veku (ako je GVA teraz) tak to tam bude bit hlava nehlava. Peter je majster sveta co je mozno este o kusok viac ako monumenty. ale aj tak mu to stale vsetci pripominaju ako este nevyhral monument. velmi ho potrebuje vyhrat. a to ho urcite aj trochu zvazuje. ak by uz nejaky mal na svojom konte verim ze by pretekal s vacsou lahkostou a prave vtedy by podla mna zacali nabiehat tie vitazstva. dufam ze to stastie co nemal na T-A sa mu vrati na inom preteku. a dufam ze to bude jeden z tych troch najblizsich monumentalnych. musi sa mu to vratit. nikto si to nezasluzi viac ako Peto. to vravim objektivne myslim si:)
simko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia