Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod Keram » Ned 22. Máj 2016 11:42:38

Sagan si vcera isiel vlastne preteky :) Skoda ze este neospurtoval toho Kristoffa to by bolo genialne. Ale aj tak hoci skoncil druhy isiel som spat s lahkym usmevom na tvari a neveriacky som krutil hlavou co to ten Peter zase vyvadzal :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod bloy » Ned 22. Máj 2016 14:56:43

paula@sile píše:je to narocny tyzden, pre fanusika cyklo-sportu, unava sa preukazuje.... :D :mrgreen:

Priznávam sa, že dve etapy z Kalifornie som si pozrel až na druhý deň. :oops:
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Ned 22. Máj 2016 17:57:47

bloy píše:
paula@sile píše:je to narocny tyzden, pre fanusika cyklo-sportu, unava sa preukazuje.... :D :mrgreen:

Priznávam sa, že dve etapy z Kalifornie som si pozrel až na druhý deň. :oops:

No ja som 5. etapu nevidela do konca, zaspala som na gauci. :)
elviska

Poslaťod paula@sile » Ned 22. Máj 2016 20:49:22

ifčopifčo píše:

Mám veľmi rád toto obdobie, cez deň Giro, Kalifornia v noci, manželka je preventívne u svokry :lol:

u nas to take jednoduche neni, okrem cyklo-sportu, kedze je moja polovicka fudbalovy fan, pozerame este aj ten a hokej, ten som vyradila uz pred rokom, inak by sa to nedalo vydrzat… :lol:
paula@sile

Poslaťod dem » Uto 24. Máj 2016 21:03:10

Women Tour of California 19-22.5.2016
Final General Classification
1. Megan Guarnier (Boels-Dolmans)
2. Kristin Armstrong (Twenty16-RideBiker)
3. Evelyn Stevens (Boels-Dolmans)
4. Marianne Vos (Rabo-Liv)
5. Leah Thomas (Twenty16-Ridebiker)
INFO TU: http://cyclingtips.com/2016/05/womens-tour-of-california-ends-in-a-lightning-fast-finale/

Obrázok
Obrázok
dem

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 28. Máj 2016 14:00:01

Tretria etapa Baloise belgium tour je zrusena po velkom pade zrejme v tom opat boli motorky... :evil:
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Dauphiné

Poslaťod berloq » Sob 04. Jún 2016 15:45:53

Giro ledva skončilo, no Tour už volá! A závan Tour je tu už zajtra... Región Dauphiné a klasicky, až na Indiána všetci favoriti Starej Dámy na štarte!

Ale zaujal ma teda ten prológ. Horský prológ to je vyložene rarita, možno o to viac na francúzskych pretekoch a s takými brutálnymi parametrami. Za tú druhú polovicu by sa nemuseli hanbiť ani organizátori Vuelty :D . A tak jasne očakávam súboj tých najlepších... Froome vs. Contador! Hneď od prvej etapy, tak ako predvlani...

A prognózy? Contador je v horských časovkách vyložene skvelý, takže mal by sa pohybovať v absolútnom popredí. Froome ich zase toľko nezajazdil... Pamätám 2: Obe v roku 2013, najprv prológ na okolo Romandie na úpätí Verbieru a potom samotná horská časovka medzi Embrun a Chorges (ktorá však nebola len do kopca) a obe Froome vyhral! Navyše Froome je jednoznačne najlepší tempár jazdiaci do kopca medzi súčasnými cyklistami. Len možno taký môj osobný dojem, že čím ťažšia (profilovo) časovka, tým menej Froome na konkurenciu získa (ale to je fakt diskutabilné asi, ale teda je jasné, že v tých rovinatých je asi oveľa lepší ako priami konkurenti).

Ale uvidíme... aj nedávna časovka na Alpe di Siusi nedopadla až tak podľa plánu. Takže žeby ďalší favoriti? Pinot alebo Aru? U Arua čakám, že ešte vo forme nebude, vyladí až na Tour. Za to Pinot ide snáď prvýkrát Dauphiné a tento rok jazdí skvele... Takže prečo nie... A potom sa zajtra môžu presadiť aj účastníci z Gira. Nepozeral som síce súpisku, ale keď tam nejakí sú, prečo nie... tí by mali byť rozjazdení najlepšie.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Alex » Sob 04. Jún 2016 20:05:09

Tak to je naozaj taká "raritka" ten zajtrajšok. Ale bude to veľmi zaujímavé, nejaké rozdiely malé sa tam spravia, je to veľmi náročné stúpanie. Očakávam súboj medzi Contíkom, Froomiem a Pinotom. Ten to kľudne zajtra môže vyhrať, v kopcoch je z roka na rok lepší a tento rok, ak nebude mať nejakú smolu na TdF, tak očakávam pódium od neho. Aru aj podľa mňa ešte nebude v top forme. Ten prolog by mohol sadnúť Puritovi, aj keď sa mi zdá že už začína ustupovať zo svojej pozície TOP vrchára. Uvidíme, čo predvedie Landa, kľudne môže byť čiernym koňom. Týždňové etapáky sú doménou Porteho, toho bude istotne na Dauphine vidieť. Prekvapiť môže aj Bardet. Teším sa S.L.Henaa, je dosť rýchly aj na páske takže tie klasikárske dojazdy by mu mohli sedieť. Uvidíme čo Kwiatek... Mollema by sa tiež mohol ukázať. Určite bude vidieť Dan Martin, pre neho viac ideálnych dojazdov, tento chlapec bude mútiť vodu na CdD. V šprintoch jednoznačne verím Bouhannimu, som zvedavý ako ho potrápi Kristoff a hlavne či Degenkolb už bude schopný bojovať v šprinte s tými najlepšími.Zo šprintérov ešte Hofland, Bonifazio a možno Sam Bennett. Tie klasikárske dojazdy budú sedieť dosť veľkému počtu pretekárov. Van Avermaet medzi nich určite patrí. Teším sa na Alaphillippa, mohol by sa presadiť. Takisto to bude sedieť Tonymu Gallopinovi, ktorý išiel výborne na Paris-Nice. Som zvedavý na Enrica Gasparotta, mohol by kľudne spraviť nejaký výsledok. Nažhavený je určite A.Vuillermoz, ktorý po páde na AGR prišiel o svoj prvý vrchol sezóny. Ukázať by sa ešte mohli napríklad Theuns, Lutsenko, Bakelants či Dani Moreno. Každopádne sa teším....
Alex

Poslaťod majo » Sob 04. Jún 2016 22:01:27

Alex píše:Tak to je naozaj taká "raritka" ten zajtrajšok. Ale bude to veľmi zaujímavé, nejaké rozdiely malé sa tam spravia, je to veľmi náročné stúpanie. Očakávam súboj medzi Contíkom, Froomiem a Pinotom. Ten to kľudne zajtra môže vyhrať, v kopcoch je z roka na rok lepší a tento rok, ak nebude mať nejakú smolu na TdF, tak očakávam pódium od neho. Aru aj podľa mňa ešte nebude v top forme. Ten prolog by mohol sadnúť Puritovi, aj keď sa mi zdá že už začína ustupovať zo svojej pozície TOP vrchára. Uvidíme, čo predvedie Landa, kľudne môže byť čiernym koňom. Týždňové etapáky sú doménou Porteho, toho bude istotne na Dauphine vidieť. Prekvapiť môže aj Bardet. Teším sa S.L.Henaa, je dosť rýchly aj na páske takže tie klasikárske dojazdy by mu mohli sedieť. Uvidíme čo Kwiatek... Mollema by sa tiež mohol ukázať. Určite bude vidieť Dan Martin, pre neho viac ideálnych dojazdov, tento chlapec bude mútiť vodu na CdD. V šprintoch jednoznačne verím Bouhannimu, som zvedavý ako ho potrápi Kristoff a hlavne či Degenkolb už bude schopný bojovať v šprinte s tými najlepšími.Zo šprintérov ešte Hofland, Bonifazio a možno Sam Bennett. Tie klasikárske dojazdy budú sedieť dosť veľkému počtu pretekárov. Van Avermaet medzi nich určite patrí. Teším sa na Alaphillippa, mohol by sa presadiť. Takisto to bude sedieť Tonymu Gallopinovi, ktorý išiel výborne na Paris-Nice. Som zvedavý na Enrica Gasparotta, mohol by kľudne spraviť nejaký výsledok. Nažhavený je určite A.Vuillermoz, ktorý po páde na AGR prišiel o svoj prvý vrchol sezóny. Ukázať by sa ešte mohli napríklad Theuns, Lutsenko, Bakelants či Dani Moreno. Každopádne sa teším....

sak ty si tu vymenoval skoro celu startovku :D :D
majo

Poslaťod dexterko » Štv 09. Jún 2016 9:58:06

Neskutočný Aru včera, aby takto vypálil rybník vrchár celému pelotónu, paráda. Dnes konečne začne to pravé Dauphiné. Snáď prvý krát v sezóne priama konfrontácia top GC jazdcov na poriadnom kopci, až na výletníka Naira a Vincenza, ktorý si už svoju časť sezónneho podielu odmakal. A ja budem mať konečne aj čas si to pozrieť live. Včera som zapol večer záznam na ES, no musel som sa strašne prekonávať aby som to dopozeral. Snáď ani nie je možné aby od 26 km (kedy som začal sledovať) až do finišu tam nasáčkovali 5 komerčných brejkov. Ale tie fajne dlhé, keďže to bol záznam. Ešte aj 3 km to go si dovolili ju tam dať. Ide ten ES od deseti k peti.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ifčopifčo » Štv 09. Jún 2016 10:52:46

dexterko píše:Neskutočný Aru včera, aby takto vypálil rybník vrchár celému pelotónu, paráda. Dnes konečne začne to pravé Dauphiné. Snáď prvý krát v sezóne priama konfrontácia top GC jazdcov na poriadnom kopci, až na výletníka Naira a Vincenza, ktorý si už svoju časť sezónneho podielu odmakal. A ja budem mať konečne aj čas si to pozrieť live. Včera som zapol večer záznam na ES, no musel som sa strašne prekonávať aby som to dopozeral. Snáď ani nie je možné aby od 26 km (kedy som začal sledovať) až do finišu tam nasáčkovali 5 komerčných brejkov. Ale tie fajne dlhé, keďže to bol záznam. Ešte aj 3 km to go si dovolili ju tam dať. Ide ten ES od deseti k peti.

Aru výborne, som vždy rád keď zvíťazí odvážny chlapík. Dnes nás ale čaká posledná etapa pre šprintérov.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Štv 09. Jún 2016 11:27:43

Dal som to pod článok ale dám to aj sem, veľmi pekné video z Okolo Slovenska z bicykla Sisra zo záveru včerajšej etapy
https://www.facebook.com/frantiseksisro ... =2&theater
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Štv 09. Jún 2016 12:01:17

:lol: som trochu predbehol čas, dnes ešte fakt špurtéri. A tak som sa tešil :lol:
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ondro » Štv 09. Jún 2016 12:10:01

To je fajn, že sledujeme aj to Dauphiné. Zaujímavé etapy, pekné víťazstvá. Furt som na vážkach so sympatiami či antipatiami voči Aruovi, ale každopádne klobúk dolu.
Myslím, že v podstate už začala Tour, zatiaľ bojujú mentálne. Na ES už pekne dávajú medailóniky - Quintana, Contador... Bude to dačo, verím, že hej. Ale to už je zas téma Tour.
Každopádne je toto Dauphiné potešiteľné. Aj som si po Gire vravel, že trošku si môžem oddýchnuť od cyklistiky, ale potom reku kuknem na chvíľu, ako im to ide vo Francúzsku a zas to len musím dopozerať, výborné.
ondro

Poslaťod Keram » Štv 09. Jún 2016 21:05:10

ifčopifčo píše:Dal som to pod článok ale dám to aj sem, veľmi pekné video z Okolo Slovenska z bicykla Sisra zo záveru včerajšej etapy
https://www.facebook.com/frantiseksisro ... =2&theater

Myslim ze celkom zaujimavy dojazd najskor na Kapitulsku potom na Narodnu a odtial na namestie :) Skoda ze museli odbocit na zaciatku Kapitulskej. Tolko krat som si vravel aky by tam bol pekny dojazd lebo je to kus do kopca. Ale na konci su stlpiky takze sa to nedalo :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod West » Pia 10. Jún 2016 17:30:19

ondro píše:To je fajn, že sledujeme aj to Dauphiné. Zaujímavé etapy, pekné víťazstvá. Furt som na vážkach so sympatiami či antipatiami voči Aruovi, ale každopádne klobúk dolu.
Myslím, že v podstate už začala Tour, zatiaľ bojujú mentálne. Na ES už pekne dávajú medailóniky - Quintana, Contador... Bude to dačo, verím, že hej. Ale to už je zas téma Tour.
Každopádne je toto Dauphiné potešiteľné. Aj som si po Gire vravel, že trošku si môžem oddýchnuť od cyklistiky, ale potom reku kuknem na chvíľu, ako im to ide vo Francúzsku a zas to len musím dopozerať, výborné.

Mám s ním podobný problém. Ale je mladý, snáď ešte dozreje. Ale jazdecky je to cyklista, ktorý mi reže. V mnohom pripomína Nibaliho. Napríklad ten útok a víťazstvo je niečo čo by som čakal z momentálnej vrchárskej špičky naozaj iba od Nibaliho.
West

Poslaťod emor » Pia 10. Jún 2016 18:59:23

Fabio je kapacita. Možno nebude dominantným ako Alberto, ale podľa mňa dokáže skvele pokračovať v šľapajách Vincenza.
Dnes Froomie neskutočný. Odpáral všetkých a Riška pred seba už nepustil :D Darmo je to veľký šampión. Tohtoročná TdF sľubuje veľkú bitku. Uvidíme či Indián bude zase čakať na posledný kopec alebo sa posunie medzi naozajstných šampiónov. Zajtra na CdD očakávam ešte väčšiu melu a neverím že Pistolero to nechá len tak, ako ho poznáme bude skúšať ;-)
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod ondro » Pia 10. Jún 2016 21:07:25

Ten Froome, ten Froome. Čo to zas z toho bude? Ani nie teraz, ale potom. Nechcem vidieť 2 roky po sebe rovnakú Tour. Sa obávam, że to hrozí. Ale uvidíme zajtra, pozajtra, o mesiac.
ondro

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 11. Jún 2016 22:15:27

Preco dnes nemal Sagan na sebe dres slovenskeho majstra ked je majster sr v casovke?
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod elviska » Sob 11. Jún 2016 22:33:43

Focus-Shimano píše:Preco dnes nemal Sagan na sebe dres slovenskeho majstra ked je majster sr v casovke?

Mal na sebe dres majstra SR v časovke, len to bolo neviditelné https://twitter.com/tinkoff_team/status ... 6556018688 :D
elviska

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia